Ώρα για μπούκλες! Τα μυστικά και οι συμβουλές για το τέλειο αποτέλεσμα

Ώρα για μπούκλες! Τα μυστικά και οι συμβουλές για το τέλειο αποτέλεσμα

Για να δημιουργήσουμε τις μπούκλες των ονείρων μας είναι σκόπιμο να ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα, όπως προτείνουν και οι αγαπημένοι μας hair stylists. Παράλληλα, τα κατάλληλα εργαλεία styling θα μας δώσουν τις λύσεις για να πετύχουμε το ιδανικό σχήμα, αλλά και για να αναδείξουμε τη φυσική υφή των μαλλιών μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όπως και εμείς, έτσι και οι επαγγελματίες hair stylists έχουν τις προτιμήσεις τους και τα αγαπημένα τους αξεσουάρ! Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε πως ένα εργαλείο που δεν λείπει από κανένα επαγγελματικό ή προσωπικό οπλοστάσιο κομμωτικής είναι το σίδερο μαλλιών.

Ώρα για μπούκλες! Τα μυστικά και οι συμβουλές για το τέλειο αποτέλεσμα

Με μικρή ή μεγαλύτερη επιφάνεια θεωρείται το ιδανικό από τους εξπέρ του είδους, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα να υπάρχει πλήρης έλεγχος τόσο στο είδος, όσο και στο μέγεθος της μπούκλας.

Το μειονέκτημά του, όμως, είναι πως μπορεί να γίνει επικίνδυνο στα χέρια μας, επειδή λειτουργεί σε υψηλή θερμοκρασία με κίνδυνο εγκαυμάτων! Για μεγαλύτερη ασφάλεια λοιπόν, ακολουθούμε τη συμβουλή τους: Επιλέγουμε χαμηλότερη θερμοκρασία ή χρησιμοποιούμε το ειδικό γάντι προστασίας.

Έμπνευση και δημιουργία

Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει και τι είδους μπούκλες θέλουμε. Προτιμάμε χαλαρούς κυματισμούς, μεγάλες μπούκλες ή african look; Η απάντησή μας καθορίζει και ποιο εργαλείο ή μέγεθος θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Θα πρέπει να υπολογίζουμε πως:

 • Όσο πιο μικρό ή στενό είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο «σφιχτές» θα είναι και οι μπούκλες μας.
 • Αν επιλέξουμε ένα φαρδύ σίδερο μαλλιών, τόσο πιο χαλαρά κύματα θα σχηματιστούν στα μαλλιά μας.

Προς αποφυγή…

Κι ενώ όλες μας θέλουμε οι φρεσκοφτιαγμένες μας μπούκλες να αναδείξουν τη σέξι πλευρά του εαυτού μας, ενδέχεται να σαμποτάρουμε οι ίδιες το αποτέλεσμα λόγω άγνοιας ή βιασύνης. Τι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο;

Δείτε Επίσης
Μαλλιά: Στοιχείο κομψότητας

 • Το φριζάρισμα είναι ο εφιάλτης των γυναικών με φυσικά σγουρά μαλλιά. Εάν δεν φροντίσουμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας προσεκτικά και με επιμέλεια σε όλο τους το μήκος, πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε εργαλείο styling, τα μπερδεμένα τμήματα θα δείχνουν πως τα μαλλιά μας έχουν φριζάρει!
 • Κάνουμε τα μαλλιά μας μπούκλες για να κερδίσουμε περισσότερο όγκο, δουλεύοντας από το κεντρικό τμήμα τους προς τις άκρες. Λάθος! Ο όγκος θα περιοριστεί στο κάτω μέρος των μαλλιών μας, ενώ η κορυφή θα μοιάζει ακόμα πιο επίπεδη!
 • Ειδικά, εάν έχουμε σχετικά λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο κοντά στις ρίζες των μαλλιών μας, ώστε να κερδίσουμε έξτρα όγκο. Προσοχή, όμως, και πάλι στη θερμοκρασία!

Επαγγελματικά μυστικά

Οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας μερικά ακόμα μυστικά τους, ώστε να είμαστε βέβαιες πως την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να κάνουμε μπούκλες τα μαλλιά μας, θα εξασφαλίσουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα!

 • Το ψαλίδι για μπούκλες, λόγω του μηχανισμού σφιξίματος που διαθέτει, δημιουργεί ένα πολύ πυκνό σπιράλ, το οποίο και μοιάζει αφύσικο, οπότε και δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά.
 • Ανεξάρτητα από το εργαλείο κατσαρώματος, πρέπει να είμαστε βέβαιες πως τα μαλλιά μας είναι απολύτως στεγνά, πριν από κάθε χρήση.
 • Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του κάθε εργαλείου και επιλέγουμε τη θερμότητα που προτείνεται, ανάλογα και με την υφή των μαλλιών μας.
 • Είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε πώς πέφτουν οι μπούκλες στο περίγραμμα του προσώπου μας. Ιδανικά, θα πρέπει να έχουν αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα πίσω, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να είναι ομοιόμορφες, δηλαδή να έχουν την ίδια φορά.
 • Για να πετύχουμε ένα φυσικό look, το μυστικό κρύβεται στις άκρες των μαλλιών μας! Ξεκινάμε να δουλεύουμε κάθε τούφα από κάτω προς τα επάνω. Αφήνοντας δύο με τρία εκατοστά ελεύθερα στην αρχή, εξασφαλίζουμε και ένα απόλυτα φυσικό τελείωμα στις άκρες τους. Τόσο απλά!

Έξτρα συμβουλή

Πολύ ωραία τα εργαλεία κομμωτικής και οι περίτεχνες μπούκλες που μπορούμε να δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας τα.  Κάποιοι hair stylists, όμως, προτείνουν και έναν απλούστερο τρόπο για να πετύχουμε τις μπούκλες των ονείρων μας!

 • Το προηγούμενο βράδυ λούζουμε τα μαλλιά μας ή τα ψεκάζουμε με ένα ελαφρύ μαλακτικό προϊόν που δεν ξεβγάζεται, διαλυμένο σε νερό. Τα χτενίζουμε απαλά και στη συνέχεια, στριφογυρίζουμε τούφα – τούφα δημιουργώντας ένα κόμπο, στο τελείωμά τους. Δημιουργούμε το λιγότερο δέκα κόμπους.
 • Στη συνέχεια, περνάμε ένα φουλάρι στο κεφάλι μας, ώστε να μην μπλεχτούν κατά τη διάρκεια του ύπνου και απολαμβάνουμε την αγκαλιά του Μορφέα… Το επόμενο πρωί, ξετυλίγουμε τους κόμπους, φορμάρουμε τα μαλλιά με τα δάχτυλα ή με μια χτένα με πολύ φαρδιά δόντια και θαυμάζουμε τις υπέροχες μπούκλες μας!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.