Τα 3 πιο σημαντικά στοιχεία στη διακόσμηση

Ταπετσαρίες, ριχτάρια, καλύμματα, μαξιλαράκια σε διαφορετικές υφές δημιουργούν στιλ και ενδιαφέρουσα αρμονία
Ταπετσαρίες, ριχτάρια, καλύμματα, μαξιλαράκια σε διαφορετικές υφές δημιουργούν στιλ και ενδιαφέρουσα αρμονία
Χρησιμοποιήστε τρία χρώματα ή τρεις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, ακόμη κι αν είναι ουδέτερο για να προσθέσετε βάθος στους χώρους
Τα μεγάλα έργα τέχνης και τα ανάλαφρα έπιπλα βοηθούν τον χώρο να δείχνει πιο άνετος και μεγαλύτερος
Οι διαφορετικές υφές και ο κανόνας των χρωμάτων εφαρμόζονται φυσικά και στην κρεβατοκάμαρα +1
Προβολή Φωτογραφιών
Ταπετσαρίες, ριχτάρια, καλύμματα, μαξιλαράκια σε διαφορετικές υφές δημιουργούν στιλ και ενδιαφέρουσα αρμονία

Σύμφωνα με τη Shannon Smith, μια διάσημη ντηζάινερ-διακοσμήτρια από τη Νέα Υόρκη, ο τρόπος με μετατρέπει ένα διαμέρισμα σε μία ζεστή κατοικία δεν είναι… μαγικός! Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορούν να κάνουν θαύματα σε έναν χώρο, ανεξάρτητα από το πόσο σφιχτός είναι ο προϋπολογισμός σας ή πόσο μικρός είναι ο χώρος σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

«Το μυστικό για να δημιουργήσει κανείς ένα εκπληκτικό σπίτι», λέει, «είναι να επικεντρωθεί σε τρία πράγματα στη διακόσμησή του. Έχω την πεποίθηση ότι δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνετε τον χώρο σας όμορφο και αρμονικό. Αν λάβετε υπόψη σας αυτά τα τρία πράγματα – υφές, χρώμα, και κλίμακα – μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε χώρο ωραίο»!

1. Υφή: Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές σε κάθε χώρο του σπιτιού για να προσθέσετε στιλ. Πώς; Κουβέρτες, κουρτίνες, χαλιά, ριχτάρια, μαξιλαράκια, vintage κομμάτια, φυσικές ίνες.

Δείτε Επίσης
Πώς να διακοσμήσετε με ψεύτικα λουλούδια

2. Χρώμα: Η καλύτερη ιδέα είναι οι τρεις αποχρώσεις ή τρία διαφορετικά χρώματα

Χρησιμοποιήστε στρώσεις χρωμάτων στον χώρο, ώστε να προσθέσετε βάθος, ακόμα κι αν πρόκειται για ουδέτερα χρώματα. Προσπαθήστε να επιλέγετε πάντοτε τρία χρώματα – ένα ανοιχτό, ένα σκούρο και κάτι ενδιάμεσο. Αν αυτό σας είναι δύσκολο, εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα χρώμα σε τρεις αποχρώσεις.

3. Κλίμακα: Πώς θα δείχνει πιο άνετος ο χώρος

«Μεγάλα έργα τέχνης, ανάλαφρα έπιπλα, μεγάλοι καθρέφτες (ιδιαίτερα αν ξεκινούν από το δάπεδο) και εντυπωσιακά χαλιά είναι στοιχεία που καταφέρνουν να δείχνουν έναν χώρο μεγαλύτερο και να δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου ύψους στο ταβάνι», εξηγεί η Shannon. Ιδιαίτερα,  αν οι χώροι του σπιτιού σας είναι μικροί, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή τη συμβουλή, καθώς αν την εφαρμόσετε σωστά, ο χώρος θα δίνει την εντύπωση του μεγαλύτερου.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.