Μαλλιά: Κάθε πρόβλημα και η λύση του!

Κάθε πρόβλημα και η λύση του!

Τα μαλλιά μας είναι το κόσμημά μας. Τώρα, γιατί ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένες μαζί τους, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση! Πάντως, όλες μας έχουμε κάτι να τους προσάψουμε ή κάτι θέλουμε να τους αλλάξουμε…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

«Τα μαλλιά μου είναι ίσια και θέλουν όγκο»

Από τις πιο συχνές… παρατηρήσεις των γυναικών. Τι κάνουμε; Γυρίστε τα μαλλιά ανάποδα με το κεφάλι προς τα κάτω και βάλτε σπρέι ή μους στις ρίζες των μαλλιών απλώνοντας το προϊόν προς τις άκρες. Στεγνώστε τα με το πιστολάκι, πάντα ανάποδα, δουλεύοντας τις ρίζες με τα δάχτυλα. Τινάξτε τα μαλλιά με μια απότομη κίνηση προς τα πίσω, βουρτσίστε τα ελαφρά και ψεκάστε με λίγη λακ για να κρατήσουν τον όγκο τους.

«Τα μαλλιά μου δεν είναι ποτέ ίσια στις άκρες»

Πετάνε στις άκρες; Κι εσείς δεν… τα χωνεύετε; Ιδού πώς θα τα βάλετε στη θέση τους! Όσο είναι ακόμη νωπά, απλώστε λίγη μους ή σιλικόνη κατά μήκος τους. Προχωρήστε το χτένισμα ισιώνοντας με βούρτσα ή με σίδερο. Φιξάρετε τα με λίγη λακ.

«Έχω σπαστά μαλλιά και θέλω πραγματικές μπούκλες»

Αχ! Τι καϋμός κι αυτός! Δουλέψτε τα μαλλιά τούφα τούφα με σίδερο, ψεκάστε με ένα ειδικό σπρέι για μπούκλες και μην τα βουρτσίσετε. Φιξάρετε με μια ελαφριά λακ.

Δείτε Επίσης
Πώς οι περμανάντ έχουν εξελιχθεί σε μια σύγχρονη τάση

«Tα μαλλιά μου είναι σγουρά και μεταβάλλονται σε …θάμνο»

Άλλες κάνουν… φιλότιμες προσπάθειες για να το πετύχουν κι εσείς παραπονιέστε. Έχουμε μία λύση και για σας! Η βασική αρχή για το χτένισμα των σγουρών μαλλιών είναι να χρησιμοποιείται πάντα η μεσαία «σκάλα» του σεσουάρ, δηλαδή χλιαρή θερμοκρασία και μέση ένταση αέρα. Μην παραλείπετε ένα ιδιαίτερα ενυδατικό και μαλακτικό προϊόν για μπούκλες, αν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα και άγρια.

«Τα μαλλιά μου είναι πολύ λεπτά και παρουσιάζουν προβλήματα»

Τα πολύ λεπτά μαλλιά, τη στιγμή του φορμαρίσματος σπάνια ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των σεσουάρ τα καταστρέφουν, ενώ δεν πρέπει να τα βαραίνετε με δραστικά μαλακτικά και υπερβολική χρήση προϊόντων στάιλινγκ. Διαλέξτε έναν αφρό με προβιταμίνες, κερατίνη και αμινοξέα που βελτιώνει τη δομή της τρίχας, δίνει όγκο και προστατεύει από τη θερμοκρασία του σεσουάρ.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.