DIY: Αποξηραμένα λουλούδια εμπνευσμένα από την τέχνη ικεμπάνα

DIY: Αποξηραμένα λουλούδια εμπνευσμένα από την τέχνη ικεμπάνα

Είστε έτοιμοι να εμπνευστείτε; Μία υπέροχη ιδέα αλλά εύκολη στην κατασκευή της με αποξηραμένα λουλούδια επηρεασμένη από την ιαπωνική τέχνη ικεμπάνα που μπορεί να στολίσει οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας αλλά δείχνει ιδιαίτερα όμορφη στο τραπέζι σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Τα αποξηραμένα λουλούδια είναι μία τεράστια τάση αυτή τη στιγμή. Και μπορεί να το έχετε ήδη παρατηρήσει: Στεφάνια, ανθοδέσμες, κρεμαστές συνθέσεις και άλλες δημιουργικές λύσεις με αποξηραμένα άνθη έχουν κατακλύσει τον κόσμο.

Και παρόλο που μπορεί να προτιμάμε τα φρέσκα λουλούδια από τα αποξηραμένα, ας δοκιμάσουμε μία εύκολη ιδέα που θα φτιάξετε μόνοι σας με αποξηραμένα λουλούδια, με την οποία μπορείτε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας για ένα τραπέζι ή να τη χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε στο σπίτι σας.

Γνωρίζετε την ικεμπάνα;

Πρόκειται για την ανθοδετική ιαπωνική τέχνη που φαίνεται ότι ξεκίνησε από μοναχούς από τον 6ο αιώνα. Το όνομα “Ikebana” προέρχεται από τις λέξεις Ikiru = αναζωογονώ και Hana = άνθος- κλαδί και σημαίνει αναζωογόνηση λουλουδιών ή ζωντανά λουλούδια.

Αλλά η αρχική ονομασία της Ikebana ήταν “ka-do”, που σημαίνει “ο δρόμος των λουλουδιών” όπου το “Do” δεν είναι μόνο η εκμάθηση τεχνικών γνώσεων αλλά και ένας δρόμος αυτοπραγμάτωσης. Η φιλοσοφία ενταγμένη στο μεταφυσικό και πνευματικό ταξίδι προς την ανακάλυψη του ποιοι πραγματικά είμαστε. Αυτό είναι το Do.

Αυτό το εκλεπτυσμένο και λεπτεπίλεπτο στιλ ανθοδετικής τέχνης, εκλαϊκεύεται και αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις τον 17ο αιώνα με το άνοιγμα προς τη Δύση. Ενώ μέχρι τότε η ικεμπάνα γινόταν αποκλειστικά από άνδρες και είχε αναπτυχθεί από μοναχούς, Σαμουράι και αριστοκράτες, ανοίγει και για τις γυναίκες.

Και μάλιστα, η ικεμπάνα θεωρήθηκε αναπόσπαστο μέρος της τέχνης της γκέισας και απαραίτητη γνώση για κάθε γυναίκα που ήταν έτοιμη για γάμο μόνο αφού μάθαινε την ανθοκομική τέχνη.

Η δημιουργία μιας εμπνευσμένης σύνθεσης με την τέχνη της ικεμπάνα με αποξηραμένα λουλούδια είναι εύκολη υπόθεση.

Τι θα χρειαστείτε:
  • Μικρά ξύλινα δισκάκια
  • Ντελικάτα αποξηραμένα λουλούδια της επιλογής σας
  • Ένα καρφί
Πώς θα το φτιάξετε:

Κάνετε με το καρφί μικρές τρύπες στα ξύλινα δισκάκια όσα και τα λουλούδια που θα χρησιμοποιήσετε και με τη διάταξη που τα θέλετε.

Στη συνέχεια μπήγετε τους μίσχους των λουλουδιών στις τρυπούλες και είναι έτοιμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα στις τρύπες, αν δείτε ότι τα λουλούδια και τα κλαράκια που έχετε επιλέξει δεν στερεώνονται καλά.

Δείτε Επίσης
Ανοιξιάτικο στεφάνι: Φτιάξτε το δικό σας με boho chic διάθεση!

Επίσης, μπορείτε να βάψετε τις ξύλινες βάσεις στα αγαπημένα σας χρώματα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη!

Προσοχή: Φροντίστε ώστε τα λουλούδια που θα επιλέξετε να είναι διαφορετικά σε ύψος και σχήμα, αλλά και χρώματα για να δημιουργήσουν μία ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Στις φωτογραφίες βλέπετε: Λαγοουρά, ρούσκο, λειμώνιο, τριφύλλι και λουλουδάκια ορτανσίας.

Αυτά τα λεπτεπίλεπτα λουλούδια φαίνονται πολύ ωραία στο φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο τραπέζι σας. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνθεση για να στολίσετε ένα τραπέζι ή ένα ράφι σε κάποια γωνιά οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι σας.

Επίσης, μία τέτοια σύνθεση μπορεί να μπει και κάτω από μία γυάλινη «καμπάνα» για να μετατραπεί σε ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον διακοσμητικό αντικείμενο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.