Τα λάθη που σαμποτάρουν τις όμορφες μπούκλες!

Τα λάθη που σαμποτάρουν τις όμορφες μπούκλες!

Όλες μας φλερτάρουμε από καιρό σε καιρό με τα σγουρά, κυματιστά μαλλιά. Και σε περίπτωση που τα φυσικά μαλλιά μας είναι πέρα για πέρα ίσια, τότε χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε το ιδανικό look. Όπως και νά΄χει, οι κομμωτές αποκαλύπτουν τις μεγαλύτερες αστοχίες μας, για να αποκτήσουμε υπέροχες, σέξι μπούκλες στη στιγμή!

Από την Άντζελα Μολφέτα

No 1: Υψηλή θερμοκρασία

Το κυριότερο σφάλμα που κάνουμε, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μπούκλες με το ειδικό σίδερο ή ψαλίδι, είναι η επιλογή της θερμοκρασίας. Εννέα στις δέκα φορές επιλέγουμε την υψηλότερη!

Αποτέλεσμα; Καταστροφή στο σώμα των μαλλιών μας και εμφάνιση που θυμίζει… σαν να έχουμε πάθει ηλεκτροπληξία! Πραγματικά, πρόκειται για παραπληροφόρηση. Ρυθμίζοντας το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία, ΔΕΝ έχουμε ένα όμορφο, γρήγορο αποτέλεσμα διαρκείας.

Τι κάνουμε;
  • Ξεκινάμε με χαμηλή θερμοκρασία και βλέπουμε πώς λειτουργεί. Βήμα-βήμα και τούφα με τούφα βρίσκουμε την ιδανική θερμότητα.
  • Υπάρχει, όμως, ένας γενικός κανόνας από τους μετρ του είδους: Συνήθως, οι παχιές τρίχες χρειάζονται υψηλότερη θερμοκρασία, ενώ τα λεπτά μαλλιά χαμηλότερη, αναμφισβήτητα!

Συμβουλές για μπούκλες

No 2: Λανθασμένη κατεύθυνση

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε το εργαλείο προς την ίδια κατεύθυνση. Σύμφωνα με τους κομμωτές, όταν ακολουθούμε αυτή την τακτική το τελικό αποτέλεσμα κάνει τις μπούκλες μας να φαίνονται πολύ πιο άτονες και «πεσμένες».

Δείτε Επίσης
Ώρα για μπούκλες! Τα μυστικά και οι συμβουλές για το τέλειο αποτέλεσμα

Τι κάνουμε;
  • Δουλεύοντας τούφα-τούφα με τα μαλλιά μας φροντίζουμε να εναλλάσσουμε την κατεύθυνση που χρησιμοποιούμε στο ειδικό εργαλείο.
  • Ειδικότερα, δεν θα πρέπει με τίποτα να καλύπτουμε το πρόσωπό μας με τις τούφες που πλαισιώνουν το περίγραμμα! Σε αυτά τα σημεία λοιπόν, χρησιμοποιούμε το σίδερο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο, οι υπέροχες μπούκλες μας δεν καλύπτουν τα χαρακτηριστικά μας και κάνουν το πρόσωπό μας να αποκαλύπτεται!

No 3: Νωπά ή βρεγμένα μαλλιά

Ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα θερμαινόμενα εργαλεία styling σε βρεγμένα ή ακόμα, και νωπά μαλλιά! Καθώς έχουν παρατηρήσει όμως, οι επαγγελματίες κομμωτές, πρόκειται για μια κακή και πολύ επικίνδυνη συνήθεια που ακολουθούν πολύ περισσότερες γυναίκες από ό,τι νομίζουμε.

Το υγρό τρίχωμα είναι εξαιρετικά εύθραυστο στη θερμότητα, με αποτέλεσμα να «σπάει» εύκολα. Αποτέλεσμα; Άμεση δημιουργία ψαλίδας και απώλεια μαλλιών!

Τι κάνουμε;
  • Ο βασικός, κύριος και μοναδικός κανόνας για να αποκτήσουμε τις μπούκλες των ονείρων μας είναι να χρησιμοποιούμε τα ειδικά εργαλεία αποκλειστικά και μόνο σε απόλυτα στεγνά μαλλιά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.