Μικρά προβλήματα υγείας που προκύπτουν μεγαλώνοντας και πρακτικές λύσεις

Μικρά προβλήματα υγείας που προκύπτουν μεγαλώνοντας και πρακτικές λύσεις

Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας αλλάζει, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά! Σε αυτό το άρθρο ασχολούμαστε και μοιραζόμαστε μαζί σας μικρά προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίσετε. Πάμε να τα δούμε!

Είναι αναπόφευκτο λοιπόν όσο περνούν τα χρόνια, να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας για τα οποία αναζητούμε λύσεις.

Πρεσβυωπία

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που προκύπτουν καθώς μεγαλώνουμε είναι οι παθήσεις των ματιών, με πιο διαδεδομένη από όλες την πρεσβυωπία. Τα άτομα άνω των 40 συνήθως εμφανίζουν αυτή τη διαθλαστική πάθηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να δουν σε κοντινή απόσταση. Η δυσκολία αυτή αυξάνεται σταδιακά, μέχρι να φτάσει στο σημείο η όραση σε κοντινές αποστάσεις να είναι αδύνατη χωρίς τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής.

Αν αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο θέμα με την όρασή σας, ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως με ποιοτικούς φακούς, όπως οι πολυεστιακοί φακοί Varilux, θα σας επιτρέψει να εστιάζετε σε κοντινά αντικείμενα, αλλά και να διαβάζετε με άνεση, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε κάθε περίπτωση, πριν επιλέξετε τους κατάλληλους φακούς για εσάς, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας!

Τριχόπτωση

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν είναι η τριχόπτωση. Στο μεγαλύτερο ποσοστό, η τριχόπτωση παρατηρείται σε άτομα άνω των 40 ετών, όμως μπορεί να συμβεί και νωρίτερα ή να έχει άλλες αιτίες πέρα από την ηλικία.

Όσον αφορά στις γυναίκες, οι αιτίες που σχετίζονται με την τριχόπτωση είναι ορμονικής φύσεως και, πιο συγκεκριμένα, έχουν να κάνουν με τις μεταβολές των ορμονών. Γι’ αυτό και οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν απώλεια μαλλιών κατά την εμμηνόπαυση.

Στους άνδρες, από την άλλη, η τριχόπτωση μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα, όμως το ποσοστό τριχόπτωσης αυξάνεται κατά πολύ μέχρι τα 50. Είναι μία διαδικασία που συμβαίνει σταδιακά και οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως η γενετική προδιάθεση, το κάπνισμα, το άγχος και η κακή διατροφή.

Ευτυχώς, είτε πρόκειται για ανδρική, είτε για γυναικεία τριχόπτωση, υπάρχουν πολλές λύσεις, από τη μεταμόσχευση μαλλιών, μέχρι ειδικά σαμπουάν και συμπληρώματα διατροφής, όπως αυτά της Solgar.

Προβλήματα στοματικής υγιεινής

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη στοματική υγιεινή είναι όλο και πιο κοινά όσο αυξάνεται η ηλικία, με τα συχνότερα από αυτά να είναι η ξηροστομία και τα προβλήματα με τα ούλα, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντική νόσος. Υπάρχουν ωστόσο και πιο σοβαρά θέματα που μπορεί να εμφανιστούν, όπως είναι οι τρύπες στα δόντια ή ακόμα και ο καρκίνος του στόματος.

Το μυστικό για να αποφύγετε αυτά κι ακόμα περισσότερα προβλήματα είναι η σωστή πρόληψη. Πώς μπορείτε να την πετύχετε; Με το να πλένετε σχολαστικά τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με μία οδοντόκρεμα με φθόριο, να χρησιμοποιείτε νήμα και να μην αμελείτε τις καθιερωμένες επισκέψεις σας στον οδοντίατρο. Ακόμα, καλό θα ήταν να κόψετε κακές συνήθειες, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών, αλλά και το κάπνισμα.

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Πόνοι στις αρθρώσεις

Οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία και πολλές φορές έχει να κάνει με παθολογικές νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα.

Οι νόσοι αυτές, σχετίζονται με τη φυσική φθορά του σώματος καθώς μεγαλώνει και εμφανίζονται μάλιστα συνήθως από την ηλικία των 50 και μετά. Φυσικά, εκτός από την ηλικία, σχετίζονται και με άλλους παράγοντες, όπως η υπερβολική άσκηση, αλλά και η ακινησία.

Πώς μπορείτε όμως να προλάβετε ή να ανακουφίσετε τους πόνους στις αρθρώσεις; Με μερικούς πολύ απλούς τρόπους, όπως είναι η τακτική άσκηση, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, η σωστή διατροφή, αλλά και η επαρκής πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στον πόνο, όπως η θειική γλυκοζαμίνη και θειική χονδροϊτίνη.

Συμπέρασμα

Είναι φυσιολογικό, όσο περνούν τα χρόνια να μας παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία -ευτυχώς- δεν είναι σοβαρά. Μην ξεχνάτε όμως ότι το μυστικό για να θωρακιστείτε εναντίον τους και να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις τους είναι να λάβετε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γνωμικό «Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία»!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.