Υγιεινή διατροφή: Πραγματικότητα ή ουτοπία;

Υγιεινή διατροφή: Πραγματικότητα ή ουτοπία;

Ανήκετε στο 80% που προσπαθεί να διατηρήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής ή μόλις στο 10% που τελικά καταφέρνει να μείνει πιστός στο πρόγραμμα διατροφής του;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Βάσει της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Kantar media και με πρωτοβουλία του τμήματος που σχεδίασε το πρωτοποριακό ψυγείο Samsung Food Show Case, διαπιστώθηκε πως οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να μην παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα διατροφής τους. Κάποιοι προσπαθούν να έχουν μόνο υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι τους, κάποιοι άλλοι να κρύβουν ή να προσφέρουν σε άλλους τα ανθυγιεινά τρόφιμα και κάποιοι να οργανώνουν το ψυγείο τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να προγραμματίζουν τα γεύματά τους για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας. Το αποτέλεσμα πάντως, δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει πως το 80% των Ευρωπαίων προσπαθούν να τρώνε υγιεινά, αλλά μόλις 1 στους 10 καταφέρνει να παραμείνει «πιστός» στο πρόγραμμα διατροφής του!

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ στη διατήρηση της υγιεινής διατροφής

Η έρευνα αναδεικνύει τη συμπεριφορά και τους παράγοντες που συμβάλλουν στην παρέκκλιση από ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

  • Περισσότερο από το 60% των καταναλωτών συνεχίζουν να αγοράζουν ανθυγιεινά τρόφιμα για τους ίδιους.
  • Το 37% αγοράζει ανθυγιεινά τρόφιμα για τα υπόλοιπα μέλη τής οικογένειας.
  • Μόλις το 25% ετοιμάζει περισσότερα από ένα γεύμα την ημέρα στο σπίτι, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερα περιθώρια για κατανάλωση επιβαρυντικών σνακ και έτοιμου φαγητού.
  • Ένα 70% πιστεύει πως η καλύτερη οργάνωση βοηθά στη διατήρηση του προγράμματος διατροφής.
  • Το 40% των καταναλωτών υποστηρίζει πως θα βοηθούσε εάν έβλεπαν πρώτα τα υγιεινά τρόφιμα μπροστά τους ή εάν χρειάζονταν λιγότερη ώρα για να τα βρουν.
  • Περίπου το 36% υπογραμμίζει πως, εάν δεν έβλεπαν τα ανθυγιεινά τρόφιμα, θα βοηθούσε να μην παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα διατροφής τους.
  • Ενώ ένα 61% δηλώνουν ότι γεμίζουν το ψυγείο τους με φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην προσπάθειά τους για υγιεινή διατροφή.

Μετά από αυτή την έρευνα, ο Luke Mansfield, Head of Innovation της Samsung στην Ευρώπη συμπέρανε: «Όλοι έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά είθισται να ενδίδουμε σε πειρασμούς. Το ψυγείο ενός νοικοκυριού περιλαμβάνει όλα όσα καταναλώνουν τα μέλη της οικογένειας, άρα διαθέτει μία ποικιλία υγιεινών και ανθυγιεινών τροφίμων. Με το ψυγείο Samsung Food ShowCase, τα μέλη του νοικοκυριού μπορούν να οργανωθούν, έτσι ώστε τα υγιεινά τρόφιμα να αποθηκεύονται σε μία συγκεκριμένη και εμφανή ζώνη του ψυγείου, βοηθώντας τους να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά.»

Δείτε Επίσης
Έρευνα: Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικούς ή απωθητικούς τους άντρες καθώς μεγαλώνουν

Το νέο ψυγείο Samsung Food ShowCase θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά τον Μάιο του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.