Πώς θα μοσχομυρίζουν τα ρούχα στις ντουλάπες και στα συρτάρια σας!

Πώς θα μοσχομυρίζουν τα ρούχα στις ντουλάπες και στα συρτάρια σας!

Δυστυχώς η μυρωδιά του απορρυπαντικού και της φρεσκάδας δεν κρατάει πολύ. Και ειδικά αν είναι κλεισμένα σε μικρά συρτάρια και ντουλάπια. Και μπορεί να χρησιμοποιείτε το καλύτερο απορρυπαντικό και το πιο μοσχομυριστό μαλακτικό, αλλά καμιά φορά δεν είναι αρκετά.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Αν συμβαίνει και σε εσάς τα φρεσκοπλυμένα σας ρούχα να μυρίζουν περίεργα μετά από λίγες μέρες, σας έχουμε διάφορες λύσεις!

1. Αρωματισμένο Χαρτί

Αντί να ψεκάζετε τα ρούχα σας απ’ ευθείας με κολόνια, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο διακριτική μέθοδο.

Ψεκάστε χαρτομάντιλα ή μπαλίτσες από βαμβάκι με το αγαπημένο σας άρωμα και περιμένετε λίγο να στεγνώσουν. Μετά βάλτε τα στο κάτω μέρος του συρταριού και τοποθετήστε τα ρούχα σας από πάνω.

Θα μυρίζουν μοναδικά και θα έχουν και την “υπογραφή” σας!

Σακουλάκια με τριμμένα αρωματικά κεριά

2. Σακουλάκια με τριμμένα αρωματικά κεριά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τελειώματα από αρωματικά κεριά και να τα τοποθετήσετε σε σακουλάκια ή πουγκάκια. Θα χρειαστείτε περίπου 50 γρ. αρωματικό κερί που θα το τρίψετε ή θα το συνθλίψετε (π.χ. με ένα γουδοχέρι), ώστε να γίνει θρύμματα. Το μοιράζετε σε βαμβακερά σακουλάκια και τα κρεμάτε σε διάφορα σημεία στην ντουλάπα σας, ώστε να μοσχοβολά για αρκετό διάστημα.

Σακουλάκια από αρωματικά σαπούνια

3. Σακουλάκια από αρωματικά σαπούνια

Για να έχετε αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιλέξετε σαπούνια που να έχουν έντονο άρωμα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη και ολόκληρα, αφού τα έχετε τυλίξει σε καθαρό λεπτό ύφασμα για να επιτρέπει το άρωμα να διαχέεται. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μία π.χ. βαλίτσα γεμάτη ρούχα που φυλάτε για πολύ καιρό.

Αρωματικά αυτοκινήτου

4. Αρωματικά αυτοκινήτου

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχει χάσει το άρωμά του, αν το βάλετε σε έναν μικρότερο χώρο θα δείτε πως έχει ακόμα ζωή!

Κρεμάστε το στη ντουλάπα σας ή βάλτε το στο πίσω μέρος ενός συρταριού και θα κρατήσει τα ρούχα σας μυρωδάτα χωρίς υπερβολικά έντονο αποτέλεσμα.

Κόκκοι καφέ

5. Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ όχι μόνο απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές αλλά μυρίζουν και οι ίδιοι υπέροχα. Για να το εκμεταλλευτείτε, γεμίστε ένα κουτάκι με κόκκους, κάντε μερικές τρύπες στο καπάκι και βάλτε το στην ντουλάπα σας.

Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τους κόκκους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα για να διατηρείτε τα ρούχα σας μυρωδάτα!

6. Βότκα

Αν έχετε παλιά ρούχα, ρούχα που δεν φοράτε συχνά, ή λευκά είδη παλιοκαιρισμένα, λίγη βότκα θα κρατήσει τη μυρωδιά της κλεισούρας μακριά!

Ανακατέψτε ένα μέρος βότκα και ένα μέρος νερό σε ένα δοχείο με σπρέι (π.χ. το δοχείο που χρησιμοποιείτε στο σιδέρωμα) και ψεκάστε τα σημεία που μυρίζουν άσχημα. Μετά κρεμάστε τα σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Για ασφάλεια, πρώτα δοκιμάστε το μείγμα σε ένα σημείο που δεν φαίνεται.

Αιθέρια έλαια

7. Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να κρατήσουν τα ρούχα σας μυρωδάτα με διάφορους τρόπους.

Για το πλυντήριο: Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε κατά το πλύσιμο, ρίξτε 10 με 20 σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο πριν το τελικό στύψιμο.

Για το στεγνωτήριο! Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες σε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα και να το βάλετε στο στεγνωτήριο με τα ρούχα, ώστε να πάρουν ένα διακριτικό άρωμα καθώς στεγνώνουν.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα με νερό και έλαια, ώστε να ψεκάζετε τα ρούχα σας όταν θέλετε να μυρίσουν ωραία.

Ποτ πουρί

8. Ποτ πουρί

Τοποθετώντας μικρά πουγκάκια με ποτ πουρί στα ντουλάπια και στα συρτάρια σας θα τα διατηρήσετε μοσχομυριστά για κάποιο διάστημα.

Βάλτε μερικές κουταλιές ξερή λεβάντα (δρα και ως αντισκοριωακό) ή κάποιο άλλο αρωματικό φυτό μέσα σε ένα βαμβακερό πουγκί ή μέσα σε λίγα χαρτομάντιλα και δέστε τα με ένα κορδελάκι.

Μπορείτε επίσης να τα βάλετε μέσα στις τσέπες των ρούχων π.χ. των παλτό ή των τζάκετ, όταν θα τα φυλάξετε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.