Πώς οι περμανάντ έχουν εξελιχθεί σε μια σύγχρονη τάση

Πώς οι περμανάντ έχουν εξελιχθεί σε μια σύγχρονη τάση

Μια τεχνική μαλλιών που έχει αντέξει στον χρόνο, η περμανάντ εντάσσεται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Τι άλλαξε; Για αρχή, δεν υπάρχει μία περμανάντ στις μέρες μας, αλλά μια ποικιλία. Τώρα, με καινοτομίες στην τεχνολογία μαλλιών και τις τεχνικές styling, η περμανάντ μπορεί να διαμορφωθεί για εσάς — τον τρόπο ζωής σας, τη συγκεκριμένη υφή των μαλλιών σας κ.λπ. Αυτό που ταιριάζει σε όλους δεν μας λειτούργησε ποτέ. Αλλά η σύγχρονη περμανάντ μπορεί να είναι ευέλικτη για να ταιριάζει στις επιθυμίες και τις ανάγκες σας — παρόλο που τα μαλλιά σας θα αλλάξουν μόνιμα, όπως υποδηλώνει το όνομα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πολλές περμανάντ κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχουν κερδίσει τη φήμη από μόνες τους, κι έγιναν διάσημες από τους διασημότητες που τις είχαν κάνει στα μαλλιά τους. Η περμανάντ της Cher στη δεκαετία του 1980 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εμβληματική, όπως και η περμανάντ της Dolly Parton, την ίδια εποχή. Η περμανάντ της Madonna στην ταινία “Desperately Searching Susan” έγινε θρύλος, για να αναφέρουμε μόνο κάποια χτενίσματα. Αλλά από πού ξεκίνησε η τρέλα της περμανάντ;

Υπάρχουν περισσότερες παραλλαγές στην περμανάντ από ποτέ

Η περμανάντ έχει μακρά ιστορία εξέλιξης τον περασμένο αιώνα. Πρώτον, μια “μόνιμη μηχανή κυμάτων” εφευρέθηκε από έναν Ελβετό κομμωτή, τον Karl Nesser το 1906, όπου ο Nesser δημιούργησε μια προκαταρκτική έκδοση της περμανάντ όπως την ξέρουμε συνδυάζοντας τόσο τις χημικές όσο και τις θερμικές διεργασίες σε συνδυασμό με τη μηχανή.

Στη συνέχεια, η Marjorie Joyner, μια μαύρη κομμώτρια, εφηύρε μια βελτιωμένη έκδοση το 1928. Αυτό το μηχάνημα περιελάμβανε ένα είδος  κράνους και ηλεκτρική θερμότητα. Αρχικά δημιουργήθηκε έτσι ώστε οι μαύρες γυναίκες να μπορούν να χαλαρώσουν τα σγουρά τους μαλλιά σε κυματιστά, αλλά το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε τελικά για άτομα με ίσια ή κυματιστά μαλλιά που ήθελαν πιο σγουρές μπούκλες.

Το μηχάνημα έφερε επανάσταση στην περμανάντ για τις επόμενες δεκαετίες έως ότου το χτένισμα κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με το περιοδικό Estetic, μόνο και μόνο για να μείνει πίσω για άλλη μια φορά.

Τι είναι η περμανάντ

Η περμανάντ είναι μια τεχνική – φόρμα μαλλιών που προσφέρει μόνιμη λεπτή ή χοντρή μπούκλα. Εφαρμόζεται κυρίως στο κομμωτήριο από ειδικό, αλλά μπορείτε να κάνετε και μόνη σας περμανάντ στο σπίτι, αρκεί να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα σύνεργα και προϊόντα.

Η δημιουργία της περμανάντ μαλλιών μπορεί να γίνει τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά και βασίζεται στον συνδυασμό της θερμότητας με τα χημικά συστατικά του φαρμάκου που χρησιμοποιείται. Παλαιότερα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν γι’ αυτή τη φόρμα μαλλιών ήταν πολύ πιο δυνατά και περιείχαν αμμωνία. Αυτό μάλιστα πολλές φορές προκαλούσε μεγάλη φθορά στην τρίχα.

Πλέον όμως η σύνθεση των φαρμάκων της περμανάντ έχει αλλάξει. Οι νέες φόρμουλες που χρησιμοποιούνται, βασίζονται σε αμινοξέα ή παράγωγα ζάχαρης, τα οποία κάνουν μόνιμα σγουρά τα μαλλιά χωρίς να τα φθείρουν. Ίσα ίσα που η σύνθεση τους περιποιείται την τρίχα.

Οι περμανάντ είναι για όλες

Οι σύγχρονες περμανάντ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ο θερμός και ο ψυχρός τύπος.

Δείτε Επίσης
Ποιο κούρεμα μου ταιριάζει, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μου;

Κατά τον θερμό τύπο, γνωστό και ως digital hot perms, η διαδικασία ξεκινάει με μια χαλαρωτική θεραπεία μιας ώρας περίπου που προετοιμάζει τα μαλλιά για τη φόρμα. Στη συνέχεια, τοποθετούνται οι θερμές ράβδοι για να σχηματιστούν οι μπούκλες ή τα κύματα.

Τέλος, εφαρμόζονται πολλά ρόλεϊ στα μαλλιά και θερμότητα με το ειδικό μηχάνημα. Η ώρα παραμονής στο μηχάνημα έχει να κάνει με το μήκος, το είδος και το πάχος των μαλλιών, συνήθως είναι 3-4 ώρες.

Ο ψυχρός τύπος είναι ο πιο παραδοσιακός και δημοφιλής Εφαρμόζεται στα μαλλιά ένα αλκαλικό διάλυμα και πιάνονται τούφα τούφα γύρω από τα ειδικά ρόλεϊ – ράβδους. Αυτή η τεχνική που χρειάζεται 2-2,5 ώρες εφαρμογής, δημιουργεί αρχικά πιο καλοσχηματισμένες και λεπτές μπούκλες, οι οποίες σιγά σιγά χαλαρώνουν και γίνονται κύματα.

Η κύρια διαφορά είναι ότι οι θερμές περμανάντ χρησιμοποιούν θερμότητα, ενώ οι περμανάντ ψυχρού κύματος όχι. Και οι δύο χρησιμοποιούν χημικές ουσίες για να αλλάξουν τη δομή των μαλλιών σας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

  • Ο θερμός τύπος δίνει μια φυσική εμφάνιση και οι μπούκλες διαρκούν περισσότερο από τρεις μήνες Οι περμανάντ ψυχρού τύπου, που συχνά αναφέρονται ως οι πιο παραδοσιακές από τις δύο τεχνικές, είναι λιγότερο χρονοβόρες (αν και διαρκούν λιγότερο) και συχνά οδηγούν σε πιο σφιχτές μπούκλες.
  • Με τον θερμό τύπο περμανάντ μπορείτε να επιτύχετε περισσότερα μεγέθη χαλαρής μπούκλας, ανάλογα με το μέγεθος των ρόλεϊ που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ τα μαλλιά γίνονται κατσαρά όταν στεγνώσουν.
  • Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και λιγότερο καταστροφικό για την τρίχα, αφού η θερμοκρασία των ρόλεϊ είναι πιο ελέγξιμη. Βέβαια πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που λειτουργεί μόνο σε χοντρή τρίχα, είναι πιο ακριβή και οι μπούκλες χαλαρώνουν γρηγορότερα.
  • Σε αντίθεση, ο ψυχρός τύπος περμανάντ δίνει κατσαρά μαλλιά όταν είναι βρεγμένα ή έχουν κάποιο προϊόν styling. Το αποτέλεσμα είναι πιο σγουρά μαλλιά που μπορούν να φτάσουν ως τη ρίζα, αλλά με λιγότερο φυσικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας λιγότερη θερμότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι ιδανική μέθοδος για κάθε τύπο μαλλιών και πιο οικονομική.
  • Γενικότερα το αποτέλεσμα της νέας φόρμουλας εφαρμογής της περμανάντ στα μαλλιά είναι πιο φυσικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε λεπτές ή χοντρές μπούκλες, είτε να παίξετε με τα πιο χαλαρά και ανάλαφρα σχήματα, όπως τα beachy waves. Τα διαφορετικά σχήματα μπούκλας είναι αποτέλεσμα διαφορετικής κατεύθυνσης και τυλίγματος της κάθε τούφας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.