Μαλλιά που μας δείχνουν μεγαλύτερες; Τα ναι και τα όχι που «κόβουν» χρόνια!

Μαλλιά που μας δείχνουν μεγαλύτερες; Τα ναι και τα όχι που «κόβουν» χρόνια!

Για κάθε γυναίκα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα υπέροχο κούρεμα! Μας κάνει να νιώθουμε πανέμορφες, δεν χορταίνουμε να βλέπουμε την εικόνα μας στον καθρέφτη και να παίζουμε στα δάχτυλα τις τούφες των μαλλιών μας! Τι γίνεται, όμως, όταν το χτένισμά μας όχι μόνο δεν είναι επιτυχημένο, αλλά μας προσθέτει και χρόνια; Τα 13 πιο κοινά λάθη αποκαλύπτονται… για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και την ηλικία μας σε αντίστροφη μέτρηση!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Υπερβολικά μακριά μαλλιά

Τα πολύ μακριά μαλλιά προσθέτουν χρόνια σε κάθε ηλικία. Ως γενικό κανόνα, μπορούμε να πούμε πως μόλις το μήκος τους αγγίξει τις ωμοπλάτες, αυτόματα φαινόμαστε και μεγαλύτερες!

Τι κάνουμε; Επιλέγοντας ένα μακρύ καρέ, τρεις με έξι πόντους κάτω από το πηγούνι μας είναι μια ασφαλής επιλογή, που θυμίζει και την Kim Basigner στις «9½ εβδομάδες»! Επίσης, τετραγωνίζοντας κατά κάποιο τρόπο το χτένισμά μας είναι μια καλή πρόταση, ενώ εάν διατηρήσουμε περισσότερο μήκος στο μπροστινό μέρος κλέβουμε χρόνια, με σιγουριά!

Τι δεν κάνουμε; Δεν δημιουργούμε κοντές σκάλες γύρω από το μέτωπο και στο περίγραμμα του προσώπου και μακρύτερες πίσω.

2. Λανθασμένο μήκος

Το τέλειο κούρεμα μπορεί να γίνει και διαρκής αναζήτηση… Ειδικά όταν μεγαλώνουμε είναι πιθανόν να δούμε τα μαλλιά μας να αραιώνουν! Κι όσο μακρύτερα είναι τα μαλλιά μας, τόσο περισσότερο διακρίνεται η απώλεια τριχών. Συζητώντας με τον κομμωτή μας θα μπορέσουμε να βρούμε το ιδανικό κούρεμα και μήκος.

Τι κάνουμε; Το σημαντικό είναι να κόψουμε τα μαλλιά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν διάφορα επίπεδα και έτσι, το χτένισμα να έχει κίνηση και βάθος!

Δημιουργώντας ένα δυναμικό look, δεν έχει τόση σημασία το τελικό μήκος των μαλλιών. Ακόμα και ένα ντεγκραντέ κόψιμο, σε ροκ διάσταση, δείχνει υπέροχο και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας προσδίδοντας μια μοντέρνα και νεανική εμφάνιση, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Τι δεν κάνουμε; Δεν κόβουμε τα μαλλιά μας στο ίδιο μήκος. Ειδικά, εάν στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε το σίδερο για μπούκλες το αποτέλεσμα δεν θα είναι διόλου κολακευτικό!

3. Δεν αλλάζουμε στιλ

Εάν είμαστε γύρω στα 40 με 50 είναι πολύ πιθανόν να πηγαίνουμε στο ίδιο κομμωτήριο και να διατηρούμε το ίδιο χτένισμα εδώ και 20-25 χρόνια!  Εκτός από το ότι οι τάσεις αλλάζουν, πόσο πολύ θυμίζουμε τη φιγούρα των 25 χρόνων μας, δύο δεκαετίες μετά;

Τι κάνουμε; Συζητάμε με τον κομμωτή μας, αποφασίζοντας για μια δραστική αλλαγή που θα ανανεώσει τόσο την εμφάνιση όσο και τη διάθεσή μας! Ακόμα και εάν στην αρχή νιώσουμε κάπως άβολα, το νέο μας look οπωσδήποτε θα μας δικαιώσει κερδίζοντας τα κολακευτικά σχόλια γνωστών και φίλων.

Τι δεν κάνουμε; Δεν επιμένουμε στο καθιερωμένο μας κούρεμα, παρουσιάζοντας τη φωτογραφία μας από τον γάμο του αγαπημένου μας εξαδέλφου, ο οποίος φέτος γιορτάζει την αργυρή επέτειο!

4. Σκούρο χρώμα

Το πολύ σκούρο χρώμα μαλλιών μπορεί να προσθέσει χρόνια στην εμφάνισή μας. Ειδικά, εάν το δέρμα μας είναι ανοιχτόχρωμο, οι σκούρες αποχρώσεις δεν μας κολακεύουν καθόλου.

Τι κάνουμε; Είναι καλό να εστιάσουμε στον τόνο της επιδερμίδας μας. Ένας ή δύο τόνοι ανοιχτότεροι θα κάνουν την εμφάνισή μας πιο νεανική. Εάν μάλιστα, συνδυάσουμε δυο-τρεις αποχρώσεις και το πιο ανοιχτό χρώμα πλαισιώνει το πρόσωπό μας, τότε η επιδερμίδα μας θα δείξει πιο φωτεινή και πιο νεανική!

Τι δεν κάνουμε; Τα πιο σκούρα χρώματα είναι πολύ έντονα και προσθέτουν χρόνια, άμεσα! Επίσης, θα χρειαστεί να ανανεώσουμε το χρώμα πολύ πιο συχνά, μια και οι γκριζαρισμένες ή λευκές ρίζες διακρίνονται ευκολότερα.

5. Η σημασία της χωρίστρας

Όχι! Οι χωρίστρες ζικ-ζακ δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή! Πόση σημασία έχει, όμως, το σημείο που χωρίζουμε τα μαλλιά μας, στο να δείχνουμε μεγαλύτερες; Μερικές δοκιμές με διαφορετικές επιλογές θα μας δώσουν την απάντηση…

Τι κάνουμε; Μια επιμελώς ατημέλητη χωρίστρα, που δεν χωρίζει τα μαλλιά σε μια αυστηρή ευθεία κολακεύει το πρόσωπό μας και μας κάνει να δείχνουμε νεότερες!

Τι δεν κάνουμε; Αποφεύγουμε τον απόλυτο διαχωρισμό στα δύο, με τη χωρίστρα στη μέση και δεν επιλέγουμε τη χωρίστρα στα πλάγια, ειδικά εάν δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το καλό μας προφίλ!

6. Πάρα πολύ όγκος

Όταν τα μαλλιά μας έχουν λίγο όγκο, το αποτέλεσμα είναι μάλλον θετικό, αλλά όταν ο όγκος γίνεται υπερβολικός, η εικόνα μας δείχνει οπωσδήποτε πιο γερασμένη!

Τι κάνουμε; Με την πάροδο των χρόνων είναι πιθανόν, τα μαλλιά μας να αραιώνουν. Για να αποκτήσουν φυσικό όγκο λοιπόν, ζητάμε από τον κομμωτή μας να μας προτείνει ένα ειδικό σαμπουάν που προσδίδει όγκο ή ένα κόψιμο ντεγκραντέ. Τόσο απλά!

Τι δεν κάνουμε; Δεν κάνουμε στα μαλλιά μας μπούκλες, διότι ο όγκος στις άκρες σαφέστατα προσθέτει χρόνια! Επίσης, δεν κρεπάρουμε στο κέντρο της κορυφής του κεφαλιού, διότι μια τέτοια κίνηση από τη μια καταστρέφει την τρίχα και από την άλλη μας δείχνει μεγαλύτερες!

7. Ίσια, μακριά μαλλιά

Τα ίσια και μακριά μαλλιά, πλούσια και λαμπερά στα νεανικά μας χρόνια, δεν μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα καθώς τα χρόνια περνούν! Πέφτοντας άτονα και επίπεδα γύρω από το πρόσωπό μας τονίζουν έντονα τη μύτη και το πηγούνι μας προσδίδοντας μια νότα θλίψης στην εικόνα μας…

Τι κάνουμε; Επιλέγουμε ένα κόψιμο που χαρίζει φυσικό όγκο, ειδικά στην περίμετρο του προσώπου μας και χρησιμοποιούμε ένα προϊόν styling για όγκο σε πολύ μικρή ποσότητα, μετά το λούσιμο.

Τι δεν κάνουμε; Δεν βουρτσίζουμε ακατάπαυστα τα μαλλιά μας και δεν χρησιμοποιούμε αλόγιστα προϊόντα styling. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό που θα πετύχουμε είναι άτονα και επίπεδα μαλλιά, που γερνούν το παρουσιαστικό μας, άδικα!

8. Έντονα αξεσουάρ

Θέλοντας να δώσουμε μια πιο νεανική εμφάνιση στην εικόνα μας, είναι πιθανόν να ανασύρουμε τα κλιπς σε σχήμα λουλουδιών ή πεταλούδας που λατρέψαμε στα νεανικά μας χρόνια. Τότε μπορεί να ήταν ιδανικά, αλλά τώρα θα προσθέσουν ακόμα μερικά χρόνια στην εικόνα μας!

Τι κάνουμε; Είμαστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή των αξεσουάρ για τα μαλλιά μας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αξεσουάρ που ταιριάζουν ή έχουν παρόμοιο τόνο με το χρώμα των μαλλιών μας και είναι όσο γίνεται, πιο διακριτικά.

Τι δεν κάνουμε; Δεν υποκύπτουμε στις εποχιακές προτάσεις της μόδας, αποφεύγουμε τα μεγάλα, ογκώδη αξεσουάρ και οπωσδήποτε, τα έντονα χρώματα και ποτέ μα ποτέ, δεν φοράμε φλούο αποχρώσεις!

Δείτε Επίσης
Η τάση μαλλιά «Botticelli»… για τις γοργόνες του φετινού καλοκαιριού

9. Όχι, στα μαλλιά «κράνος»

Τα κοντά, σπαστά ή σγουρά μαλλιά που θυμίζουν «κράνος», μας μεταφέρουν ασυναίσθητα την εικόνα της αγαπημένης μας γιαγιάς! Δεν έχουμε κανένα λόγο να αντιγράψουμε αυτό το look, εκτός εάν θέλουμε να προσθέσουμε πολλά – πολλά χρόνια στην εμφάνισή μας!

Τι κάνουμε; Ένα κόψιμο που προσδίδει κίνηση στα μαλλιά μας αποτελεί το καλύτερο εισιτήριο για να δείχνουμε νεότερες. Και εάν θέλουμε να διορθώσουμε μικρές ατέλειες, τότε ένα σπρέι φιξαρίσματος θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες, απομακρύνοντας το άκαμπτο στεφάνι που θυμίζει «κράνος»!

Τι δεν κάνουμε; Δεν χρησιμοποιούμε την κλασική λακ και σίγουρα, δεν ψεκάζουμε τόνους από το συγκεκριμένο προϊόν στα μαλλιά μας! Ένα άκαμπτο χτένισμα προσθέτει χρόνια στην εμφάνισή μας, ενώ την ίδια στιγμή κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν αφύσικα αμετακίνητα!

10. Η αυστηρή αλογοουρά

Τα τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά και πιασμένα σε μια πολύ σφιχτή αλογοουρά, όχι μόνο δεν προσφέρουν ένα άτυπο lifting στο πρόσωπό μας, αλλά αντίθετα, κάνουν τα βλέμματα να εστιάσουν στις γραμμές έκφρασης και στις ρυτίδες που πρωταγωνιστούν χωρίς την παραμικρή κάλυψη!

Τι κάνουμε; Σε περίπτωση που θέλουμε να πιάσουμε τα μαλλιά μας αλογοουρά, επιλέγουμε ένα χαμηλό σινιόν στο ύψος του αυχένα, που θα δέσουμε πολύ χαλαρά!

Τι δεν κάνουμε; Λέμε όχι στις σφιχτές και ψηλές αλογοουρές, στις πλεξίδες και στα «κουλούρια» στις πλευρές του κεφαλιού! Όσο και να μας ταίριαξαν στις δεκαετίες των 20 και 30 μας χρόνων, τόσο δεν μας κολακεύουν διόλου μετά τα 40!

11. Η γοητεία του γκρι

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο γκριζάρουν και τα μαλλιά μας… Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως είναι και απαραίτητο να τα βάψουμε!

Τι κάνουμε; Συζητάμε με τον κομμωτή μας, ώστε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τη νέα πραγματικότητα. Επιλέγοντας μερικές ασημένιες λαμπερές ανταύγειες σε συνδυασμό με κάποιες σκουρόχρωμες αποχρώσεις του πιπεριού, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Ακόμα, ένα χτένισμα με αέρινη κίνηση θα κρύψει επιπλέον, μερικά από τα χρόνια μας!

Τι δεν κάνουμε; Δεν αφήνουμε απεριποίητα τα γκριζαρισμένα μαλλιά μας. Χρησιμοποιώντας σαμπουάν και κοντίσιονερ που αντιστοιχούν απλά και μόνο, στον τύπο των μαλλιών μας το πιθανότερο είναι να έχουμε ένα «κιτρινισμένο» αποτέλεσμα, που προσθέτει αρκετά χρόνια στο παρουσιαστικό μας. Οι σειρές για γκριζαρισμένα μαλλιά αποτελούν την ιδανική επιλογή.

12. Τα μαλλιά αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής μας

Η ζωή μας έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Καθώς αλλάζει ο τρόπος ζωής μας, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αλλάζει και το χτένισμά μας!

Τι κάνουμε; Εστιάζουμε στις τωρινές μας δραστηριότητες και επιλέγουμε ένα κόψιμο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις νέες μας ασχολίες. Όσο και να μας ταίριαζε το αυστηρό καρέ, ως υπεύθυνη πωλήσεων, τώρα που παραδίδουμε μαθήματα γιόγκα ένα πιο χαλαρό look ολοκληρώνει την εικόνα μας και μας κάνει να δείχνουμε νεότερες!

Τι δεν κάνουμε; Δεν μένουμε προσκολλημένες στο συγκεκριμένο hair look που έχουμε εδώ και χρόνια! Μια ανανέωση, που θα ταιριάξει περισσότερο με τις σημερινές μας δραστηριότητες, οπωσδήποτε θα μας απελευθερώσει και θα μας κάνει να δείχνουμε νεότερες!

13. Προσοχή στο μακιγιάζ

Ένα μακιγιαζ επαγγελματικού τύπου, που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές υφές, το επιμελές contouring και γενικά, οι υπερβολές στο κεφάλαιο του μακιγιάζ  μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες!

Τι κάνουμε; Επιλέγουμε να τονίσουμε όσο γίνεται πιο διακριτικά τα μάτια και τα χείλη μας. Αρχικά, εφαρμόζουμε ένα ανάλαφρο μέικαπ, προσθέτουμε λίγο χρώμα υγείας σε παλ απόχρωση, τονίζουμε το βλέμμα μας με μια σκούρα σκιά αντί για μολύβι και προσδίδουμε φως με μια ανοιχτόχρωμη κάτω από το τόξο των φρυδιών. Μια-δυο στρώσεις μάσκαρα και μια σέξι nude απόχρωση στα χείλη θα αναδείξουν το υπέροχο πρόσωπό μας, μειώνοντας και την ηλικία μας!

Τι δεν κάνουμε; Δεν υπερβάλλουμε ποτέ στο μακιγιάζ! Οι αλλεπάλληλες στρώσεις μέικαπ, το έντονο ρουζ, οι μεταλλιζέ σκιές στα μάτια και οι ψεύτικες βλεφαρίδες υπογραμμίζουν περισσότερο τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα να δείχνουμε πολύ μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία…  Άδικο από κάθε άποψη, δεν νομίζετε;

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.