Διακόσμηση: Οι καμπύλες είναι της μόδας!

Διακόσμηση: Οι καμπύλες είναι της μόδας!

Μετά από μια μακρά περίοδο μινιμαλισμού, ο κόσμος της εσωτερικής διακόσμησης «μαλακώνει». Οι ουδέτερες και καθαρές γραμμές είναι πάντα διαχρονικές, αλλά αν θέλετε να ακολουθήσετε τη νέα τάση, οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων σημειώνουν κάτι απροσδόκητο: Τα τόξα και τα έπιπλα με καμπύλες επιστρέφουν και γίνονται μόδα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι καμπύλες είναι απροσδόκητες

Οι καμπύλες προσθέτουν όχι μόνο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ποικιλομορφία σε ένα δωμάτιο, αλλά και κάτι απροσδόκητο. Έχουμε συνηθίσει τις ευθείες γραμμές και τις ορθές γωνίες, οπότε το να βλέπουμε ένα έπιπλο με καμπύλες δημιουργεί κάτι νέο.

Οι καμπύλες προσθέτουν απαλότητα και ενδιαφέρον

Οι ευθείες γραμμές μπορεί να είναι ψυχρές και αδιάφορες, αλλά όπως λένε οι διακοσμητές, οι καμπύλες προσθέτουν απαλότητα και αίσθηση άνεσης. Το ίδιο και οι καμάρες στην αρχιτεκτονική προσθέτουν επίσης οπτικό ενδιαφέρον.

Οι καμπύλες γραμμές προσθέτουν απαλότητα και άνεση σε ένα δωμάτιο, καθώς είναι πιο οργανικές και υιοθετούν πιο όμορφα σχήματα εμπνευσμένα από τη φύση.

Την ίδια στιγμή οι καμπύλες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα εστιακό σημείο και να δώσουν την ψευδαίσθηση του μήκους σε μια επιφάνεια που μπορεί να είναι γωνιακή.

Μπορούν να προστεθούν τόξα και καμπύλες με βαφή

Εάν η αρχιτεκτονική του χώρου σας δεν ενσωματώνει επί του παρόντος τόξα ή καμπύλες, τα καλά νέα είναι ότι μπορεί εύκολα να προστεθεί — ναι, ακόμη και χωρίς δαπανηρές δομικές αλλαγές.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα για να δημιουργήσετε μερικές από αυτές τις καμπύλες που όλοι αγαπάμε στο σπίτι μας, με χρώμα. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε ένα τόξο σε κάποιο τοίχο ή ακόμη και σε μία πόρτα με το ανάλογο χρώμα.

Η τάση στα έπιπλα

Δεδομένου ότι οι καμπύλες είναι πλέον μία έντονη τάση, η εύρεση κυρτών επίπλων είναι εύκολη. Μία εξαιρετική επιλογή θα ήταν μια κυρτή καρέκλα, καθώς είναι πιο εύκολη, από ένα μεγαλύτερο κομμάτι, όπως ένας καναπές.

Τα τραπεζάκια σαλονιού είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε καμπύλες όπως και τα κομοδίνα που σχεδιάζονται με κυρτή γραμμή.

Ακόμα και οι απλές καμπύλες έχουν αντίκτυπο

Δείτε Επίσης
Coastal Grandma: Πώς είναι το σπίτι αυτής της αισθητικής;

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων συμφωνούν ότι ακόμη και οι απλές καμπύλες μπορούν να δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα με έναν καθρέφτη που χαρίζει το στιλ με απλό τρόπο. Οι μεγάλοι τοξωτοί καθρέφτες μπορούν να φέρουν μια αρχιτεκτονική πτυχή σε ένα δωμάτιο.

Οι απλές πινελιές για να προσθέσετε στο χώρο περιλαμβάνουν στρογγυλά τραπεζάκια, στρογγυλά βάζα ή στρογγυλές γλάστρες.

Θυμηθείτε να μην το παρακάνετε

Όπως με κάθε σχεδιαστική τάση, υπάρχει σίγουρα η πιθανότητα να υπερβείτε το όριο. «Αν το παρακάνετε και κάθε έπιπλο έχει καμπύλη, δεν αισθάνεστε πλέον τίποτα ιδιαίτερο», λένε οι ειδικοί.

Το σχέδιο χρειάζεται πάντα ισορροπία, οπότε αν αρχίσετε να ενσωματώνετε καμάρες, φροντίστε να προσθέσετε και γραμμικά στοιχεία για να τα εξισορροπήσετε.

Η προσθήκη απαλών καμπυλών σε ένα δωμάτιο είναι υπέροχη όταν τα στοιχεία είναι συμπληρωματικά και συνεκτικά με το συνολικό σχέδιο, αλλά η προσθήκη πάρα πολλών καμπυλών θα είναι κουραστική.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.