Φροντίδα για τα μαλλιά

Φροντίδα για τα μαλλιά

Ο αέρας, ο ήλιος, το αλάτι του θαλασσινού νερού ξηραίνουν και καταστρέφουν τα μαλλιά, τα κάνουν να δείχνουν άγρια και θαμπά. Προστατέψτε τα με τα κατάλληλα προϊόντα και τις κατάλληλες κινήσεις.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

  • Τα μαλλιά σας πρέπει να τα προστατεύετε όπως ακριβώς προστατεύετε και την επιδερμίδα σας. Γι’ αυτό καλό είναι να μην ξεχνάτε να περνάτε στα μαλλιά σας ένα αντηλιακό σπρέι ή γαλάκτωμα, ιδιαίτερα μάλιστα αν είστε από την πλειοψηφία των γυναικών στην Ελλάδα που έχουν βαμμένα μαλλιά.
  • Επειδή, τους καλοκαιρινούς μήνες, λούζουμε τα μαλλιά σας ακόμη πιο συχνά, προτιμήστε ένα απαλό σαμπουάν, κατάλληλο για συχνό λούσιμο ή ακόμη καλύτερα ένα σαμπουάν για μετά τον ήλιο που ενυδατώνει τα μαλλιά και προστατεύει το χρώμα τους. Δεν πρέπει να παραλείπετε το conditioner και μία με δύο φορές την εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών.
  • Τα προϊόντα styling γενικά ταλαιπωρούν τα μαλλιά, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Αποφεύγετε να τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά, όπως άλλωστε και το σεσουάρ. Έτσι κι αλλιώς με τόση ζέστη, τα μαλλιά στεγνώνουν γρήγορα με φυσικό τρόπο.
  • Σας προτείνω, ένα πιο ανάλαφρο και ανέμελο λουκ για τα μαλλιά σας το καλοκαίρι- εκτός και αν οι υποχρεώσεις σάς επιβάλλουν διαφορετικά. Έτσι, αν τα μαλλιά σας δεν έχουν όγκο: βάλτε λίγη μους μόνο στις ρίζες και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, δίνοντάς τους όγκο μόνο με τα δάχτυλα. Αν τα μαλλιά σας «πετάνε»: Απλώστε ένα υγρό σπρέι ή μους και τυλίξτε τα με ρόλεϊ. Αφού στεγνώσουν βγάλτε τα ρόλεϊ και χτενίστε τα με βούρτσα. Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν: Βάλτε μους ή τζελ που ισιώνουν, όταν είναι ακόμη υγρά και χτενίστε με χτένα κατά μήκος από τη ρίζα ως τις άκρες. Αφήστε τα να στεγνώσουν, και σε περίπτωση που εξακολουθούν να πετάνε σε κάποια σημεία, στρώστε τις άκρες με λίγο κερί.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.