Λουλούδια από τζιν: Πώς θα τα φτιάξετε μόνες σας

Λουλούδια από τζιν: Πώς θα τα φτιάξετε μόνες σας

Νότα δημιουργικής ανανέωσης ή ευκαιρία για να εκμεταλλευτούμε τις ιδέες της ανακύκλωσης;  Όπως και νά’χει, το παλιό μας τζιν μπορεί να ξαναγεννηθεί και να αποκτήσει περίοπτη θέση στη διακόσμηση του σπιτιού μας, φθάνει να το μεταμορφώσουμε με τα ίδια μας τα χέρια!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η κατασκευή των λουλουδιών, αλλά και του βάζου από τα παλιά μας τζιν γίνονται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε! Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το μέγεθος του βάζου. Δεν θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη περιφέρεια από ό,τι η περιφέρεια των ποδιών του παλιού, τζιν μας παντελονιού. Διαφορετικά, θα χρειαστούμε επιπλέον βήματα για να καλύψουμε το βάζο με το τζιν.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος δράσης: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Εκτιμώμενο κόστος: 3-10 ευρώ (εξαρτάται από εάν έχουμε ή όχι όλα τα απαραίτητα υλικά)

Τι θα χρειαστούμε;
 • Παλιά τζιν παντελόνια
 • Εύκαμπτο σύρμα (π.χ. κηπουρικής)
 • Βάζο
 • Φαρδιά κορδέλα (περίπου 1μ.)
 • Faux πέρλες
 • Ψαλίδι, πένσα
 • Χάρακα ή μεζούρα, στυλό
 • Πιστόλι σιλικόνης και στικς
Οδηγίες κατασκευής
 1. Παίρνουμε το βάζο και το περνάμε στο κάτω μέρος του παντελονιού (μπατζάκι), ώστε να βεβαιωθούμε πως χωράει στην περίμετρο. Το βγάζουμε και μετράμε το ύψος του βάζου. Μαρκάρουμε το ύψος από τον ποδόγυρο του παντελονιού προς τα επάνω, προσθέτοντας ακόμα 2,5εκ.

Παίρνουμε το βάζο και το περνάμε στο κάτω μέρος του παντελονιού

 1. Ισιώνοντας το τελείωμα του τζιν, με τη βοήθεια μιας μεζούρας ή χάρακα και ένα στυλό τραβάμε μια ευθεία γραμμή που οριοθετείται στις δύο άκρες από το ύψος του βάζου + 2,5εκ. Σε αυτό το σημείο, κόβουμε με το ψαλίδι το τζιν.

Ισιώνοντας το τελείωμα του τζιν, με τη βοήθεια μιας μεζούρας ή χάρακα και ένα στυλό τραβάμε μια ευθεία γραμμή

 1. Γυρνάμε ανάποδα το κομμένο τζιν και το διπλώνουμε γύρω στα 2 εκ. στο τελείωμά του. Με το πιστόλι σιλικόνης περνάμε την κόλλα κατά μήκος και ενώνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα, ώστε να κλείσει το πόδι του παντελονιού. Περιμένουμε να στεγνώσει και στη συνέχεια, βάζουμε μέσα το βάζο.

Με το πιστόλι σιλικόνης περνάμε την κόλλα κατά μήκος

 1. Περίπου λίγα εκατοστά κάτω από το άνοιγμα του βάζου δένουμε την κορδέλα. Εάν δυσκολευόμαστε να τη στερεώσουμε, βάζουμε μια-δυο τελίτσες σιλικόνης για να μείνει στη θέση της. Δένουμε τον φιόγκο και κόβουμε τις άκρες τις κορδέλας με προσοχή.

Περίπου λίγα εκατοστά κάτω από το άνοιγμα του βάζου δένουμε την κορδέλα

 1. Τώρα, ξεκινάμε με τα τζιν λουλούδια. Υπολογίζουμε πως για κάθε ένα θα χρειαστούμε μήκος γύρω στα 20εκ. και πλάτος περίπου 3εκ. Κόβουμε το τζιν σε αυτές τις διαστάσεις. Διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και την ξαναδιπλώνουμε.

Κόβουμε το τζιν σε αυτές τις διαστάσεις.

 1. Όπως είναι διπλωμένο το ύφασμα, παίρνουμε το ψαλίδι και κόβουμε κυματιστά τη μία πλευρά της λωρίδας, ώστε να δημιουργήσουμε το άνθος.

κόβουμε κυματιστά τη μία πλευρά της λωρίδας, ώστε να δημιουργήσουμε το άνθος

 1. Ξεδιπλώνουμε το ύφασμα και το τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Ξεδιπλώνουμε το ύφασμα και το τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια

Δείτε Επίσης
Φθινοπωρινές τάσεις στο σπίτι!

 1. Με το πιστόλι σιλικόνης ξεκινάμε να περνάμε κατά μήκος της ευθείας άκρης του υφάσματος λίγη κόλλα.

Με το πιστόλι σιλικόνης ξεκινάμε να περνάμε κατά μήκος της ευθείας άκρης του υφάσματος λίγη κόλλα

 1. Παράλληλα, αρχίζουμε να τυλίγουμε από τη μία άκρη προς την άλλη, πιέζοντας ελαφρά το τελείωμα, ώστε να κολλήσει και συνεχίζουμε να απλώνουμε σταδιακά την κόλλα, μέχρι την άλλη άκρη.

Παράλληλα, αρχίζουμε να τυλίγουμε από τη μία άκρη προς την άλλη

 • Τώρα, παίρνουμε το ελαστικό σύρμα και το τυλίγουμε γύρω από τη βάση του τριαντάφυλλου, στο σημείο κόλλησης. Κατόπιν, τραβάμε την άκρη του σε μια ευθεία,  ώστε να δημιουργήσουμε το κλαδί του λουλουδιού μας και να μπορούμε να το τοποθετήσουμε στο βάζο.

παίρνουμε το ελαστικό σύρμα και το τυλίγουμε γύρω από τη βάση του τριαντάφυλλου

 • Καθώς δεν έχουμε περάσει κόλλα στο κυματιστό μέρος της λωρίδας ανοίγουμε το τζιν προς τα έξω, δημιουργώντας τα πέταλα του λουλουδιού. Θα πρέπει να μοιάζει με τριαντάφυλλο!

ανοίγουμε το τζιν προς τα έξω, δημιουργώντας τα πέταλα του λουλουδιού

 • Τελειώνουμε, τοποθετώντας στο κέντρο του άνθους με τη βοήθεια της σιλικόνης μια πέρλα. Επαναλαμβάνουμε, δημιουργώντας όσα περισσότερα λουλούδια από τζιν ύφασμα θέλουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε και μερικά ακόμα λουλούδια από χαρτί, επιλέγοντας τους χρωματικούς συνδυασμούς που μας ικανοποιούν περισσότερο. Δεν είναι τέλεια;

Τελειώνουμε, τοποθετώντας στο κέντρο του άνθους με τη βοήθεια της σιλικόνης μια πέρλα

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.