Ρεφλεξολογία: Αναζωογονεί

Ρεφλεξολογία: Αναζωογονεί

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από άγχος και νευρικές εντάσεις. Το 75% περίπου των αντιμετωπιζόμενων διαταραχών συνδέεται με το στρες. Με αυτή τη μέθοδο μειώνεται το άγχος, χαλαρώνουν οι εντάσεις και ελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Λίγα πράγματα που πρέπει να ξέρω…

Πανάρχαιη επιστήμη, ηλικίας 5000 χρόνων, η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος, που δίνει στο σώμα υγιή ισορροπία. Η αρχή της ξεκίνησε όταν οι άνθρωποι παρατήρησαν ότι τα πέλματα μοιάζουν πολύ με το ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, στα πέλματα και στις παλάμες όλων των ανθρώπων υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο (καρδιά, στομάχι, συκώτι κ.λπ.) αλλά και σε διάφορα σημεία του σώματος (π.χ. αγκώνας, αυτί κ.λπ). Με ειδικές μαλάξεις στα πέλματα και στις παλάμες «ξυπνά» και ενεργοποιείται η ικανότητα αυτοθεραπείας που διαθέτει ο οργανισμός. Κι αυτό πετυχαίνεται με τη χαλάρωση, η οποία ηρεμεί το νευρικό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και εξισορροπεί τις δυνάμεις του σώματος. Με άλλα λόγια ο οργανισμός μας ενεργοποιείται ώστε να αντιμετωπίζει ο ίδιος τις διάφορες δυσλειτουργίες του με τρόπο τελείως φυσικό και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικό. Είναι στην ουσία μια αυτοθεραπεία του οργανισμού. Όταν γίνεται από έναν εξειδικευμένο άνθρωπο, η ρεφλεξολογία δεν έχει αντενδείξεις. Η ρεφλεξολογία παρόλο που μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια πολλά οργανικά προβλήματα δεν κάνει διάγνωση, ούτε θεραπεύει. Απλώς απελευθερώνει τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος βοηθώντας τον οργανισμό να χαλαρώσει.

Σε τι μπορεί να βοηθήσει και πώς;

Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη χαλάρωση, μειώνει τα ψυχολογικά προβλήματα και τα ανάλογα σωματικά συμπτώματα. Ο λόγος γι΄αυτό είναι ότι μέσα από την εξισορρόπηση και τη χαλάρωση, ο οργανισμός αντιδρά καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας.

Από την άλλη θα πρέπει να τονισθεί ότι ο ρεφλεξολόγος που θα επιλεγεί πρέπει να είναι εξειδικευμένος, γιατί αν κάνει δυνατές κινήσεις, αν εξασκεί μεγάλη πίεση κ.λπ. θα μπορούσε να φέρει σε διαταραχή το σώμα, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει οιδήματα ή πρηξίματα. Το σώμα πρέπει να είναι σε αρμονία και ηρεμία, όχι σε πίεση ή καταπόνηση.

Δείτε Επίσης
Κοκτέιλ νερού… για άψογη επιδερμίδα!

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • Εξισορροπεί το ορμονικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Αποτοξινώνει τον οργανισμό
  • Αναζωογονεί, χαλαρώνει και βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας.

Ταυτόχρονα, η ρεφλεξολογία δεν προβαίνει σε ιατρικές πράξεις, δεν συνταγογραφεί φάρμακα αλλά και δεν καταργεί την πρόσληψη φαρμάκων. Δεν παρουσιάζει κινδύνους και συνδυάζεται με την κλασική ιατρική.

Η ρεφλεξολογία ως ολιστική μέθοδος επιδρά και στο νοητικό επίπεδο, επιτρέποντας μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος και βελτιώνοντας την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής. Αλλά και στο συναισθηματικό πεδίο δίνει  διέξοδο σε αρνητικές συναισθηματικές φορτίσεις, που ως γνωστόν παρεμποδίζουν τη ζωτική ενέργεια προκαλώντας διάφορες οργανικές διαταραχές.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.