Το απλό τεστ της τριχόπτωσης

Το απλό τεστ της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και αν και επηρεάζει εντονότερα τους άντρες, το πρόβλημα εμφανίζεται και στις γυναίκες. Έχετε όμως πραγματικά τριχόπτωση; Κάντε το απλό τεστ και διαπιστώστε το!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

H τριχόπτωση είναι μια μεγάλη ιστορία…  και υπάρχουν πολλές θεωρίες και ευρήματα για το φαινόμενο που απασχολεί πολύ και οι ορμονικές διακυμάνσεις είναι σίγουρα ένας βασικός λόγος.

Αλλά, ας καταρρίψουμε κάποιους μύθους: Δεν παθαίνετε τριχόπτωση επειδή συνηθίζετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας συχνά αλογοουρά ή κότσο. Τα μαλλιά δεν πέφτουν γιατί χρησιμοποιείτε ένα σφιχτό λαστιχάκι ή γιατί φοράτε κράνος ή καπέλο! Επίσης, δεν παρουσιάζεται τριχόπτωση ούτε από το συχνό λούσιμο.

Το απλό τεστ που λύνει την απορία

Για να διαπιστώσετε αν χάνετε περισσότερες τρίχες από το φυσιολογικό κάντε το εξής:  Αφήστε τα μαλλιά σας άλουστα για 3 με 4 ημέρες και την τελευταία ημέρα χτενίστε τα όπως συνήθως.

Κατόπιν, περνώντας τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας, δείτε αν μένουν πάνω από 20 με 25 τρίχες.

Δείτε Επίσης
Προσοχή στις ευαίσθητες ζώνες!

Επίσης, τσεκάρετε και την ποιότητα της τρίχας. Αν διαπιστώνετε αλλαγή, αν δηλαδή έχει γίνει πιο λεπτή  και εύθραυστη, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο, αφού στους περισσότερους τύπους τριχόπτωσης η τρίχα πριν πέσει παρουσιάζει κάποια εξασθένηση.

Εκτός από τον δερματολόγο, μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο ειδικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης όσο και τα ανάλογα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν συστατικά για την ενδυνάμωση της τρίχας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.