Να γιατί πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε να «μπαινοβγάζετε» το βουρτσάκι της μάσκαρα σας!

Να γιατί πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε να «μπαινοβγάζετε» το βουρτσάκι της μάσκαρα σας!

Όλες έχουμε διαπράξει το «απόλυτο έγκλημα»! Μπαινοβγάζουμε σχεδόν μανιωδώς το βουρτσάκι της μάσκαρα πριν την απλώσουμε στις βλεφαρίδες. Τώρα όμως, θα γίνουμε οι τέλειες γνώστριες, θα αποφασίσουμε να σταματήσουμε την εγκληματική πράξη! Εξάλλου, σας εξηγούμε γιατί δεν πρέπει να ξανακάνετε αυτό το… παράπτωμα. Και ποια είναι η λύση.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Όσες έχουν ήδη διαπράξει τη χειρότερη αμαρτία στην ιστορία της μάσκαρα (αφού κοιμήθηκαν χωρίς να κάνουν ντεμακιγιάζ), η δεύτερη είναι να βυθίζετε επανειλημμένα το βουρτσάκι της μάσκαρα πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Σηκώστε τα χέρια σας, όσες το κάνετε καθημερινά! (Για οικονομία, θα ήταν καλύτερο, να σηκώσετε τα χέρια όσες ΔΕΝ το κάνετε!).

Ξεβιδώνουμε, αντλούμε, απλώνουμε μια στρώση στις βλεφαρίδες, ξαναβουτάμε, ξαναβυθίζουμε πριν βάλουμε δεύτερη στρώση… και ξεκινάμε πάλι από την αρχή! Έχει υπολογιστεί ότι κάνουμε αυτή την κίνηση περίπου  12 φορές πριν αποκτήσουμε τις υπέροχες βλεφαρίδες που θέλουμε!

Σίγουρα θα έχετε ένα υπέροχο «ελαφίσιο» βλέμμα, αλλά σε λίγα δευτερόλεπτα, έχετε καταστρέψει τη μάσκαρά σας χωρίς να το γνωρίζετε!

Σταματήστε αυτή τη συνήθεια αμέσως!

Δεν είμαστε η αστυνομία του μακιγιάζ! Η καθεμία είναι ελεύθερη να κάνει το μακιγιάζ όπως της ταιριάζει, όποτε θέλει. Από την άλλη, είμαστε μέλη της συμμορίας της… οικονομίας και της υγιεινής!

Λάβετε λοιπόν υπόψη ότι κάθε φορά που αντλείτε το βουρτσάκι της μάσκαρα σας, αφήνετε τον αέρα να εισέλθει στο σωληνάριο, γεγονός που επιταχύνει την ξηρότητα της φόρμουλας. Και όπως ξέρουμε πολύ καλά, στεγνό και ξηρό προϊόν σημαίνει νέα επίσκεψη στα καταστήματα καλλυντικών!

Παρόλο που οι περισσότερες μάσκαρα υποτίθεται ότι παραμένουν φρέσκες και κρεμώδεις για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά το άνοιγμα, μπορείτε εύκολα να μειώσετε τη διάρκεια ζωής της ακόμη και κατά το ήμισυ με έγχυση αέρα με κάθε χρήση.

Ακόμη χειρότερα, ο αέρας που εισχωρεί στη φόρμουλα έχει την κακή… συνήθεια να προσθέτει πολλά βακτήρια του περιβάλλοντος, που υπάρχουν στο οξυγόνο. Έτσι, η μάσκαρα μετατρέπεται σε μια «φωλιά» βακτηρίων και μικροβίων…  που στη συνέχεια θα εναποτεθεί στις βλεφαρίδες μας. Όχι, δεν είναι πραγματικά υπέροχο…;

Ο σωστός χειρισμός

Δείτε Επίσης
Η καφέ μάσκαρα κάνει ολική επαναφορά!

Τώρα που μάθατε το πρόβλημα, μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα σταματήσετε την εγκληματική… πρακτική. Σας εξηγούμε πώς να κάνετε τη φόρμουλα να επαναφορτίζεται τέλεια στο βουρτσάκι και μάλιστα χωρίς προσπάθεια.

Είναι αρκετά απλό: Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να «ξύνετε» τα τοιχώματα του σωληναρίου σπρώχνοντας το βουρτσάκι προς τα πάνω στις πλευρές του και σπρώχνοντάς το απαλά περιμετρικά για να «μαζέψετε» την ποσότητα που θέλετε.

Το αποτέλεσμα: ένα πινέλο γεμάτο με μάσκαρα από όλες τις πλευρές και ένα σωληνάριο που παραμένει απαλλαγμένο από αέρα και μικρόβια. Αντίο, στεγνή μάσκαρα!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.