Διατηρήστε σε τέλεια φόρμα τα χειμωνιάτικά σας!

Διατηρήστε σε τέλεια φόρμα τα χειμωνιάτικά σας!

Μερικές απλές συμβουλές που συλλέξαμε από ειδικούς, για να προφυλάξετε και να διατηρήσετε σαν καινούργια τα χειμωνιάτικα ρούχα και τα αξεσουάρ σας. 

Eπιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Για τα κασμιρένια σας ρούχα

Ό,τι και αν λέει η ετικέτα του πολύτιμου ρούχου σας από κασμίρ, πλύντε το στο χέρι και ποτέ μα ποτέ στο πλυντήριο. Στύψτε το απαλά διπλώνοντάς το και αφήστε το να στεγνώσει… ξαπλωμένο.

Για να μην… μαδάει το μοχέρ

Ναι, μπορεί τα ρούχα από ανγκορά ή μοχέρ να είναι «χουχουλιαστά» και απαλά, αλλά συχνά έχουν τη συνήθεια να αφήνουν παντού χνούδια. Βάλτε ένα τέτοιο ρούχο σε μία σακούλα με φερμουάρ (σαν αυτές που έχουμε για τα καλά σακάκια) και καταψύξτε το για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Για να μην «χνουδιάζει» το πουλόβερ 

Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθεί το μάλλινο πουλόβερ σας σε τέλεια κατάσταση, είναι να το περάσετε απαλά με ελαφρόπετρα!

Για να καθαρίσετε τα σουέντ σας

Αν πατήσατε σε λάσπες τα υπέροχα σουέντ παπούτσια ή μπότες σας, αφαιρέστε τις με ένα κομματάκι μπαγιάτικο ψωμί και αφήστε να στεγνώσουν. Το μπαγιάτικο ψωμί αφαιρεί και κάθε είδους λεκέ από νερό στα σουέντ παπούτσια ή ρούχα σας.

Δείτε Επίσης
Πώς να φροντίσετε τα σουέντ ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σας (ο εύκολος τρόπος)

Λεκέδες από νερό βροχής στα δερμάτινα

Για να τους αφαιρέσετε π.χ. από τις δερμάτινες μπότες σας, ρίξτε μερικές σταγόνες λευκό ξίδι σε ένα μπολ με κρύο νερό και τρίψτε τα σημεία με μία απαλή βούρτσα. Αφήστε να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Πώς θα διατηρήσετε τη γούνα σας τέλεια

Περάστε τη γούνα σας με μία βούρτσα για τα μαλλιά, την οποία προηγουμένως έχετε ζεστάνει με το πιστολάκι. Θα δώσει ξανά τον όγκο στην τρίχα της γούνας αλλά και λάμψη.

Τι να μην κάνετε ποτέ! 

Αν βράχηκαν τα δερμάτινα παπούτσια σας, τα αφήνετε να στεγνώσουν σε ένα δωμάτιο αλλά ποτέ μα ποτέ δεν τα βάζετε πάνω ή κάτω από το καλοριφέρ ή οποιαδήποτε άλλη εστία θέρμανσης. Θα στραπατσαριστούν!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.