Οι διακοπές των ονείρων μας με μικρότερο budget!

Οι διακοπές των ονείρων μας με μικρότερο budget!

Διακοπές στο εξωτερικό ή στα πανέμορφα ελληνικά νησιά; Είμαστε τυχερές που σε τέτοιες περιόδους ύφεσης πηγαίνουμε διακοπές, αλλά για να μην το παρακάνουμε με τα έξοδα, οι 10 τρόποι προγραμματισμού των διακοπών που ακολουθούν, θα μας κάνουν να περάσουμε φα-ντα-στι-κά και να ξοδέψουμε λιγότερα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Έγκαιρος σχεδιασμός

Το να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας από την περίοδο του Πάσχα είναι το ιδανικότερο. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και 45 ημέρες πριν, μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες προσφορές, τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οπωσδήποτε, ελέγχουμε διαθεσιμότητες μέσω διαδικτύου, καθώς οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες και σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν και έξτρα παροχές, όπως για παράδειγμα δωρεάν πρωινό, δραστηριότητες στους χώρους του καταλύματος ή δωρεάν μεταφορά προς και από το ξενοδοχείο.

2. Διακοπές τον Αύγουστο; Καλύτερα, όχι!

Έχει κατά κάποιο τρόπο καθιερωθεί, οι περισσότερες από εμάς να παίρνουμε άδεια την πρώτη, δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Εάν αυτό το διάστημα είναι η δεύτερη ευκαιρία μας για απόδραση κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού, έχει καλώς.

Εάν όχι, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξουμε μέχρι και την τρίτη εβδομάδα Ιουλίου ή ακόμα καλύτερα, τον Σεπτέμβριο, για πολυήμερες διακοπές. Σε περίπτωση που υπάρχει ευελιξία στις ημερομηνίες είναι βέβαιο πως θα πετύχουμε πολύ καλύτερες τιμές και σαφέστατα πιο ποιοτικό σέρβις όπου και εάν βρεθούμε, αφού ο Αύγουστος είναι ο πιο «καυτός μήνας» διακοπών!

3. Επανεξετάζουμε τον τόπο διαμονής

Σε περίπτωση που σχεδιάζουμε να επισκεφθούμε κάποια μεγαλούπολη, όπως το Λονδίνο, μπορούμε να εξετάσουμε την πιθανότητα να μείνουμε σε κάποια κοντινή πόλη, με εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου είναι βέβαιο πως θα μας στοιχίσει λιγότερο.

Αντί για κάποιο ξενοδοχείο μπορούμε επίσης, να δοκιμάσουμε να μείνουμε στο σπίτι κάποιου. Για να εξετάσουμε τις πιθανότητες ας επισκεφθούμε στο διαδίκτυο το Airbnb, το FlipKey ή το One Fine Stay. Εάν πάλι, θέλουμε να κάνουμε ανταλλαγή κατοικιών, τότε το HomeExchange.com είναι το κατάλληλο σημείο.

4. Μύκονο και Σεϊχέλλες ή Ελβετία και Ναύπακτο;

Εάν επιλέξουμε έναν τόπο προορισμού που δεν είναι τόσο δημοφιλής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού, σίγουρα θα ξοδέψουμε λιγότερα χρήματα. Σαν πρώτη ανάγνωση, μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε χειμερινούς προορισμούς, όπου είναι βέβαιο πως οι τιμές θα είναι αρκετά χαμηλότερες. Δεν μας ενθουσιάζει μια τέτοια προοπτική;

Τότε, μπορούμε να αποκλείσουμε σε πρώτη φάση τα κοσμικά νησιά και να στραφούμε σε πιο απομακρυσμένα, όπως η πανέμορφη Σαμοθράκη ή οι Οθωνοί ή γιατί όχι; – σε παραθαλάσσια μέρη της πανέμορφης πατρίδας μας, όπου δεν χρειάζεται να μπούμε σε πλοίο.

5. Διαθέσιμες δραστηριότητες, δωρεάν

Αφού βρεθούμε στον επιθυμητό μας προορισμό, δεν είναι καθόλου έξυπνο να ξεκινήσουμε να ξοδεύουμε χρήματα για διάφορες δραστηριότητες. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα, πολύ πριν την έναρξη των διακοπών μας, με τη βοήθεια του διαδικτύου.

Σε πολλές περιπτώσεις κάποιες ημέρες ή ώρες, η είσοδος στα μουσεία είναι δωρεάν. Μπορούμε να δημιουργήσουμε δικά μας μονοπάτια εξερεύνησης ή να ενημερωθούμε για δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα την περίοδο της παραμονής μας, με ελεύθερη είσοδο. Δεν θέλουμε να γίνουμε Σκρουτζ, αλλά ο καλός σχεδιασμός είναι το Α και το Ω για να περάσουμε υπέροχα.

6. Ταξιδεύουμε Τρίτη!

Το να αποφύγουμε να ξεκινήσουμε τις διακοπές μας Παρασκευή ή Σάββατο είναι μια πολύ καλή ιδέα για να πετύχουμε χαμηλότερες τιμές. Η ιδανική ημέρα για αυτό, όπως χαρακτηριστικά μας εκμυστηρεύτηκαν και ειδικοί εμπειρογνώμονες είναι η Τρίτη!

Αυτή η ημέρα είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για να εξοικονομήσουμε χρήματα, τόσο στις πτήσεις, όσο και στις κρατήσεις ξενοδοχείων. Μας χαλάει να μειώσουμε σημαντικά το budget; Σίγουρα, όχι!

7. Κλείνουμε εκ των προτέρων

Υπέροχο το ξενοδοχείο που επιλέξαμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να επισκεφθούμε και τα γύρω αξιοθέατα. Για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές, μπορούμε να ρωτήσουμε τι πακέτα χαμηλότερων τιμών προσφέρει το ξενοδοχείο μας.

Δείτε Επίσης
Η Χώρα είναι από τις πιο γραφικές των Κυκλάδων

Παράλληλα, μπορούμε να κάνουμε μια έρευνα στο διαδίκτυο, αναζητώντας εταιρείες που προσφέρουν τις ίδιες προτάσεις σε ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και να βεβαιωθούμε πως έχουμε κάνει χρήση κάθε δικαιώματος πιθανής έκπτωσης, ως φοιτητές, νέοι έως 26 ετών, τρίτεκνοι , κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, εάν προπληρώσουμε τη συμμετοχή μας, θα έχουμε και μειωμένες τιμές.

8. Αγορές, πέρα από το ξενοδοχείο

Είναι πολύ πιθανόν να ανακαλύψουμε λίαν συντόμως πως ξεχάσαμε τα αντιηλιακά μας, το καπέλο ή κάποιο άλλο βασικό είδος για την παραμονή μας. Για να μην ξοδέψουμε παραπάνω χρήματα είναι προτιμότερο να επισκεφθούμε ανάλογα καταστήματα στην περιοχή, έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε οι τιμές στις μπουτίκ των ξενοδοχείων είναι αρκετά τσιμπημένες.

Ακόμα, όμως, και για νερό είναι σαφώς καλύτερα να προμηθευτούμε μια-δυο εξάδες από κοντινό σούπερ μάρκετ, παρά να καταναλώσουμε τα μικρά μπουκάλια στο ψυγείο του δωματίου μας. Μην μας κοστίσει και 2,5 ευρώ το μπουκαλάκι το νερό!

9. Προσοχή στις μετακινήσεις

Είναι σκόπιμο να εξετάσουμε εκ των προτέρων την πιθανότητα ενοικίασης αυτοκινήτου. Μια έρευνα στο διαδίκτυο, γύρω από τις τιμές, τις προσφορές παράλληλα με την ενοικίαση (π.χ. δωρεάν ασφάλιση), και την εγκυρότητα του γραφείου ενοικιάσεως θα μας κάνει πιο χαρούμενες και ασφαλείς.

Σε περίπτωση που το ταξί είναι προτιμότερο για τις μετακινήσεις μας, τότε μπορούμε να αναζητήσουμε τις ανάλογες εταιρείες που βρίσκονται on line. Αφού βεβαιωθούμε για την εγκυρότητα και την ασφάλεια, συνήθως, μας παρέχουν την δυνατότητα να κατεβάσουμε την ανάλογη εφαρμογή, ώστε να μην χρειάζεται να μπαίνουμε συχνά στο διαδίκτυο. Δεν ξεχνάμε, επίσης, να παίρνουμε πάντοτε απόδειξη για τις μετακινήσεις μας, ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση να έχουμε τα στοιχεία του αυτοκινητιστή που μας εξυπηρέτησε.

10. Ανατολή ή δύση;

Καθώς έχουμε οργανώσει, σχεδόν τα πάντα, για τις μαγικές διακοπές που μας περιμένουν, καλό είναι τέλος, να αποφασίσουμε ποιες ώρες της ημέρας θα ακολουθήσουμε τις αγαπημένες μας δραστηριότητες.

Οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και του δείπνου, θα υπάρχει μεγαλύτερη κοσμοσυρροή. Αντίθετα, νωρίς το πρωί θα είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε πως οφείλουμε να σηκωθούμε αρκετά νωρίς. Ίσως, το καλύτερο είναι να μοιράσουμε τις ημέρες, ανάλογα, ώστε να παρακολουθήσουμε τόσο την ανατολή, όσο και τη δύση του ηλίου!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.