Πέντε λουλούδια που διαρκούν πολύ στα βάζα

Πέντε λουλούδια που διαρκούν πολύ στα βάζα

Τα λουλούδια είναι όμορφα, ρομαντικά και θα ανανεώσουν το σπίτι σας φέρνοντας λίγο από τον αέρα την πανέμορφης αυτής εποχής του χρόνου στο εσωτερικό του. Ποια είναι όμως αυτά που διαρκούν περισσότερο;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αν, φοβάστε ότι τα λουλούδια σας θα μαραθούν σε 2-3 μέρες σας αποτρέπει από το να τα κόψετε, σας έχουμε τη λύση. Τα παρακάτω πέντε λουλούδια έχουν το προνόμιο να διαρκούν όχι μέρες, αλλά… εβδομάδες, με τα κατάλληλα μυστικά!

Κρίνοι

Οι γνωστοί σε όλους κρίνοι είναι από τα πιο όμορφα λουλούδια. Σε πολλά χρώματα και διάφορες συνθέσεις είναι εντυπωσιακοί στο βάζο μας.

Το μυστικό για να διαρκέσουν είναι να διαλέξετε κλωναράκια με μπουμπούκια και όχι με ανοιχτά άνθη και θα τα δείτε να διαρκούν για εβδομάδες.

Ορχιδέες

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι πολύ… ευαίσθητες, αλλά μέσα στο βάζο θα διατηρηθούν για 27 μέρες. Το μυστικό; Χρειάζονται καθημερινή αλλαγή νερού και ήλιο.

Γαρίφαλα

Τόσα χρώματα, τόσα μεγέθη, τα γαρίφαλα έχουν κι άλλα δύο προσόντα: είναι πάντα διαθέσιμα και οικονομικά. Διαλέξτε αυτά που σας αρέσουν και δημιουργήστε τις δικές σας συνθέσεις στα βάζα σας. Κρατάνε περίπου 3 εβδομάδες, αρκεί να τους αλλάζετε τακτικά νερό, κι να κόβετε λίγο τις άκρες τους.

Δείτε Επίσης
Νοσταλγία: Διάσημες σταρ φωτογραφημένες με λουλούδια

Ζίννιες

Τα πολύ όμορφα αυτά λουλούδια δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτικά. Αν κόβετε τα μαραμένα φύλλα και τους αλλάζετε νερό μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 1 μήνα.

Λεβάντα

Αγκαλιάστε την απλότητα και βάλτε μερικά κλωναράκια λεβάντας στο σπίτι σας. Είναι κομψή, θα φέρει χρώμα και θα συνεχίσει να είναι όμορφη ακόμα και όταν μαραθεί!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.