Τάσεις στα μαλλιά: Τι προτείνουν οι “γκουρού” κομμωτές της Νέας Υόρκης;

Τάσεις στα μαλλιά: Τι προτείνουν οι

Με αέρα ανανέωσης και δημιουργική διάθεση, οι καλύτεροι hair stylists της Νέας Υόρκης προτείνουν τα ολοκαίνουργια looks, για μοντέρνες εμφανίσεις που δεν αφήνουν καμιά μας αδιάφορη…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Δυναμικό κόψιμο και αρμονικό χρώμα!

Η Marie Robinson, από το ομώνυμο διάσημο salon της αμερικανικής μητρόπολης πιστεύει πως οι πιο δυναμικές γραμμές στα μαλλιά, οι κοντύτερες φράντζες ή οι στρογγυλεμένες άκρες, ακόμα και το σχήμα σταυρού στα μακριά μαλλιά είναι τα ιδανικά looks για το 2016. «Μια ξεχωριστή εκδοχή, μεταξύ της Chrissie Hynde και της Pia Zadora, που φέρνει στο προσκήνιο τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και τις αρχές του ΄80, για ένα ακαταμάχητα σέξι look».

Ως εξειδικευμένη colorist βέβαια, η Marie προτείνει να αφήσουμε τις ακραίες λύσεις, όπως το πάρα πολύ ξανθό, το πολύ κόκκινο, το απόλυτο μαύρο ή ακόμα και τις δυναμικές αντιθέσεις. «Η τάση στο χρώμα των μαλλιών αγαπάει τις φυσικές αποχρώσεις που τονίζουν, όμως παράλληλα, και το χρώμα του δέρματος. Ένα ξανθό, κερδίζει τις εντυπώσεις με το άγγιγμα της καραμέλας και το σκούρο καστανό αποκτά ενδιαφέρον με σκούρους τόνους του μελιού». Αποτέλεσμα; Αρμονικές δημιουργίες τόσο στο κούρεμα, όσο και στο χρώμα.

Οι κοκκινομάλλες κάνουν δυνατό comeback, ενώ το glam rock είναι μία από τις δυνατές τάσεις της χρονιάς
Οι κοκκινομάλλες κάνουν δυνατό comeback, ενώ το glam rock είναι μία από τις δυνατές τάσεις της χρονιάς

Βάθος στο χρώμα!

Το χρώμα των μαλλιών για το 2016 είναι θέμα αναλογιών, για τον Nich Arrojo. Με άλλα λόγια, πιο ανοιχτοί και πιο σκούροι τόνοι στα μαλλιά, ώστε να ενισχύσουμε το βάθος του χρώματος, αλλά και να τονίσουμε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. «Εάν για παράδειγμα, μια γυναίκα έχει υπέροχα μάτια, είναι σκόπιμο να τα τονίσει. Σε αυτήν την περίπτωση και γύρω από τις φράντζες που περιβάλλουν τα μάτια της, προσθέτω περισσότερο φως, ώστε να δώσω ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα όμορφα χαρακτηριστικά της».

Ανάμειξη χρωμάτων!

Η ανάμιξη των χρωμάτων, το color melting, είναι μια τεχνική που δημιούργησε τάση τα τελευταία χρόνια. Δεν πρόκειται για ombre, αλλά για μια πρόταση που δημιουργεί βαθύτερο χρώμα στις ρίζες, μεσαίο στο μήκος και ελαφρύτερο στις άκρες. «Διαλέγοντας αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής οικογένειας, αλλά με ρευστότητα, έχουμε μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους βαφής, σε παγκόσμιο επίπεδο», λέει η Lorean Cairns, συν-ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Fox & Jane. Υποκλινόμαστε λοιπόν, στη μαγεία των χρωμάτων είτε προτιμάμε τους τόνους του ξανθού είτε έχουμε εμμονή με τις αποχρώσεις του βατόμουρου!

Δείτε Επίσης
Είναι αυτό το πιο σέξι μπαρ στη Νέα Υόρκη;

Glam rock!

Κατά την άποψη της Chelsey Pickthorm, η χρονιά επιφυλάσσει glam-rock looks, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. «Το πολυεπίπεδο κόψιμο, με αρκετό όγκο και οι φαρδιές φράντζες προς τα πλάγια ή προς τα πίσω προσδίδουν μια διαφορετική ματιά σε κάθε κούρεμα». Όσο για τα χρώματα; Ακόμα και οι πιο μονότονοι τόνοι «δένουν» υπέροχα με ένα χρώμα επαναστάτη, που χαρίζει φως από τη ρίζα, με την πρώτη ματιά! «Τα clean colors πάλι, συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν, αλλά ως μια ζωντανή υδατογραφία», αποκαλύπτει η Chelsey. Μια κίνηση που εμπνέεται από τη φύση, αλλά έχει τη δύναμη να προσφέρει στο look που επιλέγουμε ύφος μοναδικό και άκρως προσωπικό.

Δυναμικές γραμμές, κοντύτερες φράντζες ή στρογγυλεμένες άκρες και φυσικά αποχρώσεις του ξανθού
Δυναμικές γραμμές, κοντύτερες φράντζες ή στρογγυλεμένες άκρες και φυσικά αποχρώσεις του ξανθού

Φυσικό με έμπνευση από τα 70s!

Για την Corinne Danchaud, colorist στο Serge Normant, η ομοιομορφία και το φυσικό look είναι τα σημαντικότερα στοιχεία  τηs haute coiffure για τη φετινή χρονιά. «Αφήνουμε πίσω τις δίχρωμες ρίζες που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και επενδύουμε σε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά μακριά από τις ρίζες!», λέει, αποκαλύπτοντας ακόμα πως οι κοκκινομάλλες κάνουν δυναμικό come-back, από τα 70s στο σήμερα! Μπορούμε να υποκύψουμε σε ένα blondtest, μερικά πολύ λεπτά babylights ή λεπτά highlights, παίρνοντας ως παράδειγμα την Jennifer Lawrence, την Khloe Kardashian, την Kate Hudson ή την Beyoncé και ό,τι ήθελε προκύψει!

Ξανθοί τόνοι

Κατά την Amelia Trammell, colorist στο Bumble and Bumble, η άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχονται ολοταχώς δίνουν εισιτήριο στις απανταχού ξανθές και έναν ελαφρύτερο τόνο στις αμετανόητες μελαχρινές. «Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, οι περισσότερες από εμάς αναζητούν ένα πιο βαθύ τόνο στην απόχρωση των μαλλιών. Αντίθετα, με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας το επιθυμητό χρώμα πλημμυρίζει με φρεσκάδα και φως, ακριβώς όπως και η διάθεση μας!».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.