Μυστικά για λαμπερά μαλλιά

Μυστικά για λαμπερά μαλλιά

Ο χειμώνας είναι μια κρίσιμη εποχή για τα μαλλιά μας. Ανασυντάξτε τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν υγεία και λάμψη.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Διαλέξτε σαμπουάν

Τα σαμπουάν κρύβουν «μυστικά» συστατικά και χαρίζουν μονομιάς λάμψη και αίσθηση φρεσκάδας. Για καλύτερα αποτελέσματα βρέξτε με χλιαρό προς ζεστό νερό τα μαλλιά σας. Ρίξτε στην παλάμη σας μια σχετικά μικρή ποσότητα και προσθέστε μερικές σταγόνες νερού. Απλώστε το μείγμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και με απαλό μασάζ περάστε το σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Ξεβγάλτε και επαναλάβατε άλλη μια φορά, εάν είναι απαραίτητο.

Συμβουλή Όταν έχει δημιουργηθεί πλούσιος αφρός βάλτε τους αντίχειρές σας πίσω από τα αυτιά σας και με τις άκρες των δαχτύλων σας κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις σε όλο το τριχωτό. Σταδιακά εξασκήστε από μέτρια έως ισχυρή πίεση. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στην κορυφή, στα πλάγια και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και θα ενθαρρύνετε περισσότερο την ανάπτυξη των μαλλιών.

Μην παραλείπετε το Conditioner

Ειδικά εάν έχετε μακριά μαλλιά μετά το σαμπουάν είναι απολύτως αναγκαίο. Επίσης, τα ταλαιπωρημένα χρήζουν ανάλογης περιποίησης. Γενικά, κάθε τύπος μαλλιών, με εξαίρεση τα πολύ λιπαρά, δείχνουν πολύ πιο υγιή και λαμπερά με τη χρήση των conditioner. Για καλύτερα αποτελέσματα απλώστε τα μετά το λούσιμο και αφού στραγγίξετε ελαφρά τα μαλλιά σας. Για τα κανονικά και ξηρά μαλλιά χρησιμοποιήστε τα σε όλο το μήκος. Στα μεικτά και λιπαρά, προτιμήστε να βάζετε μόνο στις άκρες. Αφήστε το προϊόν να δράσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με επιμέλεια.

Συμβουλή: Τελειώνοντας ξεκινήστε να μειώνετε τη θερμοκρασία του νερού. Αν έχετε το… κουράγιο, ξεπλύντε με κρύο νερό.. Η λάμψη που θα αποκτήσουν τα μαλλιά σας, καθώς κλείνουν τα λέπια της τρίχας, θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Δείτε Επίσης
Μήπως ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας; Συμβουλές, που πιθανόν δεν ξέραμε!

Ευεργετικές μάσκες

Οι πλούσιες αυτές συνθέσεις έρχονται να δώσουν στα μαλλιά την ισορροπία και τη χαμένη τους ζωντάνια, ανεξάρτητα από τον τύπο τους. Κυκλοφορούν σε πολλές υφές με υπέροχες μυρωδιές, που θα σας βάλουν στον πειρασμό να τις χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Χρησιμοποιείστε τις αντί για conditioner μία με δύο φορές την εβδομάδα. Οπωσδήποτε σε φρεσκολουσμένα μαλλιά, διότι οι μάσκες μαλλιών λειτουργούν ακριβώς όπως και οι μάσκες προσώπου, οι οποίες απλώνονται πάντα σε απόλυτα καθαρό δέρμα για δράση στο maximum. Για να μην χάσετε ούτε ίχνος από τα πολύτιμα συστατικά τους, φροντίστε πριν τη χρήση να σκουπίζετε ελαφρά τα μαλλιά σας, ώστε να μην τρέχει το προϊόν. Αφήστε το να δράσει για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία και στη συνέχεια ξεβγάλτε, όπως τα conditioner.

Συμβουλή: Όταν τα μαλλιά σας έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο εξαιτίας των μικροπροβλημάτων που τα ταλαιπωρούν, χρησιμοποιείστε τη μάσκα σαν επαγγελματίας κομμωτής: Αφού την απλώσετε βάλτε στα μαλλιά σας ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου για να αυξηθεί η θερμοκρασία και να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα το προϊόν.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.