Έλαιο δεντρολίβανου: Βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι πιο πυκνά

Έλαιο δεντρολίβανου: Βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι πιο πυκνά

Ένα φυσικό συστατικό έχει μπει στο ραντάρ της ομορφιάς: Το δεντρολίβανο. Ας δούμε, αν το λάδι δεντρολίβανου βοηθά πραγματικά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Εν συνεχεία, μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του δεντρολίβανου και πώς μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Δείτε πώς λένε οι ειδικοί να το χρησιμοποιήσετε.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Για αιώνες, το μυστικό για μακριά, υγιή μαλλιά ήταν ουσιαστικά αυτό: Ένα πολύτιμο μυστικό. Ενώ έχει αποδειχτεί ότι η καλή διατροφή, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα τακτικά κουρέματα συμβάλλουν στη δημιουργία δυνατών μαλλιών, το ερώτημα πώς να κάνετε τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και πιο πυκνά εξακολουθεί να είναι κάπως μυστήριο.

© FREEPIK
© FREEPIK

Αν και το δεντρολίβανο είναι κυρίως γνωστό ως πρωταγωνιστής στην κουζίνα και έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, αυτό το αρωματικό βότανο κέρδισε πρόσφατα σημαντική προσοχή για τα πιθανά οφέλη του στην προώθηση υγιών, λαμπερών μαλλιών.

Βασικά, το λάδι δεντρολίβανου μπορεί να κάνει πολλά για την υγεία τού τριχωτού της κεφαλής, γι’ αυτό και είναι βασικό συστατικό περιποίησης για χιλιάδες χρόνια.

Οι λάτρεις της περιποίησης μαλλιών και οι ειδικοί δείχνουν την αγάπη τους για το βότανο, εξηγώντας πώς μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών, να αποτρέψει την πιτυρίδα και να επιδιορθώσει τη φθορά.

Πώς χρησιμοποιείται το δεντρολίβανο στην περιποίηση των μαλλιών;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του δεντρολίβανου για σκοπούς περιποίησης μαλλιών είναι με τη μορφή λαδιού.

Το έλαιο δεντρολίβανου, το οποίο είναι ένα αιθέριο έλαιο που εξάγεται από τα άνθη και τα φύλλα του φυτού δεντρολίβανου, είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών, αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων.

Το έλαιο δεντρολίβανου θεωρείται επίσης ότι ενισχύει τη ροή του αίματος στο θύλακα των τριχών, ενθαρρύνοντας έτσι την υγιέστερη ανάπτυξη των μαλλιών και μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Αυτές οι ενώσεις λειτουργούν εξουδετερώνοντας μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί το τριχωτό της κεφαλής εκτίθεται συνεχώς στο ηλιακό φως και σε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες και ρύπους που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο δέρμα.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λάδι δεντρολίβανου στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας;

© PEXELS
© PEXELS

Όπως με οτιδήποτε άλλο, το λάδι δεντρολίβανου είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείται σωστά. Να τι εννοούμε: Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να είναι αρκετά ισχυρό – είναι ένα αιθέριο έλαιο, τελικά – γι ‘αυτό πρέπει να αραιωθεί με ένα λάδι φορέα, όπως λάδι καρύδας ή λάδι jojoba, πριν το εφαρμόσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής.

Προσοχή: Τα μη αραιωμένα αιθέρια έλαια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις.

Η πρότασή μας; Είτε πάρτε ένα λάδι δεντρολίβανου που είναι ήδη αραιωμένο ή ανακατέψτε μερικές σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου με λίγο λάδι καρύδας ή λάδι jojoba και θα είστε έτοιμες.

Ποια είναι τα οφέλη του δεντρολίβανου για τα μαλλιά;

Το δεντρολίβανο μπορεί απλώς να είναι ένα από τα σημαντικά μας όπλα, όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Εκτός από την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, όπως αναφέραμε προηγουμένως, το έλαιο δεντρολίβανου περιέχει επίσης ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφεϊκών και ροσμαρινικών οξέων, τα οποία προάγουν την κυκλοφορία του αίματος.

Περισσότερη κυκλοφορία του αίματος σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο μπορεί να φτάσει στο τριχωτό της κεφαλής, πράγμα που σημαίνει περισσότερη τριχοφυΐα. (Γι’ αυτό το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι σημαντικό, καθώς φέρνει περισσότερο αίμα στην κορυφή του κεφαλιού.)

Δείτε Επίσης
Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ των θειικών αλάτων, στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών!

Επιπλέον, το λάδι δεντρολίβανου βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας, η οποία δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Επιπλέον, το έλαιο δεντρολίβανου ενισχύει τους θύλακες των τριχών, μειώνοντας το σπάσιμο και βελτιώνοντας τη συνολική υφή και λάμψη των μαλλιών.

Μπορεί το λάδι δεντρολίβανου να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση και να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών;

© SHUTTERSTOCK
© SHUTTERSTOCK

«Απολύτως», λένε οι ειδικοί. Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα από τα πιο γνωστά έλαια που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Βοηθά ακόμη και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης λόγω αλωπεκίας και μετά τον τοκετό.

Λειτουργεί επίσης για να επανορθώσει τα μαλλιά που έχουν καταστραφεί από πράγματα όπως περμανάντ, λεύκανση και θερμικό styling.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών;

© UNSPLASH
© UNSPLASH

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το έλαιο δεντρολίβανου.

  • Πρώτον, το λάδι δεντρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε τρεις έως πέντε σταγόνες σε καθαρό τριχωτό της κεφαλής.
  • Για μια θεραπεία που προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, μπορείτε να το εφαρμόσετε από το τριχωτό της κεφαλής σε όλα τα μαλλιά σας. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.
  • Εάν προτιμάτε να μην κάνετε περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής, επιλέξτε ένα σετ σαμπουάν και κοντίσιονερ που περιέχει ως συστατικό δεντρολίβανο.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε το δεντρολίβανο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας;

Όσον αφορά το πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε δεντρολίβανο, οι ειδικοί συνιστούν να το ενσωματώνετε στη ρουτίνα σας μερικές φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά το λάδι, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε έως και δύο φορές την εβδομάδα (μπορείτε να το αφήσετε όλη τη νύχτα) ή μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν ή/και μαλακτικό κάθε δεύτερη μέρα στο ντους.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.