Σπίτι με έμπνευση από τα 70s

Ζωηρό πορτοκαλί, πλαστικά έπιπλα, ψυχεδελικοί πίνακες, ένα σαλόνι χαρακτηριστικό των 70s

Μία δεκαετία που καταδικάζεται… για πολλά εγκλήματα κατά του στιλ σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού. Ας θυμηθούμε όλα όσα κυριαρχούσαν σε ένα σπίτι της εποχής…

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μεγάλες αντιθέσεις στα χρώματα και τα υφάσματα

Τιρκουάζ, λευκή τραπεζαρία από πλαστικό και ντεκόρ από κόκκινα μαξιλαράκια για την κουζίνα
Τιρκουάζ, λευκή τραπεζαρία από πλαστικό και ντεκόρ από κόκκινα μαξιλαράκια για την κουζίνα

Κόκκινο, πορτοκαλί, ζωηρό κίτρινο, δυνατό πράσινο, σκούρο μοβ, λαμπερό τιρκουάζ ήταν χρώματα που κυριαρχούσαν σε όλους τους χώρους του σπιτιού και μάλιστα σε… συνδυασμούς. Μαζί με έντονα και μεγάλα prints στα υφάσματα, γεωμετρικά σχέδια και δυναμικά σχήματα στα έπιπλα συνέθεταν ένα σχεδόν… εξωφρενικό σκηνικό ακόμη και στις κρεβατοκάμαρες!

Η ποπ κουλτούρα στην καθημερινότητα

Όλα τα ζωηρά χρώματα μαζί, μοβ τοίχοι και λουλούδια για το ντεκόρ, χωρίς να παραλείπεται το πλαστικό τραπεζομάντηλο σε εξίσου δυνατά χρώματα!
Όλα τα ζωηρά χρώματα μαζί, μοβ τοίχοι και λουλούδια για το ντεκόρ, χωρίς να παραλείπεται το πλαστικό τραπεζομάντηλο σε εξίσου δυνατά χρώματα!

Αφίσες τραγουδιστών ροκ συγκροτημάτων, το πρόσωπο του Τσε, τα σύμβολα της ειρήνης, του έρωτα αλλά και τα σφυροδρέπανα, ουράνια τόξα αλλά και κάθε είδους σύμβολα της ποπ κουλτούρας στόλιζαν τους τοίχους, αν όχι παντού, σίγουρα στα νεανικά δωμάτια. Το «εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο» είχε την τιμητική του και στη διακόσμηση του σπιτιού.

Δείτε Επίσης
Καφτάνι: το έθνικ ρούχο που απελευθέρωσε τις γυναίκες

Επιστροφή στη φύση

Η κρεβατοκάμαρα ενός? χίπι? Με το σύμβολο της ειρήνης να βρίσκεται παντού // Η ποπ κουλτούρα σε μία νεανική κρεβατοκάμαρα
Η κρεβατοκάμαρα ενός χίπι Με το σύμβολο της ειρήνης να βρίσκεται παντού // Η ποπ κουλτούρα σε μία νεανική κρεβατοκάμαρα

Τα παιδιά των λουλουδιών, φυσικό ήταν να φέρουν την ιδέα αυτή και στους χώρους του σπιτιού. Λουλούδια και κλάρες… στην ημερησία διάταξη, τόσο στις στόφες των επίπλων, όσο και στις ταπετσαρίες για τους τοίχους που ήταν πολύ της μόδας. Η φύση όμως έδινε την έμπνευση και στα σχήματα των φωτιστικών ακόμη και των επίπλων. Και όλα αυτά για μία ακόμη φορά σε έντονα χρώματα. Ενώ ταυτόχρονα παντού κρέμονταν από μακραμέ αληθινές γλάστρες…

Η κυριαρχία του πλαστικού

Το στιλ 70s σε μία κουζίνα εποχής
Το στιλ 70s σε μία κουζίνα εποχής

Αν και σε πολλά σπίτια η αίσθηση του ξύλου και της εμφανούς πέτρας ή των ακάλυπτων τούβλων έδινε την αίσθηση του ακατέργαστου και του φυσικού, στον αντίποδα οι λάτρεις της τεχνολογίας, που μόλις ερχόταν έντονα στο προσκήνιο, στράφηκαν προς το νέο υλικό της εποχής: το πλαστικό. Πλαστικά έπιπλα στο σαλόνι, στην τραπεζαρία, στην κουζίνα. Πλαστικό σε ζωηρά χρώματα και σε κάθε είδους διακοσμητικό αντικείμενο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.