Όταν τα καλλυντικά μας… λερώνουν!

Όταν τα καλλυντικά μας... λερώνουν!

Βάζοντας το φόρεμα μας αφήνουμε το αποτύπωμα των κατακόκκινων χειλιών μας στη λαιμόκοψη, το μέικ-απ χύνεται πάνω στο παντελόνι μας και η αδιάβροχη μάσκαρα πέφτει πάνω στο ολοκάθαρο χαλί μας… Τι κάνουμε;   

Από την Άντζελα Μολφέτα 

Κραγιόν: Ψεκάζουμε το αποτύπωμα με σπρέι μαλλιών και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ταμπονάρουμε με ένα σφουγγάρι και βάζουμε το ρούχο για πλύσιμο. Εάν το κραγιόν μας βασίζεται σε έλαια και κερί, τότε μπορούμε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσουμε ταλκ, κιμωλία ή μαγειρική σόδα.

Άι λάινερ: Οποιοδήποτε σημείο και εάν έχει λερωθεί με το άι λάινερ, ως πρώτη κίνηση χρησιμοποιούμε μαγειρικό αλάτι, τρίβοντας ελαφρά την περιοχή. Κατόπιν, ακολουθεί καθαρισμός με το απορρυπαντικό μας. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδανική και για το αποτύπωμα του κραγιόν στα ποτήρια του κρασιού.

Αδιάβροχη μάσκαρα: Δυστυχώς, οι αδιάβροχες μάσκαρα αφαιρούνται πολύ δύσκολα και μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα εάν προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε το σημείο με λάθος προϊόν. Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι το ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ που συνιστάται από την αισθητικό για κάθε τύπο μάσκαρα. Ταμπονάρουμε το σημείο με ένα εμποτισμένο βαμβάκι και συνεχίζουμε, πλένοντας το ρούχο κανονικά.

Δείτε Επίσης
Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, αλλά όχι για τα δόντια!

Μέικαπ: Το μέικ-απ μπορεί να αφαιρεθεί ευκολότερα με λίγο αφρό ξυρίσματος ή λίγες σταγόνες σαμπουάν. Και τα δύο αυτά προϊόντα περιέχουν συστατικά που διασπούν τη σύνθεση του μέικαπ, πριν προχωρήσουμε στο κλασικό πλύσιμο.

Αυτόματο μαύρισμα: Εάν πέσει το προϊόν αυτόματου μαυρίσματος οπουδήποτε, το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεπλύνουμε την περιοχή με κρύο νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε τοπικά ένα νωπό σφουγγάρι με απορρυπαντικό πιάτων. Σε περίπτωση που δεν διορθώνεται η κατάσταση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκερίνη, ως έσχατη λύση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.