Ο Michael Kors εξαγόρασε τον Jimmy Choo

Τα υπέροχα παπούτσια του Jimmy Choo από τη συλλογή Cruise 2017
Τα υπέροχα παπούτσια του Jimmy Choo από τη συλλογή Cruise 2017
H συνολικη? αξι?α της εξαγοράς θα ανε?ρχεται περι?που στα 1,350 δισεκατομμύρια δολάρια
Προβολή Φωτογραφιών
Τα υπέροχα παπούτσια του Jimmy Choo από τη συλλογή Cruise 2017

Η εξαγορά του brand διευρύνει την ηγετική θέση της εταιρείας Michael Kors στην παγκόσμια αγορά πολυτελείας και ενισχύει τις μελλοντικές της ευκαιρίες ανάπτυξης.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Η Michael Kors Holdings Limited, μια παγκόσμια εταιρία που ίδρυσε ο γνωστός Αμερικανός σχεδιαστής Michael Kors και δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδών πολυτελείας, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορα? της Jimmy Choo PLC, κορυφαίου brand στον κλάδο των luxury υποδημάτων και αξεσουάλ. Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής η συνολική αξία εξαγοράς θα ανέρχεται περίπου στα 1,350 δισ. δολάρια.

Ο John D. Idol, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Michael Kors, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του οίκου Jimmy Choo, ενός εμβληματικού brand με πλούσια ιστορία και ηγετική θέση στην αγορά πολυτελούς υπόδησης. Ο οίκος Jimmy Choo είναι παγκοσμίως γνωστός για τα εντυπωσιακά παπούτσια του, ενώ ταυτόχρονα είναι ηγέτης στον καθορισμό των τάσεων της μόδας χάρη στα πρωτοποριακά του σχέδια και την εξαιρετική του τεχνογνωσία. Πιστεύουμε ότι η Jimmy Choo είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον και η εταιρία δεσμεύεται να υποστηρίζει το ισχυρό brand που δημιούργησε ο Jimmy Choo τα τελευταία 20 χρόνια».

Δείτε Επίσης
Στα βήματα… καλοκαιριού! Ποια είναι τα παπούτσια της μόδας;

Με περίπου 150 καταστήματα λιανική πώλησης, με παρουσία σε 560 multi-brand καταστήματα και με περισσότερα από 60 καταστήματα franchise στις πιο ακριβές περιοχές του κόσμου, η Jimmy Choo διαθέτει ένα πετυχημένο δίκτυο διανομής, έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Ασία. Η εταιρία συνεχίζει επίσης να εδραιώνει την παρουσία της στην αγορά των αξεσουάρ και της ανδρικής υπόδησης. Κατά συνέπεια, η κίνηση εξαγοράς από τον οίκο Michael Kors μόνο επωφελής θα μπορούσε να είναι και για τα δύο μέρη.

Ο Pierre Denis, Διευθύνων Σύμβουλος της  Jimmy Chooή, δήλωσε: «Είναι μια συναρπαστική περίοδος για την εταιρία μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την ηγεσία και την ομάδα της Michael Kors Holdings Limited για την περαιτέρω ανάπτυξη του εμβληματικού μας brand. Οι δύο εταιρίες μοιράζονται το ίδιο όραμα για τον τρόπο ηγεσίας και καθοδήγησης. Η πολυτελής κληρονομιά μας είναι η βάση του ονόματος Jimmy Choo και θα συνεχίζουμε να φέρνουμε το όραμα της μάρκας μας στους καταναλωτές παγκοσμίως».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.