3 λόγοι – έκπληξη που τα μαλλιά μας αδυνατίζουν

3 λόγοι - έκπληξη που τα μαλλιά μας αδυνατίζουν

Η αραίωση των μαλλιών δεν είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται μόνο στους άνδρες. Πολλές γυναίκες βλέπουν τα μαλλιά τους να αραιώνουν, να πέφτουν και να αδυνατίζουν. Δεν είστε όμως μόνες! Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, αρκεί να σταματήσουμε μερικές κακές καθημερινές μας συνήθειες!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου 

Το πρόβλημα οφείλεται σε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο χτενίζουμε τα μαλλιά μας. Τι οδηγεί στο σπάσιμο της τρίχας; Και ποιες είναι οι εύκολες εναλλακτικές λύσεις;  Ας «σπάσουμε» τις  κακές συνήθειες μια για πάντα!

1. Κάνετε χωρίστρα πάντα από το ίδιο μέρος

Αυτό θα προκαλέσει τριχόπτωση ή αδυναμία στη γραμμή της χωρίστρας, ή ακόμα και πτώση περισσότερων τριχών. Η χωρίστρα των μαλλιών μας μπορεί να μετατραπεί σε μία πολύ αδύναμη περιοχή, κι έτσι επαναλαμβανόμενες καταπονήσεις, όπως το συχνό βούρτσισμα ή αν συνηθίζουμε να περνάμε συχνά τα δάχτυλά μας μέσα από τα μαλλιά στο ίδιο σημείο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό.

Οι ειδικοί προτείνουν: «Αρχίστε να αλλάζετε τακτικά τη χωρίστρα σας. Προσθέστε στην καθημερινή σας περιποίηση ένα ενισχυτικό σπρέι όγκου και ενδυνάμωσης των μαλλιών. Στραφείτε επίσης στα ανάλογα σαμπουάν και κοντίσιονερ. Θα διαπιστώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι τα μαλλιά σας θα σταματήσουν να δείχνουν αδύναμα ή να πέφτουν».

2. Κάνετε συχνά σφιχτή αλογοουρά

Ναι, οι αλογοουρές είναι η γρήγορη και εύκολη λύση, ειδικά όταν κάνει ζέστη, όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι. Αλλά συχνά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Δείτε Επίσης
Μαλλιά με όγκο; Ακολουθήστε τα έξυπνα βήματα και όλα μπορούν να συμβούν!

Οι ειδικοί προτείνουν: «Αντί να κάνετε μία σφιχτή αλογοουρά, δαπανήστε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω για να φτιάξετε τα μαλλιά σας μία χαλαρή πλεξούδα που θα δέσετε στις άκρες με ένα απαλό κοκαλάκι ή κορδέλα. Ξεχάστε τα σφιχτά πιαστράκια που σπάνε τα μαλλιά. Το χαλαρό πιάσιμο και ένα μαλακό και ελαστικό πιαστράκι θα μειώσει σημαντικά το τράβηγμα στο θύλακα της τρίχας, η οποία προκαλεί άσκοπη απώλεια μαλλιών».

3. Κρατάτε το πιστολάκι πολύ κοντά κατά το στέγνωμα των μαλλιών σας

Πάντα να κρατάτε το πιστολάκι λίγα εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας και τη βούρτσα. Η ένταση, μαζί με τη θερμότητα προκαλούν αδυναμία στις τρίχες που έτσι σπάνε εύκολα και πέφτουν.

Οι ειδικοί προτείνουν

«Ξεκινήστε το στέγνωμα των μαλλιών σας με τα δάχτυλά σας, και να κατευθύνετε τη ροή του αέρα από το τριχωτό της κεφαλής σας προς τις άκρες των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο έχετε στεγνώσει τα μαλλιά περίπου κατά 80%. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το χτένισμα με τη βούρτσα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προστατευτικό σπρέι, το οποίο προφυλάσσει από τη θερμότητα και τις φθορές των μαλλιών από τη θερμότητα.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.