Υψηλή Ραπτική: Ο «μύθος Dior» σε 14 λεπτά!

Τι κοινό έχουν οι γοργόνες, τα αισθαντικά αγάλματα και οι αιθέριες νύμφες; Η απάντηση είναι ότι όλες φορούν Dior και πρωταγωνιστούν σε ένα ατμοσφαιρικό φιλμ με τίτλο «Le Mythe Dior» για τη συλλογή Υψηλής Ραπτικής του οίκου φθινόπωρο-χειμώνας 2020-2021!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του οίκου Dior για τη σεζόν φθινόπωρο- χειμώνας 2020-2021 από τη διευθύντρια δημιουργικού Μaria Grazia Chiuri αποκαλύφθηκε αποκλειστικά στο διαδίκτυο, με τη μορφή ενός ατμοσφαιρικού φιλμ με τίτλο «Le Mythe Dior» (Ο μύθος Ντιορ), σε σκηνοθεσία του Matteo Garrone, του εμβληματικού Ιταλού σκηνοθέτη που υπέγραψε πρόσφατα την ταινία Πινόκιο.

Υψηλή Ραπτική: Ο «μύθος Dior» σε 14 λεπτά!

Προκειμένου να παρουσιάσει με ασφάλεια τη συλλογή Υψηλής ραπτικής για το φθινόπωρο-χειμώνα 2020-2021 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, ο οίκος Dior έκανε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

«Γνωρίζαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μία πραγματική επίδειξη, οπότε ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι η συλλογή μου έπρεπε να συνδεθεί με τον κόσμο των ονείρων και της φαντασίωσης», λέει η δημιουργική διευθύντρια Μaria Grazia Chiuri σε ένα βίντεο.

Η ιδέα αποκρυσταλλώθηκε με μικροσκοπικά φορέματα και μια σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους. Η ταινία ξεκινά από το ατελιέ του οίκου, και το 14 λεπτών βίντεο εξερευνά τη διαδρομή ενός μπαούλου, σύμβολο του κτιρίου του οίκου Dior στον αριθμό 30 της Avenue Montaigne του Παρισιού που μεταφέρεται σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που θυμίζει δάσος. Τα πλάσματα, που το κατοικούν απόκοσμα όμορφα, είναι σχεδόν εξωτικά.

Όπως οι πωλητές από πόρτα σε πόρτα, παρουσιάζουν τις μινιατούρες σε μυθικά όντα που τυχαίνει να έχουν μια γεύση από Dior couture. Οι νύμφες του ποταμού παίζουν στο νερό με γοργόνες πριν επιλέξουν δειλά τα φορέματά τους. Ένα υβρίδιο γυναίκας-σαλιγκαριού με ανθρώπινο μέγεθος αναδύεται από το τεράστιο κέλυφος της. Μια νύμφη σταματάει να κάνει το μακιγιάζ της με έναν άνδρα που χαϊδεύει απαλά την επιλογή της. Και μια φυσιολογική ανθρώπινη γυναίκα την κάνει να διαλέξει, παίρνοντας ένα χαμόγελο επιβεβαίωσης από τον σάτυρο σύζυγό της.

«Οι σουρεαλιστικές εικόνες προσπαθούν να κάνουν ορατό κάτι που είναι εκ φύσεως αόρατο. Αγαπώ το μυστήριο και τη μαγεία, αποτελούν τρόπο να ξορκίσουμε την αβεβαιότητα του μέλλοντος», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri για την πρώτη ψηφιακή συλλογή Υψηλής ραπτικής του οίκου Dior.

Το φιλμάκι αποτίνει φόρο τιμής στο Théâtre de la mode, ένα πλανόδιο show, που ξεκίνησε το 1945 για την προώθηση της γαλλικής ραπτικής σε όλο τον κόσμο. Tαξίδευε μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου και Ηνωμένων Πολιτειών και έργο του Théâtre de la mode ήταν να δείξει την τέχνη και την τεχνική της γαλλικής υψηλής ραπτικής κατά τη μεταπολεμική περίοδο, σε μια εποχή που η βιομηχανία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της για να διαιωνίσει τη μαγεία.

Δείτε Επίσης
To status quo της μόδας άλλαξε: Οι γυναίκες κρατούν τα ηνία τής Υψηλής ραπτικής!

Εκεί που μικροσκοπικές κούκλες μινιατούρες με δημιουργίες haute couture ξυπνούν, εκεί που η ελληνική μυθολογία ζωντανεύει και συναντά το ταλέντο, την τέχνη και μια τεράστια σχεδιαστική κληρονομιά, εκεί βρίσκεται ο oίκος Dior.

Δημιουργώντας 37 μινιατούρες ασύγκριτου κάλλους, η Μaria Grazia Chiuri θέλησε να γιορτάσει το έργο και τα ταξίδια πέντε εξαιρετικά εμπνευσμένων μορφών του σουρεαλιστικού κινήματος: Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington και Jacqueline Lamba.

Τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από μοναδικές πτυχώσεις και ονειρικά χρώματα, ενώ οι γραμμές τους θυμίζουν γλυπτά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.