Safe & Care!

Safe & Care!

Η υπεριώδης ακτινοβολία ταλαιπωρεί το οπτικό μας πεδίο και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Για να αντισταθείτε σε κάθε επικίνδυνη “εισβολή”, φροντίστε τα μάτια σας ως κόρην οφθαλμού!

 Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι δυνατές ακτίνες του ήλιου καθημερινά δημιουργούν ένα τεστ αντοχής στο οπτικό μας πεδίο. Τα γυαλιά ηλίου [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] μειώνουν  στο βλέμμα αυτήν τη δυσάρεστη αίσθηση, αλλά πόσο πραγματικά  προστατεύουν την οφθαλμική μας υγεία; Οι επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες UV διακρίνονται στις:

UV-C, οι οποίες απορροφώνται από το στρώμα του όζοντος και κυμαίνονται από 100-290 νανόμετρα.

UV-B, θεωρούνται οι πιο ζημιογόνες και σε ποσοστό 5% διαπερνούν το στρώμα του όζοντος. Κυμαίνονται από 290-320 νανόμετρα.

UV-A, δεν απορροφώνται στο στρώμα του όζοντος και κυμαίνονται από 320-400 νανόμετρα.

Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου παρέχουν προστασία μέχρι το επίπεδο των 380 νανόμετρων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παραμορφώσεις στο οπτικό πεδίο. Ακόμα και όταν αυτές οι αλλοιώσεις δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές, κάνουν τα μάτια μας να ανοιγοκλείνουν πολύ περισσότερο, για να αντισταθμίσουν τις εικόνες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεπιθύμητων ρυτίδων. Αλλά η δυσαναλογία δεν σταματά εδώ. “Τυφλωνόμαστε” καθώς οδηγούμε με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, έχουμε ανεξήγητους πονοκεφάλους και νιώθουμε έντονες πιέσεις στο οπτικό πεδίο. Τι κάνουμε; Φοράμε γυαλιά ηλίου Polaroid, με φακούς UltraSight™, τα οποία προστατεύουν 100%  από την υπεριώδη ακτινοβολία έως και στα 400 νανόμετρα.

Η πορεία της Polaroid

Εμπνευστής των πολωτικών φακών, η Polaroid Eyewear ιδρύθηκε από τον Edwin Land το 1937 και μέσα από συνεχείς έρευνες χαρακτηρίζεται δικαιωματικά, ως μια από τις πιο καινοτόμους διεθνείς φίρμες οπτικών. Παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της φροντίδας των ματιών και της οπτικής, η Polaroid Eyewear οφείλει το όνομα της στην ανακάλυψη των πολωτικών φακών, σημείο-σταθμό στον κόσμο της τεχνολογίας και των οπτικών, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία  ThermofusionTM.    

Δείτε Επίσης
Ο ήλιος και τα μάτια σας!

Σήμερα, παράγει και διανέμει τους πολωτικούς της φακούς, Clip-on, SuncoversTM και σκελετούς γυαλιών οράσεως, μέσω των ιδιόκτητων θυγατρικών της και του δικτύου αποκλειστικών διανομέων της, ενώ από τον Απρίλιο του 2012 η Polaroid προσχώρησε στο Safilo Group. Υποστηρικτής των Sightsavers, μια διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση για την πρόληψη των οφθαλμικών προβλημάτων και τη βελτίωση της οφθαλμικής υγείας καθώς και της ζωής των ανθρώπων στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, η Polaroid βεβαιώνει για ακόμα μια φορά πως ξέρει να διασφαλίζει την ποιοτική οφθαλμική φροντίδα για όλους.

Στο πνεύμα του καλοκαιριού

Η νέα συλλογή Spring Flyer της Polaroid προτείνει φωτεινά και ζωηρά χρώματα, σε μια καλειδοσκοπική χρωματική ποικιλία για μέγιστη προστασία και ασφάλεια, χάρη στους πολωτικούς φακούς Polaroid Ultrasight™.  Οι χρωματικές αντιθέσεις σε συνδυασμό με τους ελαφρείς σκελετούς, σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν άνεση, όλη ημέρα – κάθε ημέρα. Συνδυάζουν:

  • 100% UV προστασία: Οι πολωτικοί φακοί Polaroid προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία που εμφανίζεται έως τα 400 νανόμετρα και προσφέρουν πιο καθαρή και ευκρινή όραση, χωρίς να αλλοιώνουν τα σχήματα.
  • Αντοχή: Χάρη σε ένα πρόσθετο στρώμα, ανθεκτικό στις γρατζουνιές και στα χτυπήματα.
  • Απορρόφηση κραδασμών: Οι φακοί UltraSight™ μέσα από δοκιμές πρόσκρουσης υψηλής ταχύτητας είναι ασφαλέστεροι, ελαφρύτεροι και λιγότερο ακριβοί από τους γυάλινους φακούς.
  • Άνεση: Οι υψηλής ποιότητας φακοί είναι ειδικά κατασκευασμένοι για συνεχή χρήση και σε συνδυασμό με τους ελαφρούς σκελετούς προσφέρουν απόλυτη άνεση, σαν να μη φοράτε γυαλιά!
  • Αντιθαμβωτική όραση: Οι πολωτικοί φακοί Polaroid φιλτράρουν επιλεκτικά το οριζόντιο φως. Αποτέλεσμα; “Mπλοκάρουν” το θάμπωμα και βελτιώνoυν την όραση και την αντίληψη των χρωμάτων, καθώς επίσης και την οδική ασφάλεια. Επιτρέπουν μόνο στο χρήσιμο κατακόρυφο φως να εισέλθει στο μάτι, με συνέπεια να βλέπουμε πιο καθαρά, με ακριβή αντίληψη των χρωμάτων και μεγαλύτερη οπτική ευκρίνεια.
  • Value for money: Η υψηλή ποιότητα, πραγματικά, δεν είχε ποτέ τόσο λογική τιμή.

 Safilo Hellas: τηλ. 21 95322566, http://www.safilo.gr/

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.