Η δύναμη της βιταμίνης C!

Η δύναμη της βιταμίνης C!

Όλες οι νέες έρευνες συνηγορούν ότι η «θαυματουργή» βιταμίνη είναι ακόμη πιο ισχυρή από όσο πιστεύαμε! Όχι μόνο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα της φυσικής άμυνας της επιδερμίδας. Ποια είναι τελικά τα οφέλη της;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τι κάνει

Η βιταμίνη C λειτουργεί ως πανοπλία για την υγεία του δέρματος. Προστατεύει την επιδερμίδα μας από τον ήλιο, την οξείδωση από τις ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια την πρόωρη γήρανση του δέρματος, την επιβάρυνση από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και το στρες. Ενισχύει με τον πιο φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει κάθε είδους φλεγμονές, ενώ παράλληλα, η βιταμίνη C αυξάνει την αποτελεσματικότητα όλων των δεικτών αντιηλιακής προστασίας (SPF), καθώς και τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας μας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς λειτουργεί

Αρκετά ευαίσθητη όταν έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα, η βιταμίνη C, χάνει το 85% των ιδιοτήτων της μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που εκτίθεται στον αέρα. Για να κερδίσουμε όλα τα οφέλη της και την αντιοξειδωτική της δράση είναι σκόπιμο να αναζητήσουμε προϊόντα που περιέχουν σταθερή βιταμίνη C, όπως παλμιτικό ασκορβύλιο και φερουλικό οξύ. Η προσθήκη βιταμίνης Ε στο προϊόν, βοηθά ακόμα περισσότερο στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης C από το δέρμα μας. Επίσης, η  συσκευασία των προϊόντων θα πρέπει να είναι αεροστεγής, απόλυτα προστατευμένη από την έκθεση στον ήλιο και στον αέρα.

Δείτε Επίσης
To «Κουτάλι» και το «Πιρούνι» δεν είναι μόνο για το φαγητό! Είναι και θεωρίες ψυχολογίας

Δράση εκ των έσω

Είναι καλό να λαμβάνουμε συμπληρώματα βιταμινών C κατά διαστήματα, ακόμα και σε καθημερινή βάση, καθώς δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και φροντίζουν για την υγεία του δέρματός μας. Εάν μάλιστα, το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε τη λάμψη της επιδερμίδας μας. Στα ευαίσθητα δέρματα η βιταμίνη C ενδέχεται να δημιουργήσει μικροερεθισμούς, όταν έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα και έχει υψηλές συγκεντρώσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, επιλέγουμε προϊόντα με χαμηλότερες συγκεντρώσεις βιταμίνης C, ώστε να κερδίζουμε τα αντιοξειδωτικά οφέλη χωρίς καμία αντίδραση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.