Απώλεια βάρους: Μισή ώρα άσκηση είναι υπεραρκετή!

Απώλεια βάρους: Μισή ώρα άσκηση είναι υπεραρκετή!

Λίγο πριν τις διακοπές, ο αγώνας μας για τέλειο κορμί συνεχίζεται… Εκτός, όμως, από τη σωστή διατροφή, η άσκηση του σώματος γνωρίζουμε πως παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθειά μας. Τι και εάν δεν έχουμε μια-δυο ώρες την ημέρα για να ασκηθούμε; Ακόμα και μισή ώρα μπορεί να κάνει θαύματα! Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν με κάθε τρόπο.

από την Άντζελα Μολφέτα

Η συνέπεια είναι η λέξη κλειδί στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Αφορά τόσο τις διατροφικές μας συνήθειες, όσο και το πρόγραμμα άσκησης του σώματός μας, καθώς όπως γνωρίζουμε όλες «συν Αθηνά και χείρα κίνει!».

Εάν ήδη ακολουθούμε ένα πολύωρο πρόγραμμα προπόνησης μέσα στην εβδομάδα είναι καλό να αναθεωρήσουμε, επιλέγοντας κάποιο μικρότερο, ώστε να είμαστε πολύ πιο εύκολα συνεπείς, εξαιτίας των καθημερινών μας υποχρεώσεων.

Αν και μπορεί να πιστεύουμε πως όσο πιο έντονα και με διάρκεια ασκηθούμε, οι γυμναστές συμπεραίνουν πως εάν εστιάσουμε σε μια αποτελεσματική και ποιοτική κίνηση για διάστημα μισής ώρας, το σώμα μας αντιδρά καλύτερα από ό,τι εάν ακολουθούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα με περισσότερη ένταση ή διάρκεια.

Δείτε Επίσης
Γιατί όλες οι θερμίδες δεν είναι ισοδύναμες;

Με ένα πιο ήπιο και τακτικό πρόγραμμα άσκησης προστατεύουμε το σώμα μας και από την πιθανότητα τραυματισμών, αφού η εξαντλητική άσκηση, η υπερβολική ένταση και η μεγάλη διάρκεια μπορεί να οδηγήσουν ακόμα, και σε φαινόμενα εξάντλησης.

Οι συμβουλές της επιτυχίας!

  • Πρώτος και απαράβατος κανόνας για να χάσουμε βάρος είναι η σωστή διατροφή. Επιλέγοντας υγιεινές τροφές και μικρά γεύματα που θα καταναλώνουμε περίπου 5 φορές την ημέρα έχουμε βάλει τα πιο γερά θεμέλια!
  • Η δεύτερη κίνηση είναι πολύ ξεκούραστη και χαλαρωτική, καθώς αφορά τον ύπνο! Το να κοιμόμαστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στη δίαιτα μας από ό,τι νομίζουμε. Έρευνες αποδεικνύουν πως οι λίγες ώρες ύπνου αυξάνουν ορισμένες ορμόνες στο σώμα μας με αποτέλεσμα να νιώθουμε πολύ πιο έντονα το αίσθημα της πείνας!
  • Αφού τακτοποιήσουμε αυτούς τους δύο σημαντικούς παράγοντες, δίνουμε την πρέπουσα προσοχή και στον τομέα της άσκησης. Η επιλογή ενός εφικτού προγράμματος, χωρίς αύξηση στην ένταση, με διάρκεια από 20-30 λεπτά θεωρείται η ιδανικότερη.
  • Εναλλακτικά μπορούμε για 20-30 λεπτά κάθε ημέρα να περπατάμε με ελαφρά αυξημένη ταχύτητα, να κάνουμε ποδήλατο σε κάποιο κοντινό μας άλσος, να πειραματιστούμε με την αναρρίχηση ή να εξασκηθούμε κολυμπώντας. Μπορούμε να κάνουμε εναλλαγές σύμφωνα με τη διάθεσή μας, αλλά το σημαντικό είναι ό,τι και να επιλέξουμε να το ακολουθούμε καθημερινά.
  • Σε περίπτωση που έχουν χαθεί κάποια κιλά ενδέχεται να «κολλήσει» η ζυγαριά μας για ένα διάστημα. Για να «ξεκολλήσουμε», πέρα από την 30λεπτη άσκηση είναι σκόπιμο να ακολουθήσουμε τη μέθοδο Tabata.

Με μια ειδική σειρά ασκήσεων διάρκειας μόνο 4 λεπτών αυξάνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης, βελτιώνει τις αθλητικές μας επιδόσεις και ενεργεί ως ένας εξαιρετικός καταλύτης για την καύση του λίπους.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.