Πέντε εύκολοι τρόποι για να μειώσετε τη χρήση πλαστικού στο σπίτι σας

Πέντε εύκολοι τρόποι για να μειώσετε τη χρήση πλαστικού στο σπίτι σας

Κάθε χρόνο πετάμε στα σκουπίδια τόσο πλαστικό που αρκεί να τυλίξουμε 4 φορές τη Γη. Αν ξαναδιαβάσετε αυτή τη φράση, μπορείτε να καταλάβετε σε πόση ποσότητα αναφερόμαστε. Κι αν δεν αρκεί αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται για να παραχθεί, συσκευαστεί και διανεμηθεί ένα μπουκαλάκι νερό, είναι 2.000 φορές η ενέργεια που χρειάζεται για να παραχθεί ισόποση ποσότητα νερού βρύσης! Εκτός λοιπόν από την ανακύκλωση χρειάζεται να αποκτήσουμε και κάποιες καινούριες συνήθειες σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Διαβάστε και δείτε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Σαπούνι χεριών

Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας κρεμοσάπουνο που μυρίζει υπέροχα, είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση του. Ειδικά των τελευταίο καιρό που το χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να το αποχωριστούμε.

Παρόλα αυτά η συσκευασία του είναι πλαστική και η συχνή χρήση άρα και αγορά του, το τοποθετεί στην κατηγορία των συνηθειών που πρέπει να αλλάξουν για ένα καλύτερο περιβάλλον. Αντικαταστήστε το με το κλασικό σαπούνι στη χάρτινη συσκευασία, το οποίο είναι πιο φιλικό όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς το δέρμα μας. Ή αγοράστε όσο το δυνατόν συσκευασίες που ξαναγεμίζουν.

Οδοντόβουρτσα

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί και πετάει, περίπου 200 οδοντόβουρτσες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το 99% από αυτές δεν ανακυκλώνονται, και χρειάζονται περισσότερα από 100 χρόνια για να διασπαστούν.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε την οδοντόβουρτσά μας με μία φιλική προς το περιβάλλον από μπαμπού ή από ανακυκλώσιμα υλικά;

Η πλαστική μεμβράνη

Η πλαστική μεμβράνη είναι ένας κοινός τόπος για όλους μας κάθε φορά που θέλουμε να τυλίξουμε ή να αποθηκεύσουμε τα τρόφιμά μας. Αυτό το πλαστικό όμως, ούτε ανακυκλώνεται ούτε διασπάται, με αποτέλεσμα να καταλήγει στους ωκεανούς και να σκοτώνει χιλιάδες ψάρια και θηλαστικά ετησίως.

Δείτε Επίσης
Φτιάξτε τα πιο «ζεστά» μαξιλαράκια χρησιμοποιώντας παλιά πουλόβερ!

Αυτά που μπορείτε να κάνετε είναι πολλά. Αρχικά, χρησιμοποιήστε γυάλινα δοχεία για να αποθηκεύετε τα τρόφιμά στο ψυγείο. Κι αν παίρνετε κάποιο σάντουιτς στο γραφείο, μπορείτε πάλι να προτιμήσετε γυάλινα ή χάρτινα για να τα μεταφέρετε.

Καλαμάκια

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να αντικαταστήσετε τα πλαστικά καλαμάκια με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Πλέον, υπάρχει πλήθος επιλογών, από χάρτινα (που σε πολλούς δεν αρέσουν), αλλά και από μπαμπού, γυάλινα ή μεταλλικά, τα οποία μπορείτε να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση και να τα χρησιμοποιήσετε πολλές φορές.

Σακούλες

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μερικά χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αλλά και επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να μειώσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας. Αντ’ αυτού έχουν επιλέξει τις χάρτινες αλλά και τις αυτές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξανά και ξανά. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι στιγμής έφτασε η ώρα. Να ξέρετε ότι αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική και για το περιβάλλον.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.