Διαλέγοντας το σωστό μολύβι φρυδιών, ανάλογα με τα χρώματά μας!

Διαλέγοντας το σωστό μολύβι φρυδιών, ανάλογα με τα χρώματά μας!

Όλες θέλουμε όμορφα, καλογραμμένα φρύδια, αλλά αρκετές φορές δεν βρίσκουμε το σωστό μολύβι με αποτέλεσμα ή τα φρύδια μας να μοιάζουν… ανύπαρκτα ή να είναι υπερτονισμένα. Ας δούμε μερικές βασικές αρχές!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Το λάθος χρώμα σε σχέση με το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μας, μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση της «κορνίζας», που είναι τα φρύδια μας.

Για τις κοκκινομάλλες

Όταν διαλέγουμε ένα μολύβι φρυδιών, δεν πρέπει μόνο να το ταιριάξουμε με το χρώμα των μαλλιών μας. Πολύ σημαντικό είναι να ταιριάζει και με το χρώμα των ματιών αλλά και της επιδερμίδας μας. Έτσι, αν η επιδερμίδα σας έχει ροζ τόνο, δεν πρέπει να ταιριάξετε το χρώμα των φρυδιών ακριβώς με τα μαλλιά σας, γιατί η συνολική απόχρωση θα μοιάζει να «πορτοκαλίζει». Μία μέση λύση είναι να επιλέξετε μία απόχρωση σταχτί.

Για τις καστανομάλλες

Ο γενικός κανόνας για όσες έχουν καστανά μαλλιά είναι να επιλέξετε ένα μολύβι φρυδιών έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτό από τα μαλλιά σας.

– Αν έχετε ανοιχτά καστανά μαλλιά και γαλανά ή πράσινα μάτια, τότε διαλέξτε ένα μολύβι σε απόχρωση ένα τόνο πιο σκούρο για να τονίσετε το χρώμα των ματιών.

Δείτε Επίσης
Νέα τάση: Καστανά και κόκκινα μαλλιά!

-Αν έχετε σκούρα καστανά μάτια είναι πιο ασφαλές να διαλέξετε μία απόχρωση ελαφρά πιο ανοιχτή.

Για όσες έχουν σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά

Πολύ συχνά, οι γυναίκες που έχουν σκούρα μαλλιά έχουν την εντύπωση ότι πρέπει τα φρύδια τους να είναι ακριβώς ίδια με το χρώμα των μαλλιών τους. Αυτό όμως τις κάνει να μοιάζει σαν να έχουν «ζωγραφίσει» τα φρύδια και να φαίνονται πολύ τονισμένα. Προτιμήστε μία μεσαία καφέ απόχρωση για πιο απαλό και αρμονικό αποτέλεσμα.

Για όσες έχουν ξανθά μαλλιά

Αν είστε ξανθιά, σίγουρα δεν θέλετε να μοιάζετε σαν ξεπλυμένη ή σαν κλόουν. Έτσι, το χρώμα των φρυδιών – ειδικά αν έχετε ανοιχτά μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα – πρέπει να ταιριάζει με την απόχρωση βάσης των μαλλιών σας. Αν χρησιμοποιήσετε πιο ανοιχτή απόχρωση θα φαίνεστε κουρασμένη και άτονη.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.