Πώς να φτιάξετε το υπνοδωμάτιό σας με βάση τη γλώσσα αγάπης σας

Πώς να φτιάξετε το υπνοδωμάτιό σας με βάση τη γλώσσα αγάπης σας

Ανεξάρτητα από το ποιος είστε, τι σας ενδιαφέρει ή ακόμα και πόσο χρονών είστε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η κρεβατοκάμαρά σας είναι το καταφύγιό σας. Όσον αφορά τον σχεδιασμό του υπνοδωματίου, ωστόσο, υπάρχουν μοναδικές προτιμήσεις. Και αυτές οι προτιμήσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητα, την αισθητική και φυσικά τη γλώσσα αγάπης! Τι είναι η γλώσσα αγάπης και πώς θα φτιάξετε το υπνοδωμάτιό σας με βάση τη δική σας;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Για κάποιους, μπορεί να είναι ένα καταφύγιο από τον κόσμο και, για άλλους, μπορεί να είναι ένας χώρος άνεσης που τον μοιράζονται με συγκάτοικο(-ους), σύζυγο ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα.

Για πολλούς, μια κρεβατοκάμαρα είναι απλώς ένας χώρος ξεκούρασης, επαναφόρτισης και αναζωογόνησης πριν βουτήξουν ξανά στην τρέλα της ζωής.

Είτε λαχταράτε τον χρόνο σας μόνοι σας είτε τις στιγμές με ξεχωριστούς ανθρώπους, προτιμάτε έναν οργανωμένο χώρο ή τη δική σας εκδοχή του λειτουργικού χάους, ορίστε πώς σχεδιάζετε την κρεβατοκάμαρά σας με βάση τη γλώσσα της αγάπης σας.

Οι 5 διαφορετικές γλώσσες αγάπης

Μία από τις γλώσσες αγάπης είναι ο «ποιοτικός χρόνος» και όσοι μιλούν αυτή τη γλώσσα αγάπης – απλά θέλουν να κάνουν παρέα και να περνούν πολύ και ενδιαφέροντα χρόνο μιλώντας ή κάνοντας πράγματα μαζί.

Εάν ο τρόπος έκφρασης της αγάπης σας είναι να εκφράζεστε με γλυκά λόγια ή αν έχετε την τάση να κάνετε φιλοφρονήσεις – τότε η γλώσσα σας είναι «λόγια επιβεβαίωσης».

Οι άλλες γλώσσες αγάπης έχουν να κάνουν με το να δείχνουν με πράξεις, παρά με λόγια σε κάποιον τα αισθήματα. Αν για παράδειγμα, εκείνος σας βοηθάει να διορθώσετε το αυτοκίνητό σας ή κάποια ζημιά στο σπίτι, αν πάλι εσείς του φτιάχνετε το αγαπημένο του γλυκό,  αυτό μεταφράζεται σε «πράξεις εξυπηρέτησης».

Άλλοι άνθρωποι πάλι είναι γεμάτοι αγκαλιές και φιλιά  και αυτή είναι η δική τους γλώσσα, η γλώσσα της «φυσικής επαφής». Εάν έχετε την τάση να κάνετε ειδικά δώρα, δώρα που είναι μόνον για εκείνον ή για εκείνην, τότε μιλάτε τη γλώσσα αγάπης «λήψη δώρων».

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη γλώσσα της αγάπης ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Ποιοτικός χρόνος

Εάν η γλώσσα της αγάπης σας είναι «ο ποιοτικός χρόνος», ολόκληρη η κρεβατοκάμαρά σας βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις σας με τους άλλους.

Αυτό που λαχταράτε περισσότερο είναι οι στιγμές που περνάτε με τους ανθρώπους στη ζωή σας—από μέλη της οικογένειας μέχρι στενούς φίλους.

Όταν σχεδιάζετε το δωμάτιό σας, δεν σκέφτεστε πραγματικά τι λειτουργεί για εσάς, αλλά πώς ο χώρος σας μπορεί να χωρέσει και να φιλοξενήσει άλλους.

Οπότε, ίσως έχετε μία ή δύο καρέκλες μία επιπλέον πολυθρόνα ή ένα σκαμπό για να προφέρετε θέσεις για άλλους!

Για εσάς, ως άτομο, που η γλώσσα της αγάπης σας είναι «ο ποιοτικός χρόνος», το πιο σημαντικό πράγμα για την κρεβατοκάμαρά σας είναι ότι καλωσορίζει τους άλλους και δεν θέλουν να φύγουν ποτέ!

Πράξεις εξυπηρέτησης

Εάν η γλώσσα αγάπης σας είναι οι «πράξεις εξυπηρέτησης», το πιθανότερο είναι ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι διαρρυθμισμένη με τρόπο που σας βοηθά να είστε φιλόξενοι.

Αυτό μπορεί να μοιάζει με σημεία που φέρνουν σας φέρνουν κοντά, π.χ. ένα μικρό καναπεδάκι, δύο καρέκλες που «κοιτούν» μεταξύ τους ή ακόμα και ένα μικρό γραφείο που λειτουργεί και ως σημείο για να έχετε πρόχειρη… μία καφετιέρα για να σερβίρετε άμεσα!

Η εστίασή σας, ειδικά όταν κάποιος βρίσκεται στο χώρο σας, είναι να τον κάνετε να αισθάνεται ότι εξυπηρετείται. Ασχολείστε λιγότερο με τις δικές σας ανάγκες και δίνετε προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων, και τις περισσότερες φορές ρωτάτε για τη θερμοκρασία, την άνεση, το φως και τον ήχο – και θα κάνετε προσαρμογές στον χώρο όπως χρειάζεται.

Λόγια επιβεβαίωσης

Η γλώσσα αγάπης σας είναι «τα λόγια επιβεβαίωσης»; Η κρεβατοκάμαρά σας είναι γεμάτη με εμπνευσμένα αποσπάσματα και μηνύματα, κάρτες από αγαπημένα πρόσωπα, αφίσες με σλόγκαν κ.ά.

Σας αρέσει να νιώθετε «ανεβασμένοι» στον χώρο σας και ως εκ τούτου, όποιος μπαίνει μέσα βιώνει ακριβώς τα ίδια αισθήματα. Το δωμάτιό σας θα έχει πιθανώς χώρους που ενθαρρύνουν τη συζήτηση, οτιδήποτε από μαξιλάρες ριγμένες στο δάπεδο, μέχρι ένα κρεβάτι που κοιτάζει προς τα έξω και καλεί τους επισκέπτες να καθίσουν, να χουχουλιάσουν και να μιλήσουν.

Επίσης, αν είστε κάποιος που του αρέσει να δημιουργεί —για παράδειγμα, συγγραφέας ή καλλιτέχνης— αφού έχετε ήδη την τάση να εκτιμάτε τις λέξεις, μπορεί να έχετε ένα σημείο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για γράψιμο και περισυλλογή.

Δείτε Επίσης
Μεγάλη τάση: Το γοητευτικό ρουστίκ της εξοχής, στην κρεβατοκάμαρά μας!

Φυσικό άγγιγμα

Αν η γλώσσα αγάπης σας είναι «το φυσικό άγγιγμα», προτιμάτε το δωμάτιό σας να εκπέμπει άνεση και να ενθαρρύνει τις αγκαλιές και την εγγύτητα πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί στα χρώματα της κρεβατοκάμαρας που επιλέγετε, συνήθως απαλές αποχρώσεις για ηρεμία και άνεση. Μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζεται στον τρόπο διάταξης των επίπλων σας.

Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να έχετε ξεχωριστές μικρές κουβέρτες για τον σύντροφό σας, τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας – αντικείμενα όπως αυτό είναι, φυσικά, κοινόχρηστα και μεγάλα για να χωράνε… όλοι από κάτω.

Θα έχετε γούνινα, βελούδινα ή άλλα απαλά πράγματα που θα στολίζουν τον χώρο, εξίσου «χουχουλιαστά» μαξιλάρια αλλά και ατμοσφαιρικό φωτισμό – όλα αυτά για να δημιουργήσετε μια αίσθηση της «αγκαλιάς».

Και όταν είστε μόνη, το ίδιο ισχύει. Εάν δεν μπορείτε να έχετε τη σωματική επαφή με άλλους, προτιμάτε άνετες πιτζάμες ή κάλτσες, απαλές κουβέρτες και άλλα μαλακά αντικείμενα που σας κάνουν να νιώθετε άνετα και ζεστά.

Λήψη δώρων

Εάν η γλώσσα της αγάπης σας είναι «η λήψη δώρων», η κρεβατοκάμαρά σας είναι αναμφίβολα ένας θύλακας αναμνήσεων και αναμνηστικών από αγαπημένα πρόσωπα και ξεχωριστούς ανθρώπους στη ζωή σας.

Από τις κάρτες στον πίνακα ανακοινώσεων μέχρι την ντουλάπα της προγιαγιάς ή το αγαπημένο φωτιστικό της μαμάς σας το δωμάτιό σας έχει να κάνει με τη συλλογή των ξεχωριστών πραγμάτων που σας δόθηκαν – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι κατά καιρούς είναι λίγο ακατάστατο.

Και όχι μόνο αυτό, λόγω της φύσης σας, οι πιθανότητες είναι ότι όσοι μπαίνουν στο δωμάτιό σας μάλλον δεν θα φύγουν με άδεια χέρια. Όλο και κάποιο μικρό δωράκι θα ξετρυπώσετε για τον καθένα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.