Αγαστή συνεργασία γένους θηλυκού!

Αγαστή συνεργασία γένους θηλυκού!

Επαγγελματικό team αποκλειστικά και μόνο με γυναίκες; Ιδού 5 τρόποι για να τα βγάλετε πέρα και να θριαμβεύσετε!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η ποιοτική και αποδοτική συνεργασία στον επαγγελματικό χώρο μεταξύ γυναικών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς. Για να δώσετε στην ομάδα σας έμπνευση, ενέργεια και δημιουργικότητα, η συνιδρύτρια και διευθύντρια μάρκετινγκ του Bundhsop, Stephany Ζοο, προτείνει 5 έξυπνες συμβουλές.

Οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον κόσμο της τεχνολογίας; Κι όμως, το «ασθενές» φύλο διαπρέπει και σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν πως πετυχαίνουν καλύτερη απόδοση στις επενδύσεις έως και 25% και 12% περισσότερα έσοδα, έναντι των επιχειρήσεων που υποστηρίζονται από άνδρες. Δηλαδή, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους! Οι γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας λειτουργούν άριστα. Πώς, λοιπόν, θα επιβιώσετε σε μια γυναικεία αδελφότητα και σε ένα γραφείο γεμάτο με γυναίκες;

Happy list!

Ο καθένας μπορεί να έχει τις κακές του ημέρες. Θυμηθείτε επίσης, πως διαφορετικά πράγματα κάνουν διαφορετικούς ανθρώπους να ενοχλούνται ή να ικανοποιούνται, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων με τους νέους εργαζόμενους ή ως ένα είδος παιχνιδιού ανάμεσα τους, μπορείτε να ζητήσετε να συμπληρώσουν μια λίστα όπου θα αναφέρουν 8 με 15 στοιχεία που τους κάνουν ευτυχισμένους. «Σε μια κακή μέρα τους, λοιπόν», αναφέρει η Mrs. Zoo «μπορείτε να ανατρέξετε στα προσωπικά τους στοιχεία και να τους εκπλήξετε, κάνοντας κάποια από αυτά πραγματικότητα». Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Καταπνίξτε τη σύγκρουση στη γένεσή της

«Προτιμότερο να την αντιμετωπίσετε από το να την παρατείνετε», υποστηρίζει η διευθύντρια μάρκετινγκ και δεν φαίνεται να έχει άδικο. Καλλιεργήστε αίσθημα ασφάλειας στον χώρο εργασίας, ώστε κάθε εργαζόμενη να νιώθει πως μπορεί να εκθέσει τον προβληματισμό της στην προϊσταμένη.

Μπορείτε ακόμα, στο εβδομαδιαίο σας meeting να δίνετε τον χρόνο να μιλήσουν ελεύθερα για συναδέλφους, συνεργάτες, πελάτες ή επιδιώξεις της επιχείρησης. «Είναι πιο παραγωγικό να λύνονται άμεσα κάθε είδους προβληματισμοί, από το να σχεδιάζονται τρόποι καταστρατήγησης!».

Δείτε Επίσης
Είναι το αφεντικό σας τοξικό ή απλώς ενοχλητικό;

Οι «δύσκολες ημέρες» του μήνα

Είναι αλήθεια, πως όταν οι γυναίκες περνούν πολύ χρόνο μαζί, στο τέλος συγχρονίζεται ο έμμηνος κύκλος τους! «Μερικές φορές το καλύτερο και ίσως, το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προτείνετε να εργάζονται κατ’ οίκον για μια-δυο ημέρες», μας λέει η ειδικός. Αξίζει επίσης, να αναφέρουμε πως η εταιρεία της, έχει διαπιστώσει πως η παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στην πραγματικότητα αυξάνεται.

Κρατήστε τον εγωισμό σας μακριά

Μερικές φορές ξεχνάμε πως δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως ντίβες. «Πριν αφήσετε τα συναισθήματα και τις μικρότητες να έχουν τον πρώτο λόγο στη συμπεριφορά σας, θυμηθείτε πως το καθήκον σας είναι να είστε πρώτα από όλα σωστή επαγγελματίας», υπογραμμίζει η Mrs. Zoo. Στον εργασιακό χώρο είμαστε μέλη μιας ομάδας και τίποτα δεν περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο γύρω από εμάς.

Προσλάβετε έναν άνδρα!

«Εάν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος για να απασχολούνται στην επιχείρηση αποκλειστικά και μόνο γυναίκες, είναι καλό να κινείται στον εργασιακό χώρο κι ένας άνδρας», προτείνει η Stephany Zoo. Η ανδρική γνώμη προσφέρει μια ποικιλομορφία στις προτάσεις της επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή η συνεργασία του θα γίνει ακόμα πιο αποδοτική, καθώς θα πρέπει να αποδεικνύει – όπως και οι γυναίκες σε ένα ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον – πως μπορεί να τα βγάλει εις πέρας ή ακόμα και να υπερισχύσει έναντι των γυναικών!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.