Μάσκαρα: Ο τέλειος οδηγός για τη σωστή επιλογή και την άψογη χρήση της!

Μάσκαρα: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την σωστή χρήση της!

Ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ, η μάσκαρα, μας δημιουργεί συχνά-πυκνά απορίες ως προς την εφαρμογή της. Η εξέλιξη της κοσμητολογίας σε συνδυασμό με μερικές αποτελεσματικές οδηγίες χρήσης, όμως, μπορούν να μας χαρίσουν το βλέμμα των ονείρων μας! Ξεκινάμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όσο και εάν εξελίσσεται η κοσμητολογία, εάν δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα καλλυντικά προϊόντα, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στη χρήση της μάσκαρα είναι διαπιστωμένο πως κάνουμε τα πιο συχνά λάθη, έχοντας και αρκετές απορίες. Τι συμβαίνει και πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα, πετυχαίνοντας το πιο εντυπωσιακό βλέμμα;

Ποιος είναι ο κανόνας no1;

Ποτέ δεν κλείνουμε την πόρτα του σπιτιού μας πίσω μας, εάν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει προηγουμένως μερικές στρώσεις μάσκαρα… Απλός και ευκολονόητος!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος;

Συνήθως, αφορά στην εφαρμογή. Περνάμε τη μάσκαρα από το μέσο προς τις άκρες ή μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων μας. Το σωστό είναι να ξεκινάμε από τις ρίζες και να φθάνουμε στις άκρες!

Μάλιστα, θα πρέπει να λειτουργούμε προσεκτικά, αρχίζοντας από τη βάση των βλεφαρίδων και με σταθερές κινήσεις ζικ-ζακ να προχωρήσουμε προς τις άκρες.

Πώς θα επιλέξουμε τη μάσκαρα που μας ταιριάζει…

Τα πράγματα είναι απλά. Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι αναζητάμε. Θέλουμε πιο μακριές βλεφαρίδες; Με περισσότερο όγκο ή πιο γυριστές; Για κάθε επιθυμία μας υπάρχει και ένα ξεχωριστό προϊόν. Δεν γίνεται να θέλουμε μακριές βλεφαρίδες και να χρησιμοποιούμε μια μάσκαρα για περισσότερο όγκο!

Τι κάνουμε εάν η μάσκαρα έχει «στεγνώσει»;

Την πετάμε! Εάν θέλουμε να κάνουμε οικονομία, φροντίζουμε να μην την αφήνουμε ανοιχτή και να μην την «τρομπάρουμε» ανελέητα, όσο ακόμα η υφή της είναι αποτελεσματική.

Η περιοχή των ματιών μας είναι αρκετά ευαίσθητη για να προσπαθήσουμε με προσθήκη προϊόντων ντεμακιγιάζ ή άλλες προσμίξεις να την αναστήσουμε!

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τη μάσκαρά μας;

Εάν τη χρησιμοποιούμε πολύ τακτικά, θα πρέπει να την αντικαθιστούμε κάθε τρεις με τέσσερις μήνες. Γενικά, αυτή είναι η συνήθης διάρκεια ζωής της, από τη στιγμή που θα ανοιχτεί και θα εισχωρήσουν στο εσωτερικό της αέρας και βακτήρια.

Όπως και τα τρόφιμα, τα οποία και πετάμε λίγο πριν την ημερομηνία λήξης, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τη μάσκαρα. Εξάλλου, δεν είναι και ένα τόσο ακριβό προϊόν, ώστε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των ματιών μας!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουμε γυριστές βλεφαρίδες;

Το βασικό είναι να γυρίσουμε τις βλεφαρίδες μας με το ειδικό ψαλίδι, πριν τις βάψουμε! Στη συνέχεια, περνάμε μια μάσκαρα με ειδική φόρμουλα για γυριστές βλεφαρίδες, από τις ρίζες προς τις άκρες. Εάν ακολουθήσουμε αυτήν την κίνηση το πρωί, πριν τη βραδινή μας έξοδο μπορούμε απλά, να περάσουμε άλλο ένα στρώμα μάσκαρα.

Γίνεται με την ίδια μάσκαρα να πετύχουμε διαφορετικά αποτελέσματα;

Καθώς δεν είμαστε και επαγγελματίες make up artists, μάλλον είναι δύσκολο να το πετύχουμε! Κάθε φόρμουλα και κάθε βουρτσάκι έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Όπως ακριβώς, έχουμε διαφορετικά ζευγάρια μαύρων παπουτσιών λοιπόν, έτσι και θα πρέπει να έχουμε και μαύρη μάσκαρα σε διαφορετικές υφές. Το υπέροχο κοκτέιλ φόρεμά μας δεν ταιριάζει με τίποτα με τα πάνινα sneakers μας, δεν συμφωνείτε;

Με την ίδια μάσκαρα μπορούμε να πετύχουμε τόσο ένα φυσικό, όσο και ένα πιο έντονο αποτέλεσμα;

Οι σύγχρονες συνθέσεις των μάσκαρα μας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Πώς; Περνάμε μία ή το πολύ, δύο στρώσεις μάσκαρα για ένα φυσικό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερες για να αυξήσουμε την ένταση στο βλέμμα μας!

Πώς αφαιρούμε τη μάσκαρα, χωρίς να χάσουμε τις βλεφαρίδες μας…

Ανάλογα με την υφή της μάσκαρα, χρησιμοποιούμε και το κατάλληλα προϊόν ντεμακιγιάζ. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και το εφαρμόζουμε απαλά πάνω στις βλεφαρίδες μας, χωρίς τρίψιμο.

Δείτε Επίσης
Η καφέ μάσκαρα κάνει ολική επαναφορά!

Στη συνέχεια, το κινούμε ελαφρά προς τη φορά των βλεφαρίδων. Με αυτό τον τρόπο διαλύεται η πυκνότητά της και ο καθαρισμός γίνεται ευκολότερα, χωρίς απώλειες!

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μίας καλής μάσκαρα;

Εκτός από τις καινοτόμες υφές, τρία σημεία είναι αυτά που πρέπει να μας απασχολούν, όταν θέλουμε να αγοράσουμε μια μάσκαρα:

1ον. Τη φόρμουλα. 2ον. Το βουρτσάκι. 3ον. Τον σφιγκτήρα, δηλαδή το σημείο που επιτρέπει να περνάει η σωστή ποσότητα της μάσκαρα στο βουρτσάκι.

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία: Το βουρτσάκι ή η φόρμουλα;

Οι φόρμουλες διαρκώς εξελίσσονται, δημιουργώντας όλο και πιο ανάλαφρες αλλά και «σταθερές» συνθέσεις. Στοχεύοντας στη δράση, στη διάρκεια και στο επιθυμητό αποτέλεσμα μπορούμε να βρούμε ποια μας ταιριάζει.

Όσον αφορά το βουρτσάκι, θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε ανεξάρτητα από το σχήμα των ματιών ή των βλεφαρίδων μας, να περνάει εύκολα από τις ρίζες ως τις άκρες τους.

Θα πρέπει να καλύπτει κάθε χιλιοστό, από γωνία σε γωνία και να χρησιμοποιείται εύκολα τόσο στις πάνω, όσο και στις κάτω βλεφαρίδες μας! Σημαντική η φόρμουλα λοιπόν, αλλά εξίσου σημαντικό και το βουρτσάκι.

Ποια είναι η πιο πρωτοποριακή φόρμουλα;

Οι παλιότερες συνθέσεις ήταν αρκετά πυκνές, οπότε «βάραιναν» πολύ εύκολα το βλέμμα δημιουργώντας κόμπους και μουτζούρες! Σήμερα, προστίθενται πολύ πιο ανάλαφρα συστατικά, ακόμα και από την τεχνολογία του διαστήματος!

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με εξελιγμένες χρωστικές, πολυμερή στοιχεία και κεριά «ντύνουν» τις βλεφαρίδες μας στο λεπτό. Αποτέλεσμα; Πολύ πιο πυκνές, μακριές και γυριστές βλεφαρίδες, από το πρώτο κιόλας πέρασμα!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.