Ξίδι, πιπέρι, αλάτι και μαγειρική σόδα: «Μαγειρεύοντας» λαμπερά χρώματα!

Ξίδι, πιπέρι, αλάτι και μαγειρική σόδα: «Μαγειρεύοντας» λαμπερά χρώματα!

Φαντάζεστε ότι θέλουμε να σας προκαλέσουμε το ενδιαφέρον; Αυτή είναι η αλήθεια! Αν νοιάζεστε για το περιβάλλον αλλά και θέλετε τα πολύχρωμα ή χρωματιστά ρούχα σας να παραμείνουν έτσι για καιρό, σας προτείνουμε τέσσερις φυσικούς τρόπούς από το ντουλάπι της κουζίνας σας για να διατηρήσετε τα χρώματα λαμπερά! Και μαζί τέσσερις σούπερ πρακτικές για το πλύσιμο στο πλυντήριο για να αποφύγουν τα χρωματιστά της το ξεθώριασμα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είναι ένας αναπόφευκτος κύκλος! Μετά από συνεχή χρήση και ατελείωτες πλύσεις στο πλυντήριο, τα υφάσματα με χρώματα ξεθωριάζουν κι έχουν γίνει μία θαμπή εκδοχή της φωτεινής απόχρωσης που κάποτε καμαρώνατε! Πιθανότατα θα τα κρατήσετε… Αλλά πώς θα διατηρήσετε τα υπόλοιπα με τα αρχικά φωτεινά και λαμπερά χρώματα… χωρίς να υποκύψουν στην ίδια άθλια μοίρα τους; Σας προτείνουμε τέσσερις φυσικούς τρόπους!

Θα μπορούσατε να βασιστείτε στις πλύσεις με απορρυπαντικά γεμάτα χημικά με βάση το πετρέλαιο που βρίσκετε στην αγορά και φροντίζουν να διατηρούν τα χρώματα των ρούχων αναλλοίωτα για καιρό. Αλλά εσείς οι «πράσινοι» δεν θα το κάνατε αυτό! Αντ ‘αυτού δοκιμάστε αυτές τις τέσσερις φυσικές μεθόδους για να διατηρήσετε τα χρώματα σας τόσο ζωντανά όσο στην αρχή!

1. Ξίδι

Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι σε κάθε πλύση στη διάρκεια του κύκλου έκπλυσης. Το ξίδι βοηθά στη «ρύθμιση» των χρωμάτων και αποτρέπει τη συσσώρευση υπολειμμάτων απορρυπαντικού, γεγονός που συμβάλλει στο ξεθώριασμα των χρωμάτων. Επιπλέον, είναι ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων.

Και μην φανταστείτε… ότι το ξίδι θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν σαν… σάλτσα σαλάτας! Θα εξατμιστεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Εάν τυχόν, παραμείνει κάποια από αυτή την ισχυρή μυρωδιά, αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν στον αέρα έξω.

2. Μαύρο πιπέρι

Φροντίστε τα χρώματα στα ρούχα σας προσθέτοντας 3-4 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι στον κάδο σε κάθε πλύση με χρωματιστά. Μην ανησυχείτε για τις νιφάδες πιπεριού που ρίχνουν τα ρούχα σας. Το πιπέρι θα ξεπλυθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.

3. Αλάτι

Είναι σαν να μαγειρεύεις… για ρούχα. Ρίξτε ½ φλιτζάνι αλάτι στον κύκλο πλύσης για να αποφύγετε το ξεθώριασμα σε χρωματιστά υφάσματα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε καινούργια ρούχα. Το αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κάποτε ζωντανών χρωμάτων στα υφάσματα που ξεθωριάζουν.

4. Μαγειρική σόδα

Αυτό το εύχρηστο καθαριστικό βοηθά να φωτίσετε τα λευκά ΚΑΙ τα χρώματα. (Δεν υπάρχει τέλος στις εκπληκτικές χρήσεις του). Προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον κύκλο πλύσης και απολαύστε τα ζωντανά χρώματα των υφασμάτων να διατηρούνται για καιρό.

Καλές πρακτικές για τη χρήση του πλυντηρίου

Η χρήση αυτών των τεσσάρων φυσικών προστατευτικών χρωμάτων δεν αρκεί για να διατηρήσετε τα χρώματα σας ζωηρά. Μερικές εύκολες μέθοδοι για το πλύσιμο στο πλυντήριο (πιθανότατα εφαρμόζετε ήδη κάνει κάποιες από αυτές) θα διατηρήσουν τα χρώματα σας λαμπερά και θα βοηθήσουν τα ρούχα σας να διαρκέσουν περισσότερο.

Δείτε Επίσης
Οι συσκευασίες γάλακτος που βραβεύτηκαν για το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

1. Ταξινόμηση κατά χρώμα

Όποιος έχει πλύνει κατά λάθος μια κόκκινη κάλτσα με τα λευκά, γνωρίζει τη σημασία αυτού του βήματος. Το πλύσιμο με παρόμοια χρώματα μαζί όχι μόνο αποτρέπει τα ανεπιθύμητα… ροζ εσώρουχα, αλλά επίσης εμποδίζει το ξεθώριασμα των χρωμάτων.

2. Γυρίστε τα ρούχα ανάποδα

Αποτρέψτε τα πολύχρωμα ρούχα να ξεθωριάσουν, αναποδογυρίζοντάς τα μέσα-έξω πριν τα βάλετε για πλύσιμο. Αυτή μπορεί να είναι μία επιπλέον κίνηση στη ρουτίνα του πλυντηρίου (και μην… γκρινιάζετε), αλλά θα κάνει τα χρωματιστά σας ρούχα πιο ζωντανά μακροπρόθεσμα.

3. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Διπλή βαθμολογία! Η χρήση κρύου νερού είναι καλύτερη για τα ρούχα σας και το περιβάλλον.

4. Στεγνώστε στον αέρα

Η συχνή χρήση του στεγνωτηρίου όχι μόνο επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά και συμβάλλει στον πιο γρήγορο αποχρωματισμό στα ρούχα σας. Απλώστε τα στον αέρα όσο πιο συχνά μπορείτε. Αλλά καλύτερα, φροντίστε τα φωτεινά και σκούρα χρώματα να μην είναι στον ήλιο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.