Αναζητώντας την ιδανική εργασία το 2016!

Αναζητώντας την ιδανική εργασία το 2016!

Δυσαρεστημένη με τη δουλειά σας; Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να αποκτήσετε μία πιο αισιόδοξη και ενεργητική προσέγγιση. Σκεφθείτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πράγματι δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εργασία τους. Τι λένε οι ειδικοί;

Eπιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Ακόμη και άνθρωποι με πολλά προσόντα δεν απασχολούνται σε κάποια θέση που τους χαρίζει χαρά και προοπτική. Υπολογίζεται μάλιστα ότι στον δυτικό κόσμο πάνω από το 60% των πτυχιούχων υποαπασχολούνται ή απασχολούνται σε θέσεις υποδεέστερες, ενώ η οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει τα πράγματα. Κι όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να καταθέτουμε τα όπλα. Θέστε του στόχους σας για την εργασία των ονείρων σας και προσπαθήστε τους πραγματοποιήσετε τη νέα χρονιά. Κάντε τα βασικά βήματα τώρα!

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκαθαρίσετε ποια θα ήταν η ιδανική εργασία. 

Οραματιστείτε πώς θα ήταν ακριβώς και τι θα θέλατε να κάνετε. Σκεφθείτε –αν εργάζεσθε ήδη- γιατί θέλετε την αλλαγή. Για παράδειγμα επειδή χρειάζεστε μία νέα πρόκληση, ένα καλύτερο περιβάλλον ή διαφορετική προοπτική; Βάλτε συγκεκριμένους στόχους ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Όσο πιο κοντά στο ιδανικό βρεθείτε, τόσο πιο ξεκάθαρα θα μπορείτε να αποφασίσετε.

Κυρίως ΜΗΝ σταθείτε στο οικονομικό κομμάτι!

Γιατί αυτό δημιουργεί νεφέλωμα στη σκέψη σας. Δηλαδή, αν όλη η υπόλοιπη θέση εργασίας σας δεν σας ικανοποιεί παρά μόνο οικονομικά, τότε είναι καιρός να σκεφθείτε πιο δημιουργικά για το μέλλον σας.

Αντιμετωπίστε ρεαλιστικά τον εαυτό σας! 

Με άλλα λόγια λάβετε υπόψη σας τα προσόντα, τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητές σας. Μπορεί να σας ενθουσιάζει η ιδέα να εργασθείτε στη βιομηχανία της μόδας, αλλά αν δεν έχετε ιδέα από το αντικείμενο; Με τον ίδιο τρόπο, σκεφθείτε άλλες ικανότητές σας που μπορεί να εφαρμοσθούν σε διαφορετικά εργασιακά πεδία, που ίσως μέχρι τώρα δεν είχατε υπολογίσει. Ανοίξτε τα μάτια και το μυαλό σας σε διαφορετικούς ρόλους.

Δείτε Επίσης
Athens #JobFestival 2024:Τη βλέπεις τη δουλειά!

Αναζητήστε εταιρείες που σας ενδιαφέρουν

Σήμερα με το διαδίκτυο, τα πράγματα είναι αρκετά πιο εύκολα. Κάντε την αναζήτησή σας ανάλογα με τα κριτήρια που έχετε θέσει και στείλτε το βιογραφικό σας κατευθείαν στις εταιρείες, μέσω των ιστότοπών τους. Στην περίπτωση που σας απαντήσουν, προσπαθήστε να στείλετε το τελικό βιογραφικό σας τονίζοντας τα σημεία που ταιριάζουν περισσότερο στη θέση. Μην παραλείψετε μία συνοδευτική επιστολή με συνοπτική περιγραφή του εαυτού σας.

Ξεκινώντας μία νέα δουλειά

Αν λοιπόν, έχετε την ευκαιρία να παρουσιαστείτε σε μία νέα θέση, φροντίστε να είστε στη δουλειά σας πέντε με δέκα λεπτά νωρίτερα, ντυμένη ανάλογα με το κώδικα του περιβάλλοντος και φροντίστε να μάθετε γρήγορα το τυπικό της εταιρείας. Αποφύγετε να πάρετε άδεια τους τρεις πρώτους μήνες και προσπαθήστε να προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον.

Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις, κανείς δεν περιμένει να τα ξέρετε όλα από την πρώτη στιγμή. Επίσης, ακόμη κι αν ό,τι σας έδωσαν το έχετε διεκπεραιώσει, μην διστάσετε να προτείνετε να αναλάβετε κάτι ακόμη ή να βοηθήσετε έναν συνάδελφο. Είναι σημαντικό να δείξετε ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει να μάθετε, ότι έχετε συναδελφικό πνεύμα και διάθεση για συνεργασία.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.