Για καθαρές και αφράτες πετσέτες!

Για καθαρές και αφράτες πετσέτες!

Μια βρεγμένη πετσέτα, πεταμένη στο ράφι, είναι αρκετή για να χαλάσει την εικόνα του μπάνιου σας. Ίσως είναι ένα δύσκολο να παραμείνουν καθαρές, χνουδωτές και μαλακές, σαν καινούργιες οι πετσέτες σας, αλλά παρακάτω σας έχουμε 7 συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να μην ταλαιπωρηθείτε ξανά με αυτό το θέμα!

Aπό τη Δέσποινα Αρκουλάκη

1. Να ξέρετε πότε πρέπει να τις πλένετε

Γνωρίζετε τι να κάνετε με την προσωπική σας υγιεινή, φροντίζοντας τον εαυτό σας και κάνοντας ντους όταν χρειάζεται. Ξέρατε όμως πως το ίδιο συχνά θα έπρεπε να πλένετε και τις πετσέτες σας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ];

Κι όμως, οι πετσέτες θα πρέπει να πλένονται κάθε 3 με 4 ημέρες και ιδανικότερα  να έχετε ένα διπλό ζευγάρι για κάθε μέρος του σώματος (δύο για το πρόσωπο, δύο για το σώμα κλπ.), να το εναλλάσσετε καθημερινά με αποτέλεσμα να εξοικονομείτε χρόνο και ενέργεια αφού θα τις βάζετε όλες μαζί στο πλυντήριο.

Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες των χεριών, πρέπει να πλένονται στην ίδια συχνότητα, ειδικότερα αν έχετε καλεσμένους. Δώστε περισσότερη βάση στο πλύσιμό τους, τους θερινούς μήνες, όταν οι δραστηριότητές αυξάνονται (πικ-νικ, κηπουρική, θάλασσα). Εάν παίρνετε τις πετσέτες μαζί στο εξοχικό ή γενικότερα στις διακοπές σας, καλό θα ήταν να τις πλένετε πριν επιστρέψετε στο σπίτι, για να αποφύγετε τη μεταφορά περισσότερων βακτηρίων.

2. Να τις πλένετε πάντα σε κρύο νερό

Ο παραδοσιακός τρόπος της μπουγάδας είναι το πλύσιμο με καυτό νερό, αλλά για τις πετσέτες ισχύει ακριβώς το αντίστροφο, δηλαδή κρύο νερό κατά την πλύση τους. Η κρύα θερμοκρασία προλαμβάνει τη συρρίκνωση στις ραφές,  κρατάει το χρώμα ζωντανό και καταπολεμάει πιο εύκολα κάποιους λεκέδες.

3. Αποφύγετε το μαλακτικό υφάσματος

Για να διατηρήσετε τη βελούδινη αίσθηση στην πετσέτα σας, ξεχάστε το μαλακτικό, του οποίου τα χημικά μπορούν να καταστρέψουν τελείως το ύφασμα. Το μαλακτικό καταστρέφει επίσης την ελαστικότητά τους και κάνει το ύφασμα αρκετά σκληρό. Για να μην σκληραίνει το ύφασμα και για να διατηρηθούν οι πετσέτες σας για παραπάνω χρονικό διάστημα, φροντίστε να τις πλένετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα σας.

4. Μην το παρακάνετε με το στέγνωμα 

Το ύφασμα της πετσέτας είναι κατάλληλα φτιαγμένο για να είναι εξαιρετικά απορροφητικό, όταν πρόκειται να απομακρύνει την υγρασία από πάνω σας. Εφ’ όσον στεγνώνει τόσο γρήγορα, λάβετε υπόψη σας όταν τις βάλετε στο στεγνωτήριο να τις αφήσετε λιγότερη ώρα από οποιοδήποτε άλλο ύφασμα.

Δείτε Επίσης
Ξίδι, πιπέρι, αλάτι και μαγειρική σόδα: «Μαγειρεύοντας» λαμπερά χρώματα!

5. Χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό 

Οι περισσότεροι δεν το παίρνουν πολύ στα σοβαρά και το παρακάνουν με το απορρυπαντικό με αποτέλεσμα να μην γίνεται καλό ξέβγαλμα και να μένουν υπολείμματα. Σας συμβουλεύουμε να τηρείτε την ποσότητα του απορρυπαντικού που αναγράφεται στη συσκευασία,  γιατί η υπερβολή χαλάει την ποιότητα του υφάσματος. «Μέτρον άριστον», όπως  έλεγαν και οι αρχαίοι!

6. Επιλέξτε το κατάλληλο υγρό ή σκόνη απορρυπαντικού

Όλα θα σας βοηθήσουν να γίνει η δουλειά σας, αλλά οι σκόνες επιδρούν καλύτερα σε ζεστό νερό. Το υγρό απορρυπαντικό είναι πάρα πολύ καλή λύση, για εφαρμογή πριν το πλύσιμο, διότι σπάει τα λίπη και έτσι θα απαλλαγείτε από τους τυχόν λεκέδες που σας ταλαιπωρούσαν.

7. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λευκαντικό

Πριν εφαρμόσετε το λευκαντικό, (το οποίο χαλάει την ποιότητα του υφάσματος), για να «σώσετε» τις πετσέτες που έχουν χάσει τη λάμψη τους, δοκιμάστε μαγειρική σόδα και ξίδι σαν εναλλακτική λύση. Προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλυντήριό σας, μαζί με το απορρυπαντικό που έχετε επιλέξει.

Στη συνέχεια προσθέστε άλλο ½ φλιτζάνι από αποσταγμένο λευκό ξίδι κατά τη διάρκεια της πλύσης. Όταν τελειώσετε, οι πετσέτες σας θα μοιάζουν σαν να στέγνωσαν στη ζεστασιά του καλοκαιρινού ήλιου.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.