Προβλήματα με τη μάσκαρα; Έχουμε τις λύσεις!

Προβλήματα με τη μάσκαρα; Έχουμε τις λύσεις!

Στην ερώτηση ποιο από τα είδη μακιγιάζ θα θέλαμε να είχαμε μαζί μας, εάν ναυαγούσαμε σε ένα έρημο νησί, θα βρούμε τη μάσκαρα στην κορυφή της λίστας! Για τέλεια αποτελέσματα όμως, δεν φθάνει αυτό! Μια ματιά στα προβλήματα και στις λύσεις τους, θα μας κάνει experts makep-up artists στη στιγμή!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το πρόβλημα: Ενωμένες σε τούφες

Όλες μας θα θέλαμε βλεφαρίδες με περισσότερο όγκο. Τι γίνεται, όμως, όταν ο επιθυμητός όγκος μετατρέπεται σε μια μάζα τριχών, άκρως αντιαισθητική;

Η λύση:

Πέρα από το γνωστό χτενάκι που χρησιμοποιούμε για να «ξεκολλήσουμε» κάποιες τριχούλες από τις βλεφαρίδες μας, είναι πολύ πιθανόν να έχει πυκνώσει η υφή της μάσκαρα. Για να διορθώσουμε την κατάσταση μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες από το προϊόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών μας και να ανακατέψουμε ελαφρά. Αν το φαινόμενο επιμένει, τότε ίσως θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα περισσότερο μεταξύ των στρώσεων που εφαρμόζουμε, ώστε να στεγνώσει εντελώς το προηγούμενο, πριν περάσουμε στο επόμενο.

Το πρόβλημα: Μουτζούρες κάτω από τα μάτια

Τα ρακούν μπορεί να είναι αξιαγάπητα στο ζωικό βασίλειο, αλλά εμείς δεν θέλουμε διόλου να θυμίζουμε κάτι σχετικό!

Η λύση:

Η αδιάβροχη μάσκαρα θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης, κατά τη διάρκεια εντατικής άσκησης ή με κάποια ασυναίσθητη κίνηση στα βλέφαρά μας, η αδιάβροχη μάσκαρα θα συνεχίσει να παραμένει στη θέση της, χωρίς «τρεξίματα». Αν δεν είμαστε fun των αδιάβροχων συνθέσεων ή εάν μουτζουρωνόμαστε στο τέλος του μακιγιάζ, μπορούμε να ψάξουμε για μια σταθερή, αλλά όχι και αδιάβροχη υφή. Επίσης, καλό είναι να ξεκινάμε με τη μάσκαρα και να απλώνουμε μετά το μεϊκάπ, καθώς έτσι, μπορούμε να διορθώσουμε κάθε… στραβή κίνηση με ντεμακιγιάζ ματιών.

Το πρόβλημα: «Τριχόπτωση» και κόμποι στις βλεφαρίδες

Σε περίπτωση που πέφτουν βαμμένες τριχούλες στα μάγουλα, μπορεί να ευθύνεται και η μάσκαρα, ενώ οι κόμποι δεν είναι καθόλου αυτού που επιθυμούμε!

Δείτε Επίσης
Κάθε πρόβλημα και η λύση του!

Η λύση:

Εάν η μάσκαρα περιέχει μικροίνες ή συστατικά για επιμήκυνση είναι πολύ πιθανόν οι βλεφαρίδες μας να γίνονται πιο επιρρεπείς στην τριχόπτωση. Η μέθοδος που αναφέραμε παραπάνω με το προϊόν ντεμακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει, όταν  η μάσκαρα έχει στεγνώσει κάπως. Για να περιορίσουμε την απόσπαση και την πτώση των βλεφαρίδων μας, μπορούμε πριν από τη μάσκαρα να περάσουμε σε όλο το μήκος τους ένα ειδικό προϊόν βάσης και φροντίδας. Συνήθως διατίθεται σε λευκή απόχρωση και γρήγορα αποκτά διαφάνεια. Προσφέρει προστασία και βοηθά τις μικροίνες να ενώνονται και να ακολουθούν το φυσικό σχήμα των βλεφαρίδων, χωρίς ίχνη κόμπων!

Το πρόβλημα: Κολλούν μεταξύ τους

Όταν οι βλεφαρίδες μας κολλούν μεταξύ τους, όχι μόνο δεν έχουμε όμορφο αποτέλεσμα αλλά, τόσο το σχήμα όσο και η φορά τους, γίνονται απίστευτα ακαθόριστα.

Η λύση:

Το ειδικό χτενάκι μπορεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Επιλέγοντας μάλιστα, ένα με κάπως μακρύτερη λαβή εξασφαλίζουμε περισσότερη εργονομία. Ξεκινάμε το χτένισμα από τις ρίζες προς τις άκρες από την πάνω πλευρά και κατόπιν τελειοποιούμε το σχήμα τους, χτενίζοντάς τις και από την κάτω πλευρά. Εκτός ότι θα ξεκολλήσουν, παράλληλα απομακρύνεται και η  περίσσεια του προϊόντος, εξασφαλίζοντας πιο φυσικό αποτέλεσμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.