Δώστε περισσότερη… ζωή στη μάσκαρα!

Δώστε περισσότερη... ζωή στη μάσκαρα!

Η μέση διάρκεια μίας μάσκαρα είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία ανοίγματός της, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε οφθαλμικές λοιμώξεις. Αλλά πολλές φορές, ξηραίνεται ή γίνεται ασταθής ή αποκτά κόμπους ακόμη και πριν από τους τρεις μήνες και αναγκαζόμαστε να την πετάξουμε. Κι όμως, υπάρχουν κάποια κόλπα για να της δώσουμε το φιλί της ζωής! 

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Λατρεύω τον τρόπο που η μάσκαρα ενισχύει τις βλεφαρίδες μας και τους δίνει μια πανέμορφη, πλούσια αίσθηση, τις μακραίνει, τις κάνει πιο πυκνές… Είναι πράγματι ένα από τα μεγάλα όπλα του μακιγιάζ μας, αλλά απαιτεί την κατάλληλη συντήρηση και τη συχνή αντικατάστασή της.

Ας ξεκινήσουμε με μερικές χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινή χρήση της

  • Πριν από την εφαρμογή της μάσκαρα καθημερινά, κυλήστε το σωληνάριο ανάμεσα στις παλάμες σας για να το θερμάνετε ελαφρά. Αυτή η κίνηση  βοηθά στην αραίωση του διαλύματος και κάνει την εφαρμογή πιο απαλή.
  • Ποτέ μην βάζετε και βγάζετε τη ράβδο μέσα στο σωληνάριο, γιατί με αυτή την κίνηση παγιδεύει τον αέρα και ξηραίνει το διάλυμα πιο γρήγορα. Απλά κυλήστε τη ράβδο μέσα στις πλευρές στο σωληνάριο κυκλικά
  • Βεβαιωθείτε ότι κλείνετε σφιχτά τη μάσκαρα μετά τη χρήση και αποθηκεύστε την σε δροσερό μέρος.
  • Όταν αγοράζετε μάσκαρα, αν είναι δυνατόν, ελέγξτε την ημερομηνία κατασκευής και επιλέξτε μία που έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον ένα χρόνο.

Πώς θα τη διατηρήσουμε σαν την πρώτη μέρα; 

Αν παρόλα αυτά, διαπιστώσετε ότι η μάσκαρά σας έχει γίνει ξηρή, πιο πηχτή από όσο πρέπει ή δημιουργεί κόμπους, δοκιμάστε αυτά τα κόλπα για να την αναβιώσετε!

Το κόλπο με το καυτό νερό

Γεμίστε την κούπα του καφέ σας με ζεστό νερό και βάλτε μέσα το σωληνάριο της μάσκαρα για λίγα λεπτά. Η ζέστη θα κάνει θαύματα!  Θα μαλακώσει το αποξηραμένο διάλυμα και η μάσκαρα θα είναι σαν καινούργια.

Δείτε Επίσης
Να γιατί πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε να «μπαινοβγάζετε» το βουρτσάκι της μάσκαρα σας!

Καθαρίστε το βουρτσάκι

Εάν δείτε ότι το βουρτσάκι σας είναι γεμάτο με ξηρά υπολείμματα της μάσκαρα βάλτε το κάτω από ζεστό νερό μέχρι να καθαρίσει και αμέσως μετά βυθίστε το στο σωληνάριο. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσει θερμότητα και υγρασία στο διάλυμα.

Φυσικός ορός

Απλά προσθέστε στη μάσκαρα 3-4 σταγόνες από τον φυσικό ορό για τα μάτια, όπως αυτό που χρησιμοποιείται για τους φακούς επαφής. Κυλίστε το σωληνάριο ανάμεσα στις παλάμες για ένα λεπτό. Αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγεί η μάσκαρα από κόμπους και θα την κάνει πιο αραιή. Προσέξτε να μην προσθέσετε περισσότερες σταγόνες, καθώς το διάλυμα θα αραιώσει πολύ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις σταγόνες για τα μάτια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.