Η αισθητική της τζαζ «λικνίζεται» στη διακόσμηση φέτος! Πώς να αποκτήσετε το ύφος;

Η αισθητική της τζαζ «λικνίζεται» στη διακόσμηση φέτος! Πώς να αποκτήσετε το ύφος;

Σπάστε τη μελαγχολία και φωτίστε τη διάθεσή σας! Εμπνευσθείτε από την εποχή τής τζαζ στη διακόσμησή σας που θα κάνει τον χώρο σας πραγματικά δικό σας. Χρειάζεται μόνο μια σύντομη ματιά στις τάσεις της διακόσμησης του σπιτιού για να καταλάβουμε ότι όταν πρόκειται για το στιλ: ό,τι είναι παλιό είναι και πάλι νέο. Εδώ είναι ό,τι πρέπει να ξέρετε για να αγκαλιάσετε αυτό το κυκλοθυμικό, ~saxxy~ στιλ στο σπίτι σας σύμφωνα με τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ακριβώς όπως στη μόδα, οι τάσεις συχνά κύκλους κάνουν, μπαίνουν και βγαίνουν από τη μόδα με τις μεταγενέστερες γενιές να δίνουν τη δική τους εκδοχή στις κλασικές εμφανίσεις.

Επομένως, πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία από τις τελευταίες προβλέψεις για το 2024 είναι μια έκρηξη από το παρελθόν. Σύμφωνα με την έκθεση του Pinterest Predicts για το 2024, η αισθητική της τζαζ μπαίνει στο mainstream φέτος σε οτιδήποτε, από (προφανώς) μουσική μέχρι μόδα, ακόμη και διακόσμηση και ντιζάιν.

Τι είναι η αισθητική της τζαζ;

Η αισθητική της τζαζ αντλεί έμπνευση από την εποχή της τζαζ των δεκαετιών του 1920 και του 1930, μια χρονική περίοδο που χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή της τζαζ στη mainstream μουσική από τη μαύρη κοινότητα.

Ωστόσο, αυτή η εποχή ενσωματώνει πολύ περισσότερα από τη μουσική – ήταν μια εποχή μεγάλων οικονομικών και κοινωνικοπολιτικών αλλαγών (εποχή της ποταπαγόρευσης, δικαίωμα ψήφου των γυναικών, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κ.λπ.) που οδήγησε σε μια ξεχωριστή κουλτούρα.

Ενώ η τζαζ θεωρείται πλέον ως ένα κλασικό, παραδοσιακό είδος μουσικής, εκείνη την εποχή ήταν κάπως ένα κίνημα αντικουλτούρας, που διαδόθηκε σε παράνομες ομιλίες από τη νεολαία ως μια μορφή ελευθερίας και έκφρασης.

Η μουσική, τα στιλ χορού, η μόδα, τα κλαμπ και η εναλλακτική στάση τής εποχής συνδυάζονται για να σχηματίσουν την αισθητική που σκέφτεστε σήμερα: Κυκλοθυμικοί και πλούσιοι χρωματικοί συνδυασμοί, λαμπερές λεπτομέρειες, χώροι με χαμηλό φωτισμό, vintage τόνοι, ατομικότητα και – φυσικά — εστίαση στη μουσική.

Η τζαζ έχει να κάνει με την έκφραση του εαυτού μας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αυτή την τάση να γίνεται δημοφιλής φέτος.

Σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διακόσμησης του σπιτιού, κυριαρχεί η νοσταλγία και η πρωτοτυπία. Πέρασαν οι μέρες των αποστειρωμένων εσωτερικών χώρων και των ασορτί σετ καναπέδων σε κάθε σπίτι.

Δείτε Επίσης
Επανάσταση και στην ομορφιά; Το πνεύμα της τζαζ εποχής τα άλλαξε όλα!

Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν άνετους χώρους που αντικατοπτρίζουν τη δική τους προσωπικότητα και γούστα, αγκαλιάζοντας vintage είδη και προκλητικούς κανόνες στα σπίτια και την προσωπική τους ζωή. Όταν σκέφτεστε τι κάνει την τζαζ, την τζαζ— ταιριάζει ακριβώς.

Αγκαλιάζοντας την αισθητική της τζαζ στο σπίτι

Όταν πρόκειται να αγκαλιάσετε την αισθητική της τζαζ στο σπίτι, ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες για να πετύχετε την εμφάνιση.

Η αισθητική της τζαζ είναι ένα μείγμα από γραμμές Art Deco και σκοτεινές και κυκλοθυμικές χρωματικές παλέτες, όλα με μια αίσθηση σύνδεσης. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι σέξι και οικείο, παρόμοιο με ένα παλιό σαλόνι.

Για να αποκτήσετε αυτόν τον σέξι, οικείο χώρο, αγκαλιάστε πολλές σκούρες αποχρώσεις ξύλου, καμπύλες γραμμές, χαμηλό φωτισμό, κυκλοθυμικά χρώματα και vintage κομμάτια σε όλο το σπίτι σας.

  • Σκεφτείτε βελούδινα ή δερμάτινα έπιπλα, καναπέδες ή πολυθρόνες με κρόσσια, σκούρο ξύλινο τραπεζάκι…

  • Ο φωτισμός -ειδικά οι πολυέλαιοι και οι απλίκες τοίχου- θα πρέπει να έχουν γλυπτικές γραμμές.
  • Ένα καρότσι- μπαρ είναι από τα βασικά και απαραίτητο: Διαμορφώστε το δικό σας με κρυστάλλινες καράφες και γυάλινα σκεύη για να μεταδώσετε πραγματικά την αίσθηση της εποχής.
  • Εάν έχετε ένα πικάπ και μια συλλογή δίσκων (προφανώς τζαζ), αφιερώστε μια περιοχή για να τα εμφανίσετε ευδιάκριτα. Τα εξώφυλλα των άλμπουμ δημιουργούν φρέσκα, προσωπικά έργα τέχνης—κρεμάστε τα στους τοίχους σας ή τοποθετήστε τα σε ράφια.

  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές αφίσες της εποχής της τζαζ, εξώφυλλα άλμπουμ ή ασπρόμαυρη φωτογραφία για να ακολουθήσετε εύκολα αυτό το ύφος.
  • Ακόμα κι αν δεν έχετε πικάπ, οι διακοσμητές συνιστούν να παίζετε άφθονη μουσική τζαζ για να συμπληρώσετε τον χώρο σας και να αγκαλιάσετε την κουλτούρα. Η μουσική είναι τόσο σημαντική για τη δημιουργία αυτής της λαμπερής νυχτερινής εμπειρίας, οπότε μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε μερικά καλά ηχεία!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.