Συγκατοίκηση σε μικρό σπίτι: Κάντε την παιχνιδάκι!

Συγκατοίκηση σε μικρό σπίτι: Κάντε την παιχνιδάκι!

Η συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Επιτέλους, μοιράζεστε με κάποιον τις δουλειές του σπιτιού, δεν φτιάχνετε πια βαρετά φαγητά για έναν και αν είστε τυχερή αντιμετωπίζει θαρραλέα και τα ζουζούνια του σπιτιού. Τι γίνεται όμως, όταν τα λίγα τετραγωνικά προκαλούν γκρίνιες; Διαβάστε τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για ένα σπιτικό ζεστό με τον σύντροφό σας.

Aπό τη Σοφία Κροκιδά

Μήπως σας αρέσει ή έχετε συνηθίσει να μένετε μόνη και έχετε μάθει να γίνονται τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο; Τότε, η συγκατοίκηση μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Πόσο μάλλον εάν μοιράζεστε ένα μικρό διαμέρισμα με περιορισμένο χώρο.

Είναι λογικό να νιώσετε πίεση κάποιες στιγμές, όταν βγαίνετε έξω από τα νερά σας. Αλλά υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να προσπεράσετε κάθε πρόβλημα και να δυναμώσετε τη σχέση σας. Ακόμα και σε λίγα τετραγωνικά.

Δείτε τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για να φτιάξετε το πιο ζεστό και άνετο σπίτι για εσάς και τον σύντροφό σας.

Βρείτε την κοινή σας αισθητική

Μπορεί εσείς να ξέρετε ποιό είναι το προσωπικό σας στιλ, αλλά πώς θα το ταιριάξετε με το δικό του; Το κάθε τι που θα βάλετε σε έναν μικρό χώρο θα παίξει τεράστιο ρόλο, γι’ αυτό θα πρέπει να αρέσει και στους δύο.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε με μια ενιαία ιδέα του πώς θέλετε να είναι ο χώρος που θα μείνετε. Βρείτε μαζί φωτογραφίες για να πάρετε παραδείγματα και συζητήστε για το πώς φαντάζεστε το σπίτι σας.

Το Pinterest μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό εργαλείο για κάτι τέτοιο, αφού μπορείτε να μοιράζεστε να πάρετε έμπνευση από χιλιάδες εικόνες και έπιπλα.

Μην φοβάστε να πετάξετε πράγματα

Όταν αρχίσετε να συζητάτε, αναπόφευκτα θα βρείτε και οι δύο αντικείμενα ή έπιπλα του άλλου που δεν σας αρέσουν. Είτε αυτό είναι εκείνο το περίεργο πορτατίφ που βρήκατε σε τιμή ευκαιρίας σε κάποιο παζάρι είτε εκείνος ο άχαρος πίνακας που ο φίλος σας έχει από τα φοιτητικά του χρόνια.

Θα πρέπει και οι δύο να είστε έτοιμοι για μερικές υποχωρήσεις. Είναι σημαντικό πριν μετακομίσετε να ξέρετε κι οι δύο τι θα φέρετε μαζί σας και τι θα αφήσετε πίσω.

Κάντε χώρο και για τους δύο

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε τη σημασία του να νιώθουν και οι δύο ότι έχουν χώρο για τον εαυτό τους και τα πράγματά τους. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν κάποιος μετακομίζει στο σπίτι του συντρόφου του.

Μπορεί να πρέπει να αδειάσετε ένα μέρος της ντουλάπας σας ή να κάνετε χώρο στη βιβλιοθήκη σας για τον άλλο. Από τα μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα πράγματα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νιώσουν και οι δύο ότι τους ανήκει το σπίτι εξίσου.

Κι αφού μιλάμε για ντουλάπες…

Στα μικρά σπίτια, ο χώρος της ντουλάπας συνήθως είναι περιορισμένος. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει αιτία τσακωμού! Πολλά ζευγάρια μοιράζονται ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Αν εσείς κι ο σύντροφός σας πρέπει να μοιραστείτε την ντουλάπα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε νοητά τον χώρο και να χρησιμοποιήσετε κάθε δυνατό σημείο, βάζοντας κουτιά ή κρεμώντας πράγματα στο πάνω σημείο.

Παντού μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα

Πολλά διαμερίσματα έχουν κρυφές γωνιές και σημεία που μπορεί να μην έχετε καν προσέξει. Ακόμα κι αν σας ακούγεται περίεργο, η λύση είναι η αποθήκευση. Μην ξεχνάτε ότι κάθε τετραγωνικό είναι πολύτιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο.

Να είστε επιλεκτικοί με τις αγορές σας

Εάν μένετε σε ένα μικρό διαμέρισμα, το πιο πιθανό είναι να μην σας περισσεύουν χρήματα για πανάκριβα διακοσμητικά, γι΄αυτό όταν αγοράζετε κάτι για το σπίτι θα πρέπει να είστε σίγουροι και οι δύο ότι αξίζει.

Άλλωστε, το τελευταίο που θέλετε είναι να κοιτάτε κάθε μέρα εκείνο το ξύλινο τραπεζάκι και να θυμάστε τον καβγά που κάνατε για χάρη του.

Επιστρατεύστε όλα τα tips για μεγιστοποίηση του χώρου

Σίγουρα έχετε ακούσει για όλα εκείνα τα τρικ που κάνουν έναν μεγάλο χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Ε λοιπόν, πιάνουν! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσετε σε ένα δωμάτιο την ψευδαίσθηση του ψηλοτάβανου ή των μεγαλύτερων τετραγωνικών.

Για παράδειγμα, αν τοποθετήσετε τις κουρτίνες σας από την αρχή του ταβανιού αντί για την αρχή του παραθύρου, το ύψος του δωματίου σας θα δείχνει διπλάσιο. Επίσης, τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το σπίτι πιο φωτεινό,  και έτσι κάθε χώρος δείχνει μεγαλύτερος.

Δημιουργήστε μαζί νέες συνήθειες

Είναι εύκολο να μείνετε «κολλημένη» με το πώς είχατε μάθει να είναι το σπίτι σας όταν μένατε μόνη σας. Αλλά το να αποφασίζετε μαζί με τον σύντροφό σας για το πώς θα είναι το σπίτι σας είναι ένας ακόμη διασκεδαστικός παράγοντας της συγκατοίκησης.

Φτιάξτε μαζί νέες συνήθειες που σας προσδιορίζουν σαν ζευγάρι και δώστε άλλο νόημα στο «μαζί» της σχέσης σας.

Τα αντικείμενα που θα επιλέξετε ενισχύουν αυτή την προσπάθεια. Είτε επενδύσετε σε έναν σούπερ αναπαυτικό καναπέ για να βλέπετε ταινίες αγκαλιά, είτε αγοράσετε την καλύτερη καφετιέρα για να απολαμβάνετε μαζί τον πρώτο καφέ της μέρας, είναι σημαντικό να σκέφτεστε τον σκοπό κάθε αντικειμένου που αγοράζετε σε σχέση με τους δυο σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.