Σαν βγεις στον πηγαιμό για σχολικά…

Σαν βγεις στον πηγαιμό για σχολικά...

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα ανοίγουν φέτος τα σχολεία και – όπως κάθε χρόνο τετοια εποχή – οι γονείς τρέχουν και δεν φτάνουν για να ετοιμάσουν τη σχολική σάκα, ξεκινώντας συνήθως από την αγορά της ίδιας της σχολικής τσάντας, ειδικά αν το παιδί τους είναι «πρωτάκι». 

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) δίνει συμβουλές για όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς, προκειμένου να κάνουν τις σωστές αγορές και να μην ξοδέψουν περαπάνω από όσα χρειάζεται (και αντέχει η τσέπη τους).

–    Με αρχηγό τη λέξη ψυχραιμία πριν και κατά την εξόρμηση στα μαγαζιά, το ΙΝΚΑ τονίζει τη σημασία της έρευνας αγοράς – υπάρχει πληθώρα προϊόντων και καταστημάτων, επομένως και διαφορετικές τιμές. Δεν χρειάζεται πάνω στη βιασύνη σας να μπείτε στο πρώτο κατάστημα σχολικών που θα συναντήσετε. Στην εποχή του ίντερνετ, όλα είναι πολύ πιο απλά. Ψάξτε και συγκρίνετε τιμές και αγοράστε στο τέλος αυτό που σας συμφέρει.

–    Επίσης, μην αγοράσετε από πριν σχολικά που μπορεί τελικά να μην χρειαστούν στο παιδί. Για παράδειγμα, για κάποια συγκεκριμένα μαθήματα (π.χ. για το μάθημα των Καλλιτεχνικών), οι δάσκαλοι δίνουν οδηγίες για το τι θα πρεπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά, αφού μπουν στην τάξη. Επομένως φτιάξετε μία αναλυτική λίστα με τα απολύτως απαραίτητα, για να αποφύγετε περιττές αγορές.

–    Φυσικά, το φτηνό δεν είναι πάντα και καλό. Εκτός από την τιμή θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και την ποιότητα των σχολικών που αγοράζετε καθώς υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα με επιβλαβείς ουσίες π.χ. στα χρώματα, μολύβια, γόμες, που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία των μαθητών. Αξίζει τον κόπο να δώσετε περισσότερα χρήματα για μια ανατομική σάκα, που δεν θα επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη του παιδιού στο καθημερινό κουβάλημα.

Δείτε Επίσης
Στο κατώφλι της Α' Δημοτικού!

Καλή σχολική χρονιά!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.