Όσα… βλέπει η πεθερά! Ή πώς να «προσποιηθείτε» ένα καθαρό σπίτι!

Όσα… βλέπει η πεθερά! Ή πώς να «προσποιηθείτε» ένα καθαρό σπίτι!

Ξαφνικοί επισκέπτες που έρχονται σε λίγη ώρα; Καλεσμένοι για φαγητό ή για μία ταινία στο σπίτι αλλά εσείς μόλις γυρίσατε πανικόβλητη από τη δουλειά; Τώρα πρέπει να μάθετε πώς να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται αστραφτερό μέσα σε λίγο μόνο χρόνο, χωρίς πολύ κόπο! Υπάρχουν αρκετοί απλοί τρόποι για να δώσετε στο σπίτι σας ένα γρήγορο λίφτινγκ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρακάτω, οι ειδικοί καθαρισμού σας εκμυστηρεύονται τις κορυφαίες συμβουλές τους για το πώς να προσποιηθείτε… ένα καθαρό σπίτι πριν φτάσουν οι επισκέπτες.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Βάλτε τα με την… ακαταστασία!

Πρώτα πρώτα πείτε αντίο στην ακαταστασία. Αφαιρέστε αμέσως οτιδήποτε δεν είναι στη θέση του: Παπούτσια, παιχνίδια, ρούχα και διάφορα αντικείμενα θα μπουν σε μια τσάντα ή όσα προλαβαίνετε εκεί που πρέπει.

Αυτού του είδους η δράση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο! Μόλις εξαφανίσετε την… ακαταστασία θα κάνει αμέσως τον χώρο σας να φαίνεται πιο ανοιχτός, πιο καθαρός, ηρεμεί το βλέμμα και δίνει την εντύπωση ότι το σπίτι σας είναι σε τάξη.

Η σημαντική συμβουλή; Αποφύγετε να ρίχνετε αντικείμενα σε ντουλάπια και συρτάρια, καθώς αυτό τείνει να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

Μην αισθάνεστε την ανάγκη να συγυρίσετε κάθε δωμάτιο

Όταν προετοιμάζετε το σπίτι σας για καλεσμένους βιαστικά, δεν θέλετε ή δεν χρειάζεται να καθαρίσετε πλήρως κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Οι καλεσμένοι σας πιθανότατα θα συγκεντρωθούν σε λίγα δωμάτια ή μόνο στο σαλόνι σας, δεν θα πάνε παντού!

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας καθαρισμού στο πού θα βρίσκονται, όπως η τραπεζαρία, η κουζίνα και τα μπάνια, και να μην χάνετε χρόνο ανησυχώντας για το δικό σας υπνοδωμάτιο ή κάποιο βοηθητικό δωμάτιο, εάν οι καλεσμένοι σας δεν θα βρεθούν ποτέ σε αυτά.

Τρέξτε προς το… μπάνιο!

Ένα βασικό πράγμα είναι ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο που θα χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σας φαίνεται ευπαρουσίαστο. Πιάστε το σπρέι πολλαπλών χρήσεων και ένα πανί και καθαρίστε τον καθρέφτη, τον νιπτήρα και την τουαλέτα.

Μην ξεχνάτε τις τελικές πινελιές που θα κάνουν την εμπειρία του καλεσμένου σας πιο όμορφη. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα επισκεπτών και ένα ωραίο μοσχοβολιστό σαπούνι.

Η σημαντική συμβουλή; Ό,τι κι αν κάνετε, μην παραλείψετε να σκουπίσετε τον καθρέφτη. Είναι μια γρήγορη λύση, και όταν οι επισκέπτες χρησιμοποιούν το μπάνιο, ο καθαρός καθρέφτης είναι το πρώτο που θα δουν!

Αντιμετωπίστε την κουζίνα

Δεν είναι τώρα η ώρα να ξεκινήσετε τα μεγάλα… έργα! Ασχοληθείτε απλώς με  τα βασικά. Βεβαιωθείτε ότι οι πάγκοι είναι καθαροί και προσεγμένοι – ακόμα κι αν πρέπει να κρύψετε κάποια πράγματα στα ντουλάπια στα γρήγορα. Σκουπίστε το πάτωμα και σφουγγαρίστε γρήγορα αν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο.

Δείτε Επίσης
Μελέτη δείχνει ότι το πολύ καθάρισμα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρα την ημέρα

Και με κάθε τρόπο, βεβαιωθείτε ότι τα βρώμικα πιάτα σας δεν φαίνονται! Τα βρώμικα πιάτα – είτε στο νεροχύτη είτε στους πάγκους (πόσο μάλλον στα τραπέζια της κουζίνας ή του σαλονιού) – δημιουργούν μία μη ελκυστική ατμόσφαιρα.

Το να μην υπάρχουν βρώμικα πιάτα γύρω σας, κάνει αυτόματα το σπίτι σας πιο καθαρό. Μπορείτε πάντα να τα «πετάξετε» στο πλυντήριο πιάτων και να πλύνετε αργότερα!

Η σημαντική συμβουλή; Το να τσεκάρετε ότι οι πάγκοι και τα τραπέζια σας είναι καθαρά θα κάνει ολόκληρη την κουζίνα σας μεγαλύτερη και φωτεινότερη.

Και τώρα έρχεται το θέμα της μυρωδιάς!

Υπάρχουν άλλοι απλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το άρωμα προς όφελός σας. Ένα φρέσκο άρωμα μπορεί να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται ζεστό και φιλόξενο.

Ένα ευχάριστο άρωμα στο σπίτι μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει το αποτέλεσμα ενός καθαρού χώρου και μπορείτε να το επιτύχετε ανάβοντας ένα κερί, χρησιμοποιώντας ένα αρωματικό σπρέι αρωματικών ή με βάζοντας αρωματικά στικς ή αιθέρια έλαια.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.