Πώς θα έχω πεντακάθαρο ψυγείο

Πώς θα έχω πεντακάθαρο ψυγείο

Δεν είναι δύσκολο, αλλά όπως όλα τα πράγματα θέλει… τον τρόπο του! Μέθοδος και οργάνωση και θα έχετε ένα πραγματικά καθαρό ψυγείο σε περίπου μία ώρα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία που θα σας… αποκαλύψουμε, 4 φορές τον χρόνο (στην αλλαγή κάθε εποχής) και να είστε σίγουρες ότι το καθάρισμα θα είναι τέλειο και το ψυγείο σας πεντακάθαρο.

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε το ψυγείο σας. Βγάζετε όλα τα τρόφιμα, τα βαζάκια κ.λπ και πετάτε ό,τι έχει λήξει και φυσικά ό,τι έχει χαλάσει.
  • Αφαιρείτε τις σχάρες και όλα τα μέρη του ψυγείου που μπορούν να αποσπαστούν και τα πλένετε καλά με ζεστό νερό και ξίδι. Τα αφήνετε να στεγνώσουν ή τα σκουπίζετε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία για όση ώρα καθαρίζετε το ψυγείο σας με ανοιχτή την πόρτα. Βάζετε σε ένα μπολ ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού και με ένα καθαρό σφουγγάρι ξεκινήστε να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω το εσωτερικό του ψυγείου. Αλλάζετε το νερό όσο πιο συχνά μπορείτε.

Ένα μυστικό! Αν θέλετε το ψυγείο σας να μοσχοβολά καθαριότητα και φρεσκάδα, βάλτε σε ένα μπολ μερικές μπαλίτσες βαμβάκι που θα τις πασπαλίσετε με λίγο εκχύλισμα βανίλιας!

Δείτε Επίσης
Υγιεινή διατροφή: Πραγματικότητα ή ουτοπία;

  • Περάστε και πάλι όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί. Βάζετε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και έπειτα τοποθετείτε τα τρόφιμα ανάλογα με τη χρήση τους.
  • Για να καθαρίσετε την κατάψυξη καλό θα είναι να βγάζετε ένα-ένα τα συρτάρια με τα τρόφιμα έτσι ώστε να μην χάνουν αυτά την ψύξη τους. Βγάζετε τα τρόφιμα μέσα από κάθε συρτάρι, βγάζετε και το συρτάρι και το καθαρίζετε επίσης με ένα μείγμα ζεστού νερού και ξιδιού. Στεγνώστε καλά με ένα στεγνό, καθαρό πανί και βάλτε τα τρόφιμά σας και πάλι μέσα.

Για το εξωτερικό

Περνάτε από πάνω προς τα κάτω με ένα βρεγμένο καθαρό πανάκι σε σαπουνόνερο ή με το κλασικό απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε. Στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας ή με ένα καθαρό βαμβακερό πανί ή μικροϊνών. Καθαρίστε με επιμέλεια το πόμολο γιατί εκεί μαζεύεται η περισσότερη βρωμιά.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.