Το ρούχο που καλύτερα να ξεχάσετε μετά τα 30!

Το ρούχο που καλύτερα να ξεχάσετε μετά τα 30!

Αν είστε πάνω από 30 και περιμένετε να σας συμβουλεύσω να ξεφορτωθείτε ένα κομμάτι που θυμίζει τελείως την προηγούμενη δεκαετία της ζωής σας, όπως τα «καυτά» τζιν σορτσάκια, απατάσθε! Η πρόταση μάλλον θα σας φανεί… απροσδόκητη!

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Η πρότασή μου είναι κάπως πιο απροσδόκητη κυρίως, γιατί το συγκεκριμένο ρούχο αποτελεί κατά τη γνώμη μου απαραίτητο κομμάτι κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας που σέβεται τον εαυτό της: το ζιβάγκο. Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι το ζιβάγκο είναι ένα πολυμορφικό ρούχο και δηλώνω ένοχη ότι προσθέτω συνεχώς μερικά νέα κομμάτια στην ντουλάπα μου σχεδόν κάθε χειμωνιάτικη σεζόν. Παρότι έχω περάσει κατά πολύ τα 30 (προφανώς είμαι αμετανόητη)…

Μια φίλη μου, ωστόσο, που διανύει τώρα την τρίτη δεκαετία της, δήλωσε πρόσφατα προβληματισμένη, όταν φόρεσε το αγαπημένο της μαύρο ζιβάγκο. Το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη της, ήταν μάλλον προβληματικό, αφού δεν είχε το αναμενόμενο αισθητικό αποτέλεσμα. Η αντίδρασή μου ήταν άμεση, αφού πρόσφατα είχα κάνει μια έρευνα για τα χρώματα που μας κάνουν να δείχνουμε νεότερες. Μάλιστα, είχα διαβάσει και μία συνέντευξη από την Kate Smith, διεθνώς αναγνωρισμένη εμπειρογνώμονα με ειδικότητα στα χρώματα, στην οποία η κυρία Smith αποκάλυπτε ότι: «το πραγματικό μαύρο είναι πολλές φορές “σκληρό” πάνω στους πιο απαλούς τόνους του ώριμου δέρματος. Και μπορεί να κάνει τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ακόμη πιο έντονους.» Η πρότασή της; Να αντικαταστήσουμε το μαύρο με ανθρακί ή σκούρο μπλε.

Δείτε Επίσης
Μαύρο ζιβάγκο: Κλασικό, μποέμ και σύγχρονο

Και μολονότι το δέρμα της φίλης μου δεν μπορεί να θεωρηθεί «ώριμο», έχει έρθει σίγουρα η ώρα να σκεφτεί περισσότερο τα χρώματα που φοράει και ποια είναι αυτά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να την μεγαλώνουν. Όπως το μαύρο, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά αν μια γυναίκα έχει περάσει μια άγρυπνη νύχτα ή είναι ελαφρώς ταλαιπωρημένη, μπορεί να τονίσει ακόμη περισσότερο τις ατέλειές της. Φυσικά, κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και το γεγονός ότι μεγαλώνουμε δεν σημαίνει ότι απαραίτητα ισχύουν για όλες οι ίδιοι κανόνες. Όμως, πολλές φορές και εμείς οι ίδιες είμαστε τόσο δεμένες με ορισμένα κομμάτια που συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ήρθε η ώρα να τα αποχωριστούμε.

Και αν η απώλεια του μαύρου ζιβάγκο σας σας φαίνεται αβάσταχτη, δείτε τη θετική πλευρά: αποτελεί μία ευκαιρία να ανανεώσετε το στιλ σας και να δοκιμάσετε πράγματα –και χρώματα– που δεν τα είχατε σκεφτεί έως τώρα, όπως για παράδειγμα το μπλε, το ροζ και το γκρι.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.