Το κλασικό συναντά την πρωτοπορία

Το κλασικό συναντά την πρωτοπορία
Το κλασικό συναντά την πρωτοπορία
Το κλασικό συναντά την πρωτοπορία
Το κλασικό συναντά την πρωτοπορία
Vasily Klyukin: Designing Legends
Προβολή Φωτογραφιών
Το κλασικό συναντά την πρωτοπορία

Η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, το σύμβολο της Chanel είναι μερικές μόνο ιδέες για τους ουρανοξύστες… του μέλλοντος. Ο Ρώσος τραπεζίτης Vasily Klyukin ξεδιπλώνει τη φαντασία του και μας αφήνει κατάπληκτους!

Το βιβλίο του Vasily Klyukin: Designing Legends βρίθει από ένα ανεπανάληπτο υλικό φαντασίας, πρωτοπορίας και ανατρεπτικότητας. Ο νέος, 37 χρόνων τραπεζίτης από τη Ρωσία, ιδρυτής του επιτυχημένου τραπεζικού ομίλου Sovcombank και μάνατζερ του real estate fund K2H εργάστηκε πάνω σε ένα αρχιτεκτονικό project με σκοπό να δώσει τη δική του εκδοχή για τη νέα μορφή κτιρίων που μπορούν να κοσμήσουν τις μητροπόλεις του κόσμου.Σε μία εποχή που οι ουρανοξύστες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ανταγωνιζόμενοι για το… ύψος τους, εκείνος άρχισε να σχεδιάζει πανύψηλα κτίρια με… άλλο μάτι. Όπως έχει πει ο ίδιος εργάστηκε μέρα νύχτα για πολλούς μήνες, συνεργάστηκε με φίλους του και δημιούργησε φιλόδοξα σχέδια για κτίρια-σύμβολα που περιλαμβάνουν από κατοικίες μέχρι ξενοδοχεία και κτίρια όπερας, όλα όμως μία δήλωση της ακράδαντης πίστης του ότι: «κάθε κτίριο, εκτός από τη σύλληψή του, θα πρέπει να διηγείται τη δική του ιστορία ή τον δικό του μύθο». Και σκεφθείτε ότι ο Vasily Klyukin δεν έχει σπουδάσει ούτε μία ημέρα αρχιτεκτονική στη ζωή του!
Τα σχέδιά του, αφού δεν πρόκειται να υλοποιηθούν στο κοντινό μέλλον, είναι τολμηρά και πειραματικά. Οι ιδέες του περιλαμβάνουν από ένα κτίριο που μοιάζει με ηφαίστειο με αληθινή φωτιά να καίει στο εσωτερικό του έως… μία τεράστια κόκκινη καρδιά!

Να όμως, που ο Ρώσος τραπεζίτης εμπνέεται κυρίως από την κλασική ομορφιά. Εμπνέεται από δύο αρχαία ελληνικά αγάλματα (θεωρούνται δύο από τα πιο διάσημα αγάλματα στην ιστορία της ανθρωπότητας), τη Νίκη της Σαμοθράκης και την Αφροδίτη της Μήλου για να τα «αναδημιουργήσει» με τη μορφή ουρανοξύστη, ως σύμβολα Ομορφιάς και Νίκης, κάτι που μάλλον συνάδει τέλεια με το φιλόδοξο πνεύμα του. Κάτι ανάλογο κάνει από άλλη πλευρά με το σύμβολο της Chanel αλλά και τα φτερά της Νike!

Αυτός ο φανταστικός κόσμος του Vasily Klyukin έγινε ένα υπέροχο βιβλίο που εκδόθηκε σε μία πολυτελή έκδοση τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Skira και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιούνιο και στις ΗΠΑ. Το βιβλίο περιλαμβάνει 300 εικόνες από τα οραματικά σχέδια του Vasily Klyukin προσαρμοσμένες στα αληθινά κτίρια του κόσμου, «ανασχεδιάζοντάς τα».

Δείτε Επίσης
Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με εντυπωσιακό στιλ, αληθινό αξιοθέατο!

Vasily Klyukin: Designing Legends
Editorial coordination: Paola Gribaudo
Project coordinator: Marc Ivasilievitch
Εκδόσεις: Skira Editore, Μιλάνο
Σελίδες: 288
Τιμή: €59.00

Για παραγγελία: www.vasilyklyukin.com/book/

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.