Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια μας;

Για να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας, απαιτείται η καθαριότητα στα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματά μας! Αποφεύγουμε έτσι τα ακάρεα και τις πιθανές αλλεργίες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από μια βουτιά στο κρεβάτι μας, σε καθαρά και μοσχομυρισμένα σεντόνια! Τι γίνεται, όμως, όταν οι συνθήκες μεταβάλλονται και τα σεντόνια μας αποκτούν την οσμή του ιδρώτα; Φυσικά, τα πλένουμε, αλλά πόσο συχνά;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ο ιδρώτας, η έκκριση λιπαρότητας, τα νεκρά κύτταρα, αλλά και οι ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στο σώμα μας δημιουργούν ένα κοκτέιλ δυσφορίας, που προσελκύει τα ακάρεα. Αποτέλεσμα; Τα σεντόνια μας, από εκεί που μας έστελναν στον παράδεισο, να θυμίζουν εκσκαφές σε ορυχείο! Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατάσταση γίνεται αποπνικτική, ο ύπνος μας διαταράσσεται και, οπωσδήποτε, μπορούμε να εμφανίσουμε και διαφόρων ειδών αλλεργίες.

Η αλλαγή των σεντονιών πρέπει να γίνεται συστηματικά και τακτικά. Δεν μας τιμάει καθόλου, εάν είμαστε μία από τις 1.200 γυναίκες που ρωτήθηκαν σε πρόσφατη έρευνα, η οποία αποκάλυψε πως το 31% πλένουν τα σεντόνια τους δύο φορές τον μήνα, το 16% μία φορά τον μήνα και το 32% σχεδόν ποτέ, αλλάζοντας πού και πού τις μαξιλαροθήκες!

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το 31% των γυναικών πλένουν τα σεντόνια τους 2 φορές τον μήνα, το 16%, μία φορά τον μήνα και το 32% σχεδόν ποτέ!
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το 31% των γυναικών πλένουν τα σεντόνια τους 2 φορές τον μήνα, το 16%, μία φορά τον μήνα και το 32% σχεδόν ποτέ!

Σεντόνια και παπλωματοθήκες

Όπως πλένουμε τα ρούχα μας μετά από δύο-τρεις φορές που έχουν φορεθεί, με τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να πλένουμε και τα σεντόνια μας. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται, απαραιτήτως, κάθε εβδομάδα.

Αποκτώντας αυτή τη συνήθεια θα διαπιστώσουμε και μόνες μας, πως από την 7η με 8η ημέρα τα σεντόνια έχουν διαφορετική οσμή, πιο κοντά.. στη μυρωδιά του ιδρώτα. Το ίδιο συχνά πρέπει να πλένουμε και τις παπλωματοθήκες, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε κουβέρτες, το πλύσιμο κάθε ένα με ενάμιση μήνα, θεωρείται ιδανικό.

Δείτε Επίσης

Μαξιλαροθήκες

Μπορούμε να τις αλλάζουμε, όπως και τα σεντόνια μας, κάθε εβδομάδα. Μερικές από εμάς, όμως, προτιμούν την αλλαγή των μαξιλαροθηκών ακόμα συχνότερα, δηλαδή κάθε 2-3 ημέρες. Αυτό μπορεί να συμβεί και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, εάν το δέρμα του προσώπου μας ή τα μαλλιά μας παρουσιάζουν έντονη λιπαρότητα ή σε περίπτωση που στους  χώρους εργασίας υπάρχει υπερβολική σκόνη.

Παπλώματα

Εάν το πάπλωμα μας καλύπτεται από παπλωματοθήκη, την οποία και πλένουμε τακτικά όπως τα σεντόνια μας, τότε μπορεί να πλυθεί 1-2 φορές τον χρόνο. Σε περίπτωση, όμως, που διαθέτει μόνιμο κάλυμμα, το πλύσιμο κάθε ένα με ενάμιση μήνα μας προφυλάσσει από ακάρεα και εμφάνιση αλλεργιών.

Όταν βάζουμε το πάπλωμα στο πλυντήριο, φροντίζουμε να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος, ώστε να μην στριμώχνεται και σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να βγάλουμε το πάπλωμα από το πλυντήριο με το τέλος τής πλύσης, διότι εάν παραμείνει για ώρες μέσα στον κάδο, το μόνο που έχουμε να κερδίσουμε είναι μια γερή δόση μούχλας, η οποία και ενδέχεται να μας αναγκάσει να το πετάξουμε στα σκουπίδια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.