Πέθανε η θρυλική Krizia

Πέθανε η θρυλική Krizia

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια του οίκου, Mαριούτσια Μαντέλι, απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 90 ετών. 

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Έφυγε από τη ζωή η γυναίκα που ίδρυσε έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς οίκους της ιταλικής μόδας. Η σχεδιάστρια  Mαριούτσια Μαντέλι, που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Krizia, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, στο σπίτι της στο Μιλάνο, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η “μεγάλη κυρία του ιταλικού στιλ” – όπως την χαρακτηρίζει η La Repubblica – πέθανε ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στην κατοικία της στο Μιλάνο, με τον συνομήλικο σύζυγό της.

Πάντα χαμηλών τόνων, η Μαντέλι ξεκίνησε την καριέρα της ως σχεδιάστρια αμέσως μετά τις σπουδές της στην Ελβετία, με αδιάκοπη ανοδική πορεία. Το 1950 ίδρυσε στο Μιλάνο τον Οίκο Krizia και καθιερώθηκε στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας χάρη στις απλές, κομψές, με ουσιαστικά σχέδια και γραμμές, δημιουργίες της.

Η φήμη της απογειώθηκε τη δεκαετία του 1970, όταν πήγε κόντρα στο ρεύμα και στις επιταγές της μόδας της στιγμής, προτείνοντας πολύ κοντά, αλλά συγχρόνως κομψά παντελόνια

Δείτε Επίσης
Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με εντυπωσιακό στιλ, αληθινό αξιοθέατο!

Στη δεκαετία του 1990 ο οίκος Krizia, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας «Καθαρά Χέρια» είχε κατηγορηθεί για δωροδοκίες, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας εξέδωσε πλήρως αθωωτική απόφαση.

Τον Ιούνιο του 2014 η εταιρεία Krizia Spa πωλήθηκε σε Κινέζους επενδυτές, διατηρώντας, όμως την ιδιοκτησία σειράς ακινήτων.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.