Καύσεις και… στην μπανιέρα σας!

Καύσεις και... στην μπανιέρα σας!

Ανοίξτε εύκολους δρόμους για το αδυνάτισμα! Νεότερα από επιστημονικές μελέτες  θεωρούν ότι οι ήπιες μέθοδοι αντιμετώπισης των δύσκολων προβλημάτων αποτελούν καλύτερη λύση από τη στρατηγική τής πίεσης και της εξάντλησης ενός οργανισμού.

Aπό τη Δέσποινα Σάμψων

Αν για παράδειγμα είχατε τη δυνατότητα να καίτε θερμίδες, ενώ είστε αναπαυτικά ξαπλωμένη και σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης, δεν θα νιώθατε σχεδόν …ευτυχισμένη; Στον υπέροχο κόσμο της ευεξίας όλα έχουν μπει κάτω από ένα καινούριο μικροσκόπιο. Και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά για όλες όσες θεωρούν μια προπόνηση crossfit ισοδύναμη με τον τροχό των βασανιστηρίων.

Μία ώρα μπάνιο=126 θερμίδες ή όσο 30 λεπτά περπάτημα!

Μια νέα, λοιπόν, επιστημονική μελέτη στα Πανεπιστήμια του Loughborough και του Leicester στη Μεγάλη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να πετύχουμε την καύση 126 θερμίδων περίπου απολαμβάνοντας απλώς ένα ζεστό μπάνιο για 1 ώρα περίπου! Η ομάδα των ερευνητών που διενήργησε όλες τις δοκιμές εφαρμόζοντας στους συμμετέχοντες συσκευή μέτρησης σακχάρου, διαπίστωσαν ότι τα 60 λεπτά στην καυτή μπανιέρα οδήγησαν σε μεγαλύτερη πτώση των επιπέδων συγκριτικά με την άσκηση με στατικό ποδήλατο σε συγκεκριμένη ένταση για 1 ώρα. Μάλιστα το ποσοστό μείωσης κυμάνθηκε σε ένα 10% – κάτι που κρίθηκε εντυπωσιακό και αμέσως η επιστημονική κοινότητα κατέγραψε τις θετικές συνέπειες που έχει στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 το ζεστό νερό, καθώς συνολικά εκτός από τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώθηκαν οι διαταραχές ύπνου και ενισχύθηκε σημαντικά ο ρυθμός μεταβολισμού τους.

Σύμφωνα με τα νέα αυτά ευρήματα, η ιδανική θερμοκρασία στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται το νερό είναι οι 40 βαθμοί Κελσίου και φυσικά να διατηρείται αυτό το επίπεδο θερμότητας καθόλη τη διάρκεια των 60 λεπτών.

Δείτε Επίσης
Οι νέες τάσεις εκγύμνασης

Μάλιστα το πιο εκπληκτικό είναι ότι στο πείραμα που έγινε όλοι οι συμμετέχοντες έκαψαν 126 θερμίδες που ισοδυναμούν με ένα 30λεπτο ήπιο περπάτημα. Η παθητική θερμότητα που δημιουργήθηκε αλλά και η αγγειοδιαστολή είναι μάλλον ένας αποτελεσματικός τρόπος αύξησης του ρυθμού των καύσεων χωρίς να κρίνεται απαραίτητη η “εμπλοκή” σωματικής άσκησης. Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε ότι το ζεστό νερό έχει επιπλέον την ιδιότητα εκτός από το να συντελεί στην αποκατάσταση της ευεξίας να βοηθάει και σημαντικά στην απώλεια τοξινών. Ο βασικός παράγοντας του αδυνατίσματος ενισχύεται με την προσθήκη στο καυτό νερό της μπανιέρας μιας ποσότητας 500 γρ αλάτων Epsom (θειικού μαγνησίου) ή και απλής σόδας.

Προσοχή όμως! Σε κάθε περίπτωση όσοι υποφέρουν από καρδιαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να ρωτήσουν πρώτα τον παθολόγο τους προτού προχωρήσουν σε μια τέτοια λύση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.